به گزارش مشرق، وجود نابرابری در زمینه دسترسی به آزمایش ابتلا به ویروس کرونا، شکاف طبقاتی در انگلیس را بیش از پیش عمیق کرده است.
به نوشته روزنامه «گاردین»، در حالی که مدارس خصوصی و کسبوکارهای کلان انجام تست کرونا را برای دانشآموزان و کارکنان خود فراهم میکنند تا بتوانند فعالیت خود را ادامه دهند، مدارس دولتی و کسبوکارهای کوچک در انتظار کمک دولت ماندهاند.
بیشتر بخوانید:
انتقاد شدید آقای معمولی از دولت انگلیس
«کلی کلیفا» بنیانگذار سازمان غیرانتفاعی «انجام تست برای همه» در این باره میگوید: «اکثریت جامعه از انجام این تست محروم هستند. از یک طرف فوتبالیستها را با قراردادهای چند میلیون پوندی میبینید و از طرفی شرکتهایی هستند که به کارگرانشان میگویند اگر علائم ابتلا به ویروس کرونا را دارید، میتوانید به خدمات ملی سلامت مراجعه کنید».
از سوی دیگر بنیاد «تغییر جهانی» متعلق به «تونی بلر» نخستوزیر سابق انگلیس میگوید اجرای تست بهصورت انبوه بهترین راه برای پایان دادن به قرنطینه است و از بیشتر شدن شکاف میان اقشار جامعه جلوگیری میکند.
«آلیسون پولاک» مشاور بهداشت عمومی در دانشگاه «نیوکاسل» گفت: «انجام تست کاملاً بینظم و مغشوش است و دولت راهبرد درستی برای انجام آن ندارد».
وی افزود: «[انجام تست] پادتن هیچ چیز مفیدی به شما نمیگوید. این کار مدیریت بیماری را تغییر نمیدهد و میتواند به دادن اطمینان و اطلاعات غلط منجر شود. دولت باید جلوی فروش تست پادتن را بگیرد. میتوان درک کرد که کارفرمایان بخواهند تست PCR را انجام دهند اما این کار باید از طریق وزارت بهداشت انجام شود».
دولت انگلیس چند هفته پس از شیوع ویروس کرونا در این کشور مقررات قرنطینه وضع کرد و از ماه گذشته این قوانین را رفته رفته کاهش داد. در حال حاضر دولت بهدنبال رساندن فاصلهگیری اجتماعی از دو متر به یک متر است تا تأثیر منفی اعمال قرنطینه بر کسبوکارهای کوچک را کاهش دهد.
این در حالی است که شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به بیش از ۳۰۳ هزار نفر و شمار قربانیان این بیماری به ۴۲ هزار نفر رسیده است.