سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و مطالب رسانههای کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. هر روز ۰۷:۳۰ با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
احتمال سرایت کرونا در هیئت بیشتر از هواپیماست!؟
اعتمادآنلاین گزارش داد: رئیس جمهور روحانی به تازگی طی سخنانی در ستاد ملی کرونا گفته است:
"اگر ما نمیتوانیم به خاطر ویروس یک آزمون برگزار کنیم پس چطور میگوییم مغازهها باز باشد؟ پس چطور میگوییم در این شرایط ادارهها باز باشد؟ پس چطور در شرایط این ویروس میتوانیم اجازه دهیم مردم سفر بروند؟ اینها همه مشابه هم هستند. چطور بازار باز است؟ مغازه باز است؟ ادارات باز است؟ اتوبوس و مترو باز است؟ سفرها به استانها آزاد است؟ این آزمون هم مثل همانهاست. "[۱]
*ما در اقتفای این سخنان درست رئیس جمهور عرض می کنیم که چطور باید آزمون کنکور و پروازهای ایرلاین ها برقرار باشد اما به عزاداری سیدالشهدا(س) که می رسد؛ استاندار آقای روحانی از هیئت هایی که عزاداری خود را تعطیل کرده اند تشکر می کند و می گوید بقیه هم باید همینطور باشند! [۲]
و چگونه است که حامیان اصلاح طلب رئیس جمهور روحانی اصراری بر انجام مراسم عزاداری ولو با رعایت پروتکل ها ندارند؟ [۳]
و چگونه است که در ستاد ملی کرونا شاهد بی نظمی و تصمیمات خلق الساعه در قبال عزاداری ها هستیم!؟ بصورتی که انگار احتمال سرایت ویروس کرونا در هیئت خیلی بیشتر از جلسات کنکور یا داخل هواپیماهاست.
اینها حقایقی تاریخی است که بر تارک اردوگاه مشترک اصلاح طلبان و اعتدالیون ثبت خواهد شد...
***
متهم فتنه ۸۸: گروههای سیاسی از انتخابات کنار بکشند!
هدایتا... آقایی، فعال اصلاح طلب و از دستگیرشدگان فتنه ۸۸ که اعترافاتش در دادگاه نیز به سمع و نظر عمومی رسید؛ طی یادداشتی در شماره شنبه گذشته روزنامه آرمان ملی نوشته است: دولت آقای روحانی با تمام ضعفهایی که در ابعاد مدیریتی و... داشت هفتاد درصد ناتوانی این دولت از بیرون بوده و به عبارتی این ناتوانیها به دولت تحمیل شده است. بههرحال اعمال تحریمهای بینالمللی اقتصاد کشور را فلج کرد!
او سپس با طرح این سوال که "در شرایط فعلی که جامعه با مسائل و مشکلات مختلفی دست و پنجه نرم میکند طرح بحث انتخابات و رویکردهای جریانات سیاسی چه لزومی دارد"!؟ می نویسد: اینکه گروههای سیاسی دوباره بخواهند بحث مردم و مشکلاتشان را مطرح کنند و مردم را به پای صندوقهای رای بکشند اما پس از انتخاب نتوانند در مورد مسائلی همچون تحریمها، مسائل منطقهای و... تصمیمگیری کنند اساسا بهتر است کنار بکشند و کارهای نمایشی را کنار بگذارند. چرا که نه میتوانند در سرنوشت مردم تاثیرگذار ظاهر شوند و نه اینکه بهطور واقعی مطالبات مردم را پیگیری کنند. پس بهتر است کنارهگیری کنند تا مردم واقعا بفهمند چه کسی پاسخگوی آنها است.
آقایی در پایان تأکید می کند: از این جهت گفته میشود که بهتر است انتخابات ریاستجمهوری را نیز مانند مجلس ببینیم تا یک نفر انتخاب شود! [۳]
*متأسفانه در فضای فعلی سیاست ایران، برخی محافل سیاسی و امنیتی چندان که باید متوجه کینه ورزی برخی متهمان فتنه ۸۸ نیستند.
نمونه ای که در جریان پرونده نیما زم و اقدامات معاندانه وی نیز شاهد بودیم.
کسی که پس از دستگیری اعتراف کرد در جریان بازداشتش در فتنه ۸۸ تصمیم گرفته انتقام خود را از نظام اسلامی بگیرد.
و البته باید تصریح کرد فرمان اصلاح طلبان برای "تحریم خاموش انتخابات" که در انتخابات مجلس یازدهم شاهد آن بودیم و گویا قرار است در انتخابات ۱۴۰۰ نیز تکرار شود؛ بسیار تا بسیار خطرناک تر و شریرانه تر از مطالب کانال مجعول آمدنیوز است.
جالب است که در جریان تحریم انتخابات مجلس یازدهم برخی محافل سیاسی و امنیتی آنطور که باید متوجه این طراحی خاموش اصلاح طلبان نشدند و محافلی که این حرکت شوم را رصد کرده بودند نیز تنها ماندند. و در نتیجه شاهد کاهش مشارکت کسانی از مردم در انتخابات شدیم.
البته ملاک پذیرش انتخابات "قانون" است و انتخابات ۱۴۰۰ نیز به فضل الهی همانند انتخابات مجلس یازدهم و با هر میزان مشارکتی برگزار خواهد شد اما این فرایند نباید سبب منسی شدن اقدام شریرانه ستاد اصلاحات در تحریم انتخابات شود.
ضمنا باید بیان کرد که اشاره آخر آقایی مبنی بر اینکه "یک نفر انتخاب شود" نیز چیزی جز تکرار منویات سیاسی سعید حجاریان نیست که اخیرا در یک مطلب فکاهه و بدون اشاره به حضور رئیس جمهور منتخبش در رأس دولت اعتدال، تقلا کرده بود تا نظام انتخاباتی ایران را تک حزبی و فردی جلوه دهد! [۴]
برخی محافل تحلیلی معتقدند هسته سخت اصلاحات رسما علیه نظام اسلامی خروج کرده است...
خروجی که نشانه هایی مثل اغتشاشات دیماه ۹۶ و آبان ۹۸ و ایضا تحریم انتخابات از سوی اصلاح طلبان داشته و می رود تا هدف غایی خود یعنی "فتنه اقتصادی" را پیگیری کند.
ستاد جریان سیاسی خاص در این تصور است که توانسته جامعه ایرانی را لبنانیزه کند و به شرایط "عام البلوی" بکشاند و این فضا نیز به زعم آنها آماده شعله کشیدن با یک جرقه است.
البته اینکه جرقه چه باشد مسئله مهمی نیست. اما جمع کردن بستر تصور شده از سوی "فرماندهان فتنه اقتصادی" میتواند آنها را در رسیدن به این هدف شوم ناکام گذارد.
***
اشتباهات میلیونی یک اقتصاددان در قبال ایران
فرشاد مومنی، از اقتصاددانان نزدیک به جریان چپ به تازگی در اظهاراتی که سایت جماران آنها را منتشر کرد، گفته است:
"در مطالعههایی که مرکز پژوهشهای مجلس اخیراً منتشر کرد بررسیها نشان می دهد فقط از ناحیهی کرونا پیشبینی میشود در سال ۱۳۹۹ در ایران بین دو میلیون و ۸۷۰ هزار تا شش میلیون و ۴۳۱ هزار شغل از دست برود. این نشان میدهد ما چوبهای بزرگی که میخوریم بابت سهل انگاریهایی هست که در ساختار نهادی به رانت و ربا و دلالی و واردات بیشتر از تولید صنعتی مدرن بهاء داده شده و ما اینجا هم تاوان آن خسارتها را میدهیم. "[۵]
*آقای مومنی از این دست اظهار نظرها کم ندارند!
ایشان در جریان تهدید ترامپ برای اعمال تحریم در روز ۱۳ آبان سال ۹۷ نیز از "بیکاری بیش از ۱ میلیون نفر در ایران"! بواسطه این تحریم های جدید طبق مطالعات وزارت کار خبر داده بود. [۶]
ادعایی که هرگز صورت واقعیت به خود نگرفت و بلکه آمار بیکاری ایران بهبود بیشتری هم یافت و جالب است که با رصد ما، نه آقای مومنی و نه وزارت کار دولت آقای روحانی هرگز از بابت این تحلیل غلط عذرخواهی نکردند و علت عدم تحقق پیش بینی خود را نیز نگفتند. (البته فرض تحلیل غلط داشتن، یک فرض خوشبینانه است!)
ادعای جدید مومنی درباره بیکار شدن ۲ تا ۶ میلیون ایرانی به دلیل کرونا هم مادام که دولت ایران تصمیم بر "قرنطینه پلیسی" نگیرد عملی نیست زیرا ظرفیت های شغل غیر پشت میزی در ایران بسیار بالاست.
این نکته را همچنین باید بیان کرد که اگر آقای مومنی دلسوز مسئله اشتغال و بیکاری درایران بودند؛ باید اثری از ایشان در جریان مخالفت با تصمیم غلط دولت مبنی بر قرنطینه پلیسی در اسفند ماه را می دیدیم... که البته ندیدیم.
در واقع به زعم ما این سوال اساسی از برخی سیاسیون و اقتصاددانان وجود دارد که چرا رد پای آنها فقط در کنار "پروژه های سیاه نمایی" دیده می شود و در هنگامه لزوم تصمیم گیری بخردانه برای صلاح ملک و مملکت و خدمتگزاری واقعی به مردم، اثری از آنها نیست!
گزارش مورد اشاره مومنی از مرکز پژوهش های مجلس هم به زعم ما و به اثبات تاریخچه ای که به آن اشاره کردیم؛ اتقانی بیش از گزارش کذایی وزارت کار ندارد و جدای از واقعیات نقض کننده؛ می توان به افرادی در پیرامون مرکز پژوهش های مجلس اشاره کرد که زمانی درباره بیکاری مرثیه می سرودند اما بعدا اذعان کردند که کار فراوان است و هر کس در تهران ۱۰ میلیون تومان درآمد ماهیانه ندارد بی غیرت است!
ما امیدواریم در دوره جدید مدیریت مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، "عقلانیت و اتقان" در گزارش های این مرکز به رأی العین دیده شود.
***
1_ https://etemadonline.com/content/427914
2_ mshrgh.ir/1106934
3_ http://www.armanmeli.ir/fa/news/main/295362
4_ mshrgh.ir/1109063
5_ https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1465154
6_ mshrgh.ir/905877