به گزارش مشرق، شاید باور این نکته پس از چند ماه عادت به شستوشو و استفاده از ترفندهای مختلف ضدعفونی کردن که در شبکههای مجازی برای پیشگیری از انتقال کرونا از مواد غذایی خام، میوهها و سبزیجات آموختهایم کمی دشوار باشد.
اما به گفته مرکز کنترل و پیشگیری بیماریهای ایالات متحده، تا به حال هیچ شواهدی از اثربخشی نمک، سرکه یا آبلیمو برای ضدعفونی کردن مواد غذایی تازه به دست نیامده است. به توصیه این مرکز و همینطور سازمان بهداشت جهانی برای شستن میوهها و سبزیجات، شستوشوی آنها زیر آب روان و تمیز کافی است.
بیشتر بخوانید:
ضدعفونیکردن بستههای خرید چقدر ضروری است؟
همچنین برای شستوشوی سطح برخی سبزیجاتی که پوستهای ناهموار و آلودهتری دارند مانند سیبزمینی، بهتر است از برسهای شستوشو کمک گرفته شود.
سازمان بهداشت جهانی تأکید دارد که به هیچ عنوان از مواد شوینده و شیمیایی برای شستوشوی میوهها و سبزیهای تازه نباید استفاده کرد. اما اگر همچنان نگران هستید بهتر است از محلولهای مخصوص برای این کار استفاده کنید و از استفاده از سایر مواد شوینده بپرهیزید.
نگران غذای رستورانها نباشیداگرچه برخی از کارکنان مراکز تهیه مواد غذایی و رستورانها در این دوران به کووید-۱۹ مبتلا شدهاند ولی تاکنون شواهدی مبنی بر انتقال ویروس از سوی کارکنان این مراکز به مشتریان ازطریق لوازم و مواد خوراکی که این افراد لمس کرده بودند گزارش نشده است. با این وجود به توصیه سازمان بهداشت جهانی و همچنین ستاد ملی مبارزه با کرونا، کارکنان چنین مراکزی حتما باید از ماسک تنفسی استفاده کنند.
بنابراین اگر قصد دارید در رستوران غذا میل کنید در صورتی که نکات بهداشت فردی در رستوران بهخوبی رعایت شود، میتوان گفت جای نگرانی وجود ندارد.انتقال با آب آشامیدنی ممکن است؟یکی دیگر از نگرانیهایی که شاید در ذهن برخی از ما به وجود آمده باشد این که آیا ممکن است منابع آب شهری به این ویروس آلوده شوند و از طرق آشامیدن آب به کووید-۱۹ مبتلا شویم؟ در پاسخ باید گفت تاکنون هیچ ویروس کرونایی در منابع آب آشامیدنی گزارش نشده است. مراکز تصفیه آب آزمایشهای متعددی روی منابع آبی انجام میدهند تا آبی گوارا و عاری از عوامل بیماریزا به دست شهروندان برسد.