به گزارش مشرق، زارعی در سرمقاله امروز کیهان با عنوان"عراق و خطر های 10 ژوئن !" نوشت: یک نکته دیگر که دردمندانه باید گفت این است که یک جریان شناخته شده سیاسی که حل مسئله ایران با غرب را به مهمترین راهبرد خود تبدیل کرده است و فروش عزت، استقلال و منافع کشور به دشمنان شناخته شده ملت ایران را برای خود حل کرده است، در ماهها و هفتههای اخیر در تماسهای مکرر با پارهای از رهبران شیعه عراقی، تلاش کرده تا آنان را به سمت مذاکره و دادن امتیاز و در نهایت رها کردن موضوعات استراتژیکی مثل اخراج نظامیان آمریکا از عراق سوق دهد.
سرمقاله نویس کیهان در ادامه افزود: از منظر این افراد عراق با توجه به جایگاه حساسی که در وضع منطقهای ایران دارد، میتواند نقطه آغاز «چرخش اجباری» ایران در سیاست منطقهای باشد. این البته توأم با نوعی خوشخیالی است. مذاکره با آمریکا و توافق با آن چیزی نیست که وصفی معماگونه داشته و اهداف و نتایج آن نامشخص باشد. امروز ملتهای منطقه به خوبی میدانند که زمانی که یک طرف مذاکره، آمریکایی باشد، میز مذاکره میدان جنگی است که با هدف به زانو درآوردن طرف مقابل و به یغما بردن سرمایههای او چیده شده است.
به نوشته زارعی، همزمان با تحرکات جریان سیاسی داخلی، آمریکایی ها سعی دارند با آغاز چرخش راهبردی عراق از نقشآفرینی به عنوان یک قدرت منطقهای و یا به عنوان یک ضلع از یک بلوک منطقهای به قبول ایفای نقش در یک پروتکل آمریکایی-غربی نمایند. آمریکا گمان میکند آنچه طرف عراقی را پای میز مذاکره آورده، هراس او از آیندهای است که قادر به اداره اقتصادی کشور خود نیست و فرسایش اقتصادی او را به کشور فشل تبدیل میکند. به همین جهت، آمریکا طی هفتههای اخیر در تبلیغات سیاسی، تمرکز زیادی روی مشکلات اقتصادی عراق و راههای حل آن کرده است.