به گزارش مشرق، معصومه نصیری، مدرس سواد رسانهای در کانال تلگرامی خود درباره پخش شایعه و اخبار جعلی و تاثیر آن بر تحریک جمعیت نوشت: چند روز قبل مخالفان محدودیتهای کرونایی با پخش شایعه، اخبار جعلی و هدفمند به پارلمان آلمان هجوم بردند. در یک خبر گفته شده پلیس به معترضین پیوسته و در جای دیگر شایعه شده که دونالد ترامپ برای آزادسازی آلمان به برلین آمده است!! و با گذشت چند روز هنوز هم رسانههای آلمان به هجوم مخالفین محدودیتهای کرونایی به پارلمان این کشور میپردازند. همه میپرسند که چه شد که معترضان به ساختمان رایشستاگ محل پارلمان آلمان هجوم بردند؟
امروز کلیپی قدیمی با عنوان تجمع مردم در اعتراض به دستکاری بورس در حال بازنشر در شبکههای اجتماعی است؛ موضوعی که چندی پیش نیز در برخی کانالهای تلگرام با عنوان فراخوان تجمع اعتراضی به بیکفایتی مسوولان بورس منتشر کرده بودند. البته موضوع به همینجا ختم نمیشود و برخی افراد با نشر متنهایی که احساسات مخاطب را درگیر میکند سعی در ایجاد زمینه روانی جهت اقدامات بعدی را دارند.
از کجا بفهمیم کلیپ قدیمی است؟ در تجمعی که در دوران کرونا برگزار شود تجمع کنندگان باید از ماسک استفاده کرده باشند. به همین سادگی.
سواد رسانهای می گوید اخبار را از چند منبع پیگیری کنیم. حتما از خودمان بپرسیم هدف چیست؟ قرار است چه نتیجه ای حاصل شود؟ این نتیجه به نفع چه کسی است؟ عکس و کلیپ را بدون راستی آزمایی بازنشر ندهیم.
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.