به گزارش مشرق، روزنامه «کیهان» در ویژههای خود نوشت:
حسین مرعشی ضمن یادداشتی در روزنامه سازندگی در این زمینه خاطرنشان کرد: مجلس دهم در واپسین روزهای خود اقدام به تصویب - با سرعت زیاد- مصوباتی در راستای اصلاح قانون انتخابات کرده است. البته اصل عمل خوب است اما درباره زمان این اقدام نکاتی وجود دارد. علیرغم این که این مجلس ۴ سال زمان برای رسیدگی به این موضوع مهم را در اختیار داشت، دوستان نماینده تا زمانی که خود ضربه سنگینی از شورای نگهبان نخورده بودند و مسئله رد صلاحیتهای انتخابات مجلس یازدهم طرح نشده بود،متوجه اهمیت موضوع نشدند. طبیعی است که در زمان باقی مانده نیز نمیتوانند کار مهمی را انجام دهند و شورای نگهبان تمامی اصلاحات اعمال شده و مصوبات روزهای اخیر را رد میکند.
بیشتر بخوانید:
جزئیات نشست احزاب و فعالان سیاسی با رئیس جمهور
آقای مرعشی! اصلاحطلبان را مردم از مجلس اخراج کردند
امانتفروشی در خانه ملت ممنوع!
آشفتگی در مجلس دهم بسیاری از فرصتها را سوزاند. البته آشفتگی در دولت نیز به این مقوله در مجلس دهم دامن زد. به خاطر دارم که ۴ سال پیش در همین روزها و تنها چند روز باقی مانده به افتتاح مجلس دهم آقای روحانی رئیسجمهور برای سفری به کرمان آمدند و من خدمتشان بودم در هواپیما از من سؤال کردند که مجلس دهم را چطور میبینید. به ایشان پاسخ دادم که مجلس دهم، یک برنده دارد و آن هم شما- دولت - هستید. چرا که مجلس در آن زمان بر مبنای دو فراکسیون - در قالب کلی اصولگرا و اصلاحطلب- بود که هیچ کدام اکثریت ندارند و هر کدام از فراکسیونها با دولت میتواند نقش اکثریت را در مجلس ایفا کند و از این حیث دولت میتواند با اثرگذاری بیسابقه و بالا در مجلس رفتار کند. متأسفانه از این فرصت در مجلس دهم به هیچ وجه استفاده صحیحی نشد و فرصتسوزی در مجلس دهم رخ داد.
اتفاقی که افتاد این بود که هم جناح آقای لاریجانی در مجلس- اصولگرایان میانهرو- و هم اصلاحطلبان در مجلس در فراکسیون امید با محوریت آقای عارف و هم دولت در راهبرد مجلس دهم دچار اشتباه شدند. راهبرد مجلس دهم با این ترکیب سیاسی باید اتحاد میبود؛ این اتحاد باید بین دولت، اصلاحطلبان و اصولگرایان میانهرو به رهبری آقای لاریجانی در مجلس شکل میگرفت و زیر سایه این اتحاد اکثریت نیرومندی میتوانستند بسیاری از مسائل از جمله قانون انتخابات را حل کنند اما متأسفانه فرصت تاریخی ترکیب مجلس دهم در تعلل و بیکفایتی هم اصولگرایان میانهرو و اصلاحطلبان و هم دولت سوخت و دیگر در این زمان برای به خود آمدن دیر است.
مرعشی در پایان مینویسد: اگر اکثریت نیرومندی در مجلس شکل میگرفت این قبیل تغییرات ممکن بود اما این مسئله رخ نداد و به خصوص که سه فراکسیونی شدن در مجلس دهم بسیاری از فرصتها را از بین برد. سه فراکسیون مجلس دهم بود که منجر به ۱۹۰ رأی منفی به رئیسجمهور در جریان سؤال از وی شد.
نکته مهم در یادداشت سخنگوی کارگزاران این است که او اصلاً اشارهای به فرصتسوزیهای مجلس دهم در زمینه خدمتگزاری به مردم و اصلاحمدیریت دولت و رفع مشکلات اقتصادی نمیکند و تنها از موضع یک سیاسیکار که سیاست و باندبازی همهذهنش را مشغول داشته، شکایتش صرفاً این است که چرا نتوانستهاند به اندازه کافی در مجلس سیاسیکاری کنند یا چرا دولت به اندازه کافی، مجلس را مدیریت نکرده که ۱۹۰ نماینده پس از پنج پرسش اقتصادی از روحانی، درباره ۴ سؤال به او رأی منفی بدهند!
این نکته آخر در حالی است که نمایندگان در اثر تشدید سوء مدیریت اقتصادی دولت، ناچار از سؤال از رئیسجمهور شدند وگرنه درباره اغلب مدیریتهای اقتصادی (نظیر وزارت راه و شهرسازی، صمت و...) با مجامله برخورد کردند.