کد خبر 1117139
تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۳۹۹ - ۰۳:۳۰
پشه‌ نمایه

پشه‌ها نیش می‌زنند و پس از ۲۴ ساعت می‌میرند، اما جای نیش آن‌ها که سوزش دارد و قرمز شده، برای مدتی می‌ماند و باعث آزار فرد می‌شود.

به گزارش مشرق، اسم پشه که می آید اولین چیزی که یادمان می افتد خارش و ورم بعد از نیش پشه است. اما کم پیش می آید به این فکر می کنیم که وقتی پشه ای از خون مان تغذیه می کند چه اتفاقی می افتد و چه چیزی باعث می شود خارش بگیریم. تحقیقات نشان داده علت خارش ناشی از نیش پشه، آب دهان این حشره است.

در ادامه می خواهیم برایتان توضیح دهیم که قبل از اینکه پشه نیش تان بزند، در حین و بعد از آن چه اتفاقی برایتان می افتد. در آخر هم به شما می گوییم چطور می توانید خود را از این شر این حشره ی مزاحم خلاص کنید.

پشه ها آب دهان شان را روی پوست ما می ریزند تا درد را حس نکنیم

تحقیقات نشان داده ۴ دقیقه طول می کشد تا یک پشه بتواند معده ی خود را از خون پر کند. مشکل اینجا است که در این مدت ممکن است قربانی اش متوجه آن شود و قبل از اینکه عملیات به سرانجام برسد آن را بکشد. به علاوه خود نیش پشه هم درد دارد و همین مسأله ممکن است باعث شود قربانی زودتر از این ها از حضور پشه باخبر شود.

آب دهان پشه ماده ای در خود دارد که پوست را بی حس می کند. به همین دلیل بعد از اینکه پشه آب دهانش را روی پوست ما ریخت، دیگر نیشش را حس نمی کنیم. بعد از آن پشه شروع می کند به گشتن دنبال عروق خونی زیر پوست و آنقدر می گردد تا چیزی پیدا کند که بتواند از آن تغذیه کند.

آب دهان به آن ها کمک می کند خون را راحت تر بمکند

پشه به محض اینکه یک رگ را پیدا کند دوباره آب دهانش را می ریزد. آب دهان پشه بیشتر از ۱۰۰ پروتئین در خود دارد که کارکردهای مختلفی دارند، که یکی از آن ها این است که کاری می کند که خون لخته نشود. با این کار پشه راحت تر می تواند خون را بمکد.

نکته اینجا است که با فرو رفتن نیش پشه رگ صدمه می بیند، بنابراین بدن شروع به ترمیم رگ می کند. این مسأله جلوی تغذیه کردن پشه از رگ را می گیرد. اما این موجودات حیله گر راهی هم برای دور زدن این مشکل دارند. تحقیقات نشان می دهد آب دهان پشه ماده ای در خود دارد که جلوی این فرآیند را می گیرد و عروق خونی را منبسط می کند.

نیشه پشه می خارد چون به آن حساسیت داریم

علت این مسأله هم آب دهان پشه است. نیش پشه حاوی پروتئین های غیر سمی ای است که می توانند باعث خارش، قرمز شدن و ورم پوست شوند. این پیامدها هم با شدت متفاوتی می توانند رخ می دهند. جالب است بدانید که بعضی افراد اصلاً به نیش پشه حساسیت ندارند.

بدن به اولین دفعات نیش پشه شدیدترین واکنش را دارد، اما بعد از ۲ تا ۲۰ سال متوالی تجربه ی مداوم نیش پشه، واکنش بدن کمتر خواهد شد. پشه ها در آب های راکد تخم گذاری می کنند به همین دلیل نمی توانند در مناطقی که بیشتر سال پوشیده از یخ هستند تولید مثل کنند. در نتیجه کسانی که در این مناطق زندگی می کنند را زیاد نیش نمی زنند. اما اگر اهالی همین مناطق به منطقه ای گرمسیری نقل مکان کنند اولین تجربه ی نیش پشه ممکن است برایشان سخت باشد.

چه کار کنیم که پشه ها کمتر نیش مان بزنند؟

طبق تحقیقات چیزی که پشه ها را جذب ما می کند بوی بدن ما است، بویی که از میکروب های مختلفی تولید می شود که روی پوست ما زندگی می کنند. به همین خاطر است که شستن پوست با صابون های ضدباکتری ممکن است جلوی نیش پشه ها را بگیرد. استفاده از مواد دافع حشرات هم نقش مهمی دارد. جدا از انواع شیمیایی آن، می توانید از عصاره ی اکالیپتوس استفاده کنید که اثبات شده در مقابله با نیش پشه مؤثر است.

منبع: روزیاتو

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس