به گزارش مشرق، دکتر کیانوش جهانپور در گفتگوی ویدئوکنفرانسی با خبرنگاران با تأکید بر اینکه تست کرونا در کشور رایگان انجام میشود، اظهار کرد: برای افرادی که ضرورت انجام تست وجود دارد این تست رایگان است. اگر فردی تستش مثبت شد باید ایزوله و جداسازی شود و اطرافیان او که با او مراوده داشتهاند باید قرنطینه شوند.
بیشتر بخوانید:
آمار ابتلاء کرونا به عدد ۷۹۴۹۴ رسید
شناسایی ۱۶۰۶ مبتلای جدید به کرونا
جهانپور در پاسخ به این سوال که هزینه انجام تست در بخش خصوصی چقدر است، تأکید کرد: از کسی وجهی برای تست «پی سی آر» دریافت نمیشود ولی اینکه از افراد وجهی دریافت نمیشود به معنی رایگان بودن تهیه کیتها و هزینههای آزمایشگاهی نیست و نیروی انسانی و دستگاه پیسیآر هزینه بالایی دارند اما از خود فردی که از او تست گرفته میشود هزینهای نباید اخذ شود.
وی افزود: تست گرفتن کمکی به افراد بدون علامت نمیکند. ژاپن که امکانات ارائه تستش بیش از ماست گفته است انجام زیاد تست پیسیآر، اتلاف منابع است. تست وسیع حتی اگر امکانپذیر هم بشود، به خصوص برای افراد فاقد علامت، سودمندی ندارد.
مرگ بیش از ۷۰۰ نفر در اثر مصرف مشروبات الکلی تقلبی
جهانپور در خصوص مواد ضدعفونیکننده تقلبی خاطرنشان کرد: برخی از تولیدکنندگانی که ضدعفونیکنندههای تقلبی تولید کردهاند پیش از این مجوز تولید را داشتهاند اما بهجای الکل ۷۰ درجه از الکلهایی با درصد پایینتر یا حتی متانول استفاده کردهاند و بعضاً حتی کل محتوای الکلیشان متانول بوده است، برخی موارد با جعل عنوان موارد مجاز این کار را انجام دادند و برخی از تولیدکنندگان فرآوردههای ضدعفونیکننده تقلبی از ابتدا نیز مجوز نداشتند که با هر سه مورد برخورد شده است و موارد شناسایی شده توسط سازمان غذا و دارو به دستگاههای قضایی و قانونی معرفی خواهند شد.
وی اضافه کرد: بیش از ۷۰۰ نفر در کشور جان خود را در اثر استفاده از مشروبات الکلی تقلبی از دست دادند که اکثر این مشروبات نیز با نام و نشان مشروبات خارجی عرضه شدند و امیدواریم دستگاههای قضایی اشد مجازات را برای این افراد در نظر بگیرند.
تعویق در بازگشت ایرانیان مقیم اسپانیا و ایتالیا
جهانپور در پاسخ به سوالی مبنی بر علت لغو پرواز از ایتالیا و اسپانیا، اظهار کرد: برخلاف تعهداتی که افرادی که با این پرواز منتقل شدند به نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در کشور مبدا داده بودند، اینجا مشکلاتی برای اجرای قرنطینه و اخذ آزمایش ایجاد کردند و برخی افراد به تعهدات خود پایبند نبودند و با توجه به اینکه این مسائل میتواند تهدیدکننده سلامت سایر هموطنان ما باشد، موضوع پروازها فعلا به تعلیق درآمد و ما میزبان پرواز دیگری تا اطلاع ثانوی نخواهیم بود تا اطمینان بیشتری از کنترل این رفتارها پیدا کنیم.
وی با بیان اینکه فاز مدیریت بیماری شکننده است، خاطرنشان کرد: از هر عاملی که باعث تحتالشعاع قرار گرفتن سلامت و وضعیت مدیریت بیماری باشد ممانعت خواهد شد.
مبتلایان به HIV کرونا نگرفتهاند
جهانپور خاطرنشان کرد: در افراد مبتلا به اچ آی وی شناسایی شده در کشور که تحت درمان هستند تقریباً موردی از ابتلا به کرونا نداشتهایم که از لحاظ علمی میتواند قابل اعتنا باشد.
روند کاهشی مرگ ومیر کرونا در کشور
سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه برخی استانها روند افزایشی داشتند، تصریح کرد: استانهایی نظیر خوزستان، آذربایجان شرقی و غربی، خراسان رضوی و کرمانشاه روند افزایشی داشتهاند ولی در بقیه استانها همزمان کاهش موارد ابتلا و مرگومیر را شاهد بودهایم. در برخی از استانها مانند فارس، کرمانشاه و زنجان نیز افزایش موارد تست تشخیصی را داشتهایم.
وی افزود: در بعد ملی وقتی آمار را نگاه میکنیم یک ثبات نسبی در موارد جدید شناسایی شده و کاهش مرگ و میر را شاهد هستیم. علت اینکه تعداد بیماران ICU افت نکرده این است که شرایط لازم برای بستری در آیسییو تسهیل شده است؛ همچنین میانگین ماندگاری بیماران در ICU بالاست و تا سه هفته نیز میرسد اما در بخشهای دیگر این ماندگاری، ۵ تا ۱۰ روز است.
آمار شهدای مدفع سلامت پس از بررسی اعلام میشود
وی در خصوص آمار شهدای مدافع سلامت تصریح کرد: با توجه به اینکه باید بر اساس تأییدی که مقام معظم رهبری داشتند افراد مبتلا به کووید۱۹ را در فهرست شهدا قرار دهیم باید بر اساس پروتکلهای ابلاغی رفتار کنیم. برخی همکاران درگیری مستقیم در ارائه خدمت به بیماران کرونایی را نداشتهاند و باید کمیته تعیین کند که آیا واژه شهید به این عزیزان اطلاق خواهد شد یا خیر و بعد از احراز موارد مورد تأیید کمیته، اسامی و آمار اعلام خواهد شد.