کد خبر 10799
تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۸۹ - ۱۰:۳۰

مديرعامل خانه کتاب ضمن خرسندي از طرح «بسته کتاب خانواده» گفت: از طريق اين طرح تحولي در صنعت نشر و ناشران ايجاد مي‌شود، چرا که در گردش مالي ناشران طرح «بسته کتاب خانواده» اثر مثبت خواهد گذاشت.

به گزارش مشرق، علي شجاعي صائين، مديرعامل خانه کتاب در گفت‌وگو با فارس، درباره عرضه کتاب در سوپر مارکت‌ها با عنوان طرح «بسته کتاب خانواده»، گفت: با شنيدن خبر اين طرح و پي‌گيري‌ها خرسند شدم و شخصا با دفاع از اين طرح از آن استقبال مي‌کنم.
وي در ادامه با اشاره به ضعف در سيستم توزيع کتاب عنوان کرد: سيستم توزيع کتاب در کشور ضعيف است اين امر در حالي است که تعداد کتاب فروشي‌ها هم بسيار کم و محدود هستند، با اين ضعف قطعا حجم تقاضا بيش از کارهايي است که در اين زمينه انجام مي‌شود.
مديرعامل خانه کتاب تصريح کرد: برخلاف بسياري از تحليل‌ها، در شرايط موجود اگر اصلاحات ساختاري در سيستم توزيع و در وضعيت کتابخواني انجام نشود، امکان بالا بردن تيراژ کتاب‌ها امکان نخواهد داشت، اما در صورتي که دو حوزه «اطلاع‌رساني» و «در دسترس بودن کتاب» تقويت شود؛ امکان دو و يا سه برابري تيراژ آثار وجود دارد؛ چرا که مردم ما کتابخوان و با فرهنگ هستند و استقبال‌شان از برخي کتاب‌ها همانند «دا» فراوان بوده و اين مهم نشان از کتابخوان بودن مردم شهر و سرزمين‌مان دارد.
به گفته شجاعي، اما نبايد توقع داشت در شهري بزرگ چون تهران مردم براي يافتن کتاب با وجود ترافيک سنگين، وقت گذاشته و به کتابفروشي بروند، ما از طريق چنين طرح‌ها و فعاليت‌ها که يک نمونه آن عرضه کتاب در سوپرمارکت‌ها با عنوان طرح «بسته کتاب خانواده» است، مي‌توانيم در امر سهولت دسترسي به کتاب موثر باشيم.
وي در ادامه اظهار داشت: اگر از طريق طرح «بسته کتاب خانواده» بتوان تازه‌هاي نشر را در سوپرمارکت‌ها معرفي و عرضه کرد، مردم از آن استقبال خواهند کرد؛ اما بايد توجه داشت که اين فضاي عرضه، صرفا به کتاب‌هاي تخصصي يا زرد اختصاص نيابد.
مديرعامل خانه کتاب در ادامه اضافه کرد: بايد کتاب‌هاي عامه‌پسند با زبان ساده را به مردم عرضه کنيم، قطعا اين کتاب‌ها با استقبال خوبي مواجه خواهند شد، بايد تدابيري انديشيده شود که مجال براي ارائه کتاب‌هاي زرد فراهم نشود و اين فرصت در اختيار کتاب‌هاي ارزشي قرار گيرد.
شجاعي صائين در ادامه سخنان خود در پاسخ به سوالي درباره اين طرح و اينکه آيا اين امر بر ترويج کتاب و کتاب‌خواني کمک خواهد کرد، گفت: قطعا چنين خواهد بود، به عقيده بنده ما مردم کتاب‌خواني داريم در اين شرايط حتي بدون کارهاي ساختاري قطعا تيراژ ميانگين ما بايد دو تا سه برابر نسبت به وضع موجود بشود.
وي اضافه کرد: با توجه به تجربيات در اين حوزه فکر مي‌کنم در دسترس بودن کتاب با استقبال مردم و ارتقاء سطح کتابخواني همراه باشد.
وي با اشاره به عرضه کتاب در اماکن عمومي همانند مسجد و مترو ابراز داشت: هر اقدامي در اين زمينه در مترو و فروشگاهي که مردم زمان را در آن سپري کرده و ارتباط برقرار مي‌کنند مفيد است، مردم مي‌تواند مجالي براي تهيه کتاب بيابند؛ بايد کتاب‌ها در اماکن عمومي عرضه شوند، طبيعتا سوپرمارکت‌ها يکي از اين مراکز هستند.
به گفته وي، البته مسجد هم يکي ديگر از اين اماکن است که بايد چنين شرايطي در آن مکان نيز فراهم شود؛ اگر از طرح «بسته کتاب خانواده» صيانت شود و محلي براي ارائه کتاب‌هاي روز و پر مخاطب فراهم شده و از بروز و ارائه کتاب‌هاي زرد جلوگيري شود، قطعا اين طرح توسعه پيدا کرده و تحولي در آمار شمارگان کشور ايجاد خواهد شد.
وي در ادامه سخنان خود با مخالف بودن اينکه برخي معتقدند با اين عمل شان کتاب تنزل خواهد کرد، عنوان کرد: اين امر شأن کتاب را پايين نمي‌آورد، چرا که درصدد هستيم کتاب به دست مردم برسد، اين‌گونه کتاب به ميان خانواده‌ها نيز ورود پيدا مي‌کند.
شجاعي در ادامه با مفيد و موثر خواندن طرح «بسته کتاب خانواده» براي ناشران بيان کرد: از طريق اين طرح تحولي در صنعت نشر و ناشران ايجاد مي‌شود، چرا که در گردش مالي ناشران طرح «بسته کتاب خانواده» اثر مثبت خواهد گذاشت.
وي در پايان ابراز اميدواري کرد که طرح «بسته کتاب خانواده» کمکي باشد تا کتاب در مرکز ديد مردم بوده و به خانواده‌ها نزديک‌تر شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس