به گزارش مشرق، روزنامه «کیهان» در ویژههای خود نوشت:
روزنامه وطن امروز در یادداشتی نوشت: طی ماههای گذشته، بسیاری از رسانههای آمریکایی از بایدن پرسیدهاند در صورت پیروزی در انتخابات، چه تصمیمی را در قبال توافق هستهای با ایران اتخاذ میکند؟! و او نیز تنها پاسخ داده است: «خروج ترامپ از برجام اشتباه بود!». در مقابل، افرادی مانند «ریچارد نفیو» معمار تحریمهای ایران در دوران اوباما، «ویلیام برنز» دیپلمات برجسته دموکرات آمریکایی و «جیک سولیوان» یکی از اعضای موثر تیم مذاکرهکننده هستهای آمریکا در مذاکرات برجام، تأکید کردهاند ایران باید در ازای پذیرش برخی تعهدات سختتر مانند «حذف بند غروب آفتاب» و پذیرش دائمی شدن محدودیتهای هستهای خود، نسبت به بازگشت کلی (و نه واقعی) دولت بعدی آمریکا به توافق هستهای امیدوار باشد!
بیشتر بخوانید:
جدول زمانی مکانیسم حل اختلاف برجام بار دیگر تمدید شد
نباید فراموش کرد که همحزبیهای بایدن [که تحت فرمان مطلق او و دیگر سران حزب دموکرات هستند] در قبال «تمدید تحریم تسلیحاتی ایران» همپای ترامپ و پمپئو گام برداشتهاند تا نزد لابیهای صهیونیستی محکوم به کمکاری در قبال ایران نشوند! نامه اخیر ۳۸۵ نماینده کنگره آمریکا- شامل اکثر نمایندگان دموکرات- در حمایت از تمدید تحریم تسلیحاتی ایران با هماهنگی و تایید کامل بایدن انجام شده است. معاون رئیسجمهور سابق آمریکا حتی جرات نداشت در مناظرههای انتخاباتی مقدماتی حزب دموکرات، سخنی از بازگشت مطلق به برجام بگوید! او صرفا خروج ترامپ از توافق هستهای را غیرعاقلانه خواند اما در این حال، بازگشت به برجام را در عمل مشروط به پذیرش همه خواستههای نامشروع منطقهای و موشکی واشنگتن از سوی ایران کرد.
کار به جایی رسیده که رسانههای غربی (که همواره تقویت دوگانه کاذب دموکرات- جمهوریخواه را در اخبار و تحلیلهای خود دنبال میکنند) نیز نتوانستهاند از کنار «پارادوکس برجامی بایدن» به سادگی بگذرند. بهعنوان مثال شبکه «یورونیوز» در اینباره مینویسد: «بایدن به طرفداران خود وعده داده با همکاری متحدان آمریکا نسبت به تقویت و گسترش برجام اقدام خواهد کرد. در واقع او با اشاره تلویحی به کافی نبودن ابعاد فعلی برجام تأکید کرده همزمان باید بهطور موثرتری ایران را به عقبنشینی از اقداماتش در منطقه وادار کرد».
بازی بایدن در قبال برجام و دیگر پروندههای حساس در حوزه سیاست خارجی آمریکا کاملاً مشخص است. سال ۲۰۰۸ میلادی، زمانی که اوباما در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا پیروز شد، «زبیگنیو برژینسکی» استراتژیست مشهور و مقبول و مشاور اسبق امنیت ملی آمریکا تأکید کرد: «نباید انتظار داشته باشیم با حضور اوباما، مسیر سیاست خارجی آمریکا تغییر یابد. سیاست خارجی آمریکا، مانند یک کشتی بسیار بزرگ است که در یک اقیانوس در حال حرکت است و تغییر مسیر آن بسیار سخت است».
بایدن نیز در صورت پیروزی در انتخابات ماه نوامبر/ آبان، دقیقاً همان مسیر ترامپ را در پیش خواهد گرفت؛ «از باقی نگاه داشتن سفارت آمریکا در بیتالمقدس تا حمایت از طرح معامله قرن!»؛ «از تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران تا اعمال فشار حداکثری به کشورمان با هدف انعقاد توافقی جامع و بسیار محدودکننده!»؛ «از تقویت دوباره داعش و گروههای تروریستی- تکفیری تا حمایت از تجزیه عراق و دیگر کشورهای منطقه!».