ماسک نمایه

دکتر دیویس افزود آزمایش او مدل علمی معمول برای الگوبرداری از نحوه شیوع ویروس کرونا نیست، ولی تاثیر استفاده از ماسک و پوشاندن صورت را در جلوگیری از سرایت بیماری نمایش می‌دهد.

به گزارش مشرق، یک میکروب‌شناس با انتشار پستی در توییتر که به شکل فراگیری دست به دست چرخید، نشان داد ماسک چقدر در جلوگیری از شیوع کووید-۱۹ موثر است. دکتر ریچارد دیویس عکس‌هایی از آزمایشی که خود انجام داده منتشر کرد تا نشان دهد گذاشتن ماسک بر صورت چگونه دقیقا جلوی انتقال ذرات میکروب را بین دو نفر می‌گیرد.

بیشتر بخوانید:

کاهش ۹۰ درصدی احتمال ابتلا به کرونا با ماسک

او توییت کرد: «ماسک چه کاری انجام می‌دهد؟ جلوی خروج ذرات و قطرات تنفسی موجود در دهان و گلوی شما را می‌گیرد. دو نمایش ساده: اول، من مقابل یک ظرف آگار (پودر شیمیایی ژلاتینی) با ماسک بر صورت و بدون پوشیدن ماسک عطسه کردم، آهنگ خواندم، حرف زدم و صحبت کردم. مجموعه باکتری‌هایی که می‌بینید مکانی است که ذرات تنفسی فرود آمده‌اند، پوشیدن ماسک تقریبا جلوی تمام آن‌ها را می‌گیرد.»

این تفاوت که با نمایش ظروف آزمایشگاهی در عکس دیده می‌شود بسیار زیاد است: وقتی دکتر دیویس ماسک به صورت داشت تقریبا هیچ میکروبی در ظرف آزمایشگاهی دیده نشد و وقتی ماسک نپوشید آن ظرف از میکروب‌های مختلف پر شد.

در نمایش دوم، دکتر دیویس تاثیر فاصله‌گیری در اجتماع را با و بدون پوشیدن ماسک نشان داد.

او توییت کرد: «من ظرف‌های آزمایشگاهی جمع‌آوری باکتری را در فاصله ۲، ۴ و ۶ پایی از خود قرار دادم و به شدت برای حدود ۱۵ ثانیه سرفه کردم. این کار را با و بدون پوشیدن ماسک انجام دادم. همان‌طور که از باکتری‌های جمع‌شده در هر ظرف مشخص است، بیش‌تر ذرات تنفسی در فاصله کم‌تر از ۶ پایی فرود آمدند، ولی پوشیدن ماسک جلوی خروج تقریبا تمام آن‌ها را گرفت.»

عکس‌های منتشر شده دوباره تاثیر شدید و تفاوت عظیم میان پوشیدن و نپوشیدن ماسک در جلوگیری از سرایت میکروب‌ها را به نمایش گذاشتند.

دکتر دیویس افزود آزمایش او مدل علمی معمول برای الگوبرداری از نحوه شیوع ویروس کرونا نیست، ولی تاثیر استفاده از ماسک و پوشاندن صورت را در جلوگیری از سرایت بیماری نمایش می‌دهد.

او نوشت: «می‌دانم که این آزمایش ساده که یک‌بار انجام شده است نحوه علمی و متداول الگوبرداری از ویروس‌ها و نحوه شیوع ویروس سارس-کوو-۲ نیست. اما مجموعه باکتری‌های معمولی از دهان و گلوی من نشان می‌دهد پوشیدن ماسک چگونه جلوی خروج ذرات بزرگ تنفسی را می‌گیرد که دقیقا همان راهی است که به نظر ما بیش‌تر از همه باعث شیوع کووید-۱۹ می‌شود و پوشیدن ماسک می‌تواند به راحتی جلوی آن را بگیرد.»

در بریتانیا در حال حاضر هنگام استفاده از وسائل حمل‌ونقل عمومی پوشیدن ماسک بر صورت الزامی است.

منبع: بهداشت نیوز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 4
  • سعید IR ۲۲:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۳
    2 2
    دولت باید زدن ماسکو یک ماه اجباری کنه ،این مردم تا اجبار نشن ماسک نمیزنن ولو به قیمت جون عزیزاشون.
  • ناشناس IR ۰۸:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۴
    3 1
    در هیچ اداره وارگان وفروشگاه های برگ بدون ماسک نباید خدمات داده شود باید ماسک اجباری شود توسط پلیس جریمه شود جریمه روی قبض تلفن همراه
  • پورعیسی IR ۱۱:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۴
    4 0
    در این فرضیه دکتر دیویس میگوید کسی که ناقل است با استفاده از ماسک از انتقال ویروس جلوگیری میکند! سوال من این است : مگر در ماسکهای سوپاپ دار جهت سوپاپ از داخل به بیرون نیست؟ چون این سوپاپها همانند شیر یکطرفه عمل می کنند و زمانی که شما مرحله دم تنفس را انجام میدهید سوپاپ بسته شده و شما فقط از طریق هوای عبوری از فیلتر ملت بلون استفاده می کنید و زمانی که باز دم میکنید فیلتر باز شده و هوای آلوده به ویروس از طریق سوپاپ که الان باز شده به بیرون منتقل میشود! نتیجه: سوپاپ ماسکها تا حالا اشتباهی کار گذاشته شده اند و همگی باید برعکس کار کذاشته شوند!!!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس