به گزارش سرویس بورس مشرق، یک تحلیلگر بازارهای مالی بابیان اینکه سه اتفاق عرضه سلف نفت، شایعات و عرضه عمده سهام عدالت موجب منفی شدن شاخص بورس شد، عنوان کرد: همیشه اخبار و شایعات تأثیر خود را در بازار بورس گذاشتهاند و این بار هم در کاهش هفتههای اخیر تأثیرگذار بوده است.
بیشتر بخوانید:
افزایش ۱۲ برابری ارزش بازار سرمایه
سید مهدی تقوی اظهار کرد: منفی شدن جزئی از بازار سرمایه است و نباید از آن بترسیم همانگونه که در بازار بورس توقع مثبت شدن داریم باید توقع منفی شدن را نیز داشته باشیم و این مقوله برای یک فرد بورسی عادی است برای مثال وقتی بازار سه روز مثبت و ۲ روز منفی میشود برای تحلیل برآیند سود و زیان را حساب میکنیم.
وی بابیان اینکه سه اتفاق عرضه سلف نفت، شایعات و عرضه عمده سهام عدالت موجب منفی شدن شاخص بورس شد، تشریح کرد: شایعات اخبار مرتبط با عرضه و عدم عرضه صندوق دارایی دوم موجب شد که مردم احساس ناامنی کنند و اعتماد آنان نسبت به بازار بورس کاهش پیدا کند.
این تحلیلگر بازارهای مالی عنوان کرد: همیشه اخبار و شایعات تأثیر خود را در بازار بورس گذاشتهاند و این بار هم در کاهش هفتههای اخیر تأثیرگذار بوده است؛ باید بگویم ریزش بازار فرصتی برای خرید سهام ارزنده و اصلاح سبدهای سرمایهگذاری است و اگر در گذشته موفق به خرید سهمهای خوبی نشدیم این فرصت بهترین زمان برای خرید است.
مثبت شدن شاخص بورس دلیلی برای برگشت بازار نیست
وی تأکید کرد: مثبت شدن شاخص بازار بورس طی ۲ روز گذشته دلیلی برای برگشت بازار نیست، شاخص از حضور شرکتهای بزرگ تأثیر میگیرد و بهخاطر تصمیمات آنان جابهجا میشود.
تقوی ضمن پیشبینی اصلاح بازار سرمایه عنوان کرد: پیشبینی میشود این اصلاح طی چند ماه آینده اتفاق افتد؛ منفی شدن بازار طی ۲ هفته گذشته بهمانند پسلرزه و زلزله کوچکی است که از خرابی زلزلهای بزرگ جلوگیری میکند.
با کاهش شاخص بورس حباب بازار از بین رفت
وی اضافه کرد: هرچه ریزش زودتر اتفاق بیفتد افت قیمت کمتر خواهد بود و اگر این اتفاق در ۲ هفته اخیر رخ نمیداد قطعاً در آینده با ریزش بزرگتری مواجه بودیم؛ در حقیقت بهتر است بگوییم که با کاهش شاخص بورس حباب بازار از بین رفت.
این تحلیلگر بازار سرمایه بیان کرد: طی ۲ هفته گذشته شاهد کاهش قیمت در صندوقهای سهامی بودیم، چون این صندوقها روی سهام سرمایهگذاری میکنند و دارایی آنها نیز تحت تأثیر بازار قرار گرفته و خالص ارزش دارایی آنها هم ریزش پیدا کرده که این یک امر منطقی است.
تقوی یادآور شد: صندوقها موظفاند ۹۰ درصد دارایی خود را تحت هر شرایطی در بازار نگه دارند و تحت هیچ شرایطی نمیتوانند بیشتر از ۱۰ درصد دارایی خود را بفروشند برای همین از ریزش بازار تأثیر میگیرند.