به گزارش مشرق، «الهام علیاف»، رئیس جمهور جمهوری آذربایجان گفت که حاضر است با مردم ارمنستان عادیسازی کند.
بیشتر بخوانید:
جمهوری آذربایجان مدعی تسلط بر شهر «جبرئیل» شد
او امروز یکشنبه بار دیگر نیروهای ارمنی را به آغاز حمله متهم کرد و گفت که جمهوری آذربایجان برای آتشبس آمادگی دارد «مشروط بر اینکه ارمنستان از اراضی اشغالی ما عقبنشینی کند».
الهام علیاف در گفتوگو با شبکه العربیه گفت: «ما در موضع تهاجم قرار داریم و هدفمان بازپسگیری اراضی خود است».
بیشتر بخوانید:
روایت ۸ روز درگیری در قرهباغ کوهستانی
او با بیان اینکه ارمنستان حاضر به اجرای قطعنامههای شورای امنیت در مورد مناقشه قره باغ نیست، گفت که باکو اقدام به ارائه ابتکارعمل در این باره کرده است ولی ارمنستان با آن موافقت نکرده است.
علیاف با اشاره به چهار قطعنامه شورای امنیت در مورد قرهباغ که این منطقه را بخشی از خاک آذربایجان میداند، گفت: «پذیرش قطعنامههای شورای امنیت اساس راه حل [مناقشه قرهباغ] است».
رئیس جمهور جمهوری آذربایجان از ارمنستان خواست برای خروج از اراضی جمهوری آذربایجان جدول زمانی تعیین کند و «نیکول پاشینیان»، نخستوزیر ارمنستان نیز از مردم جمهوری آذربایجان عذرخواهی کند.
بیشتر بخوانید:
اولین دستور علی اف پس از آزادی منطقه ماداگیز
او با ادعای اینکه حملات ارمنستان به مناطق مسکونی باعث تخریب ۵۰۰ خانه شده، گفت: «نیروهای ارمنستان باید از اراضی ما عقبنشینی کنند و اگر جامعه جهانی از اجرای قطعنامههای خود ناتوان باشد، ما خود این قطعنامهها را اجرا خواهیم کرد».
الهام علیاف در ادامه گفت که حل بحران با ارمنستان باید از راه گفتوگو محقق شود و رئیس جمهور ارمنستان با شرایط ژئوپولوتیک آشنایی ندارد.
رئیس جمهور آذربایجان همچنین عادیسازی روابط با مردم ارمنستان را محتمل دانست و گفت که باکو تلاش خواهد کرد بعد از آزادسازی اراضی خود، روابط خود با مردم ارمنستان را عادیسازی کند.
الهام علیاف همچنین اتهامها علیه کشورش مبنی بر انتقال نیروهای مزدور و عناصر تروریست از سوریه به جمهوری آذربایجان را رد کرد و آن را غیر قابل قبول دانست.
او با بیان اینکه ارتش جمهوری آذربایجان ۱۰۰ هزار نیرو دارد، از رئیس جمهور فرانسه به دلیل اظهارات دیروزش مبنی بر استفاده از نیروهای مزدور در قرهباغ انتقاد کرد و گفت که ماکرون باید از جمهوری آذربایجان عذرخواهی کند.
رئیس جمهور آذربایجان گفت: «خاک ما اشغال شده است و ما برای بازپسگیری آن تلاش خواهیم کرد؛ چرا که یک میلیون آذربایجانی آواره به دنبال بازگشت به خانههای خود در اراضی اشغالی هستند».
جمهوریهای آذربایجان و ارمنستان، دو جمهوری استقلال یافته از اتحاد جماهیر شوروی از سال ۱۹۹۲ به دنبال تصرف منطقه قرهباغ کوهستانی و بخشهایی از اراضی آذربایجان توسط ارمنستان و اعلام خودمختاری این منطقه وارد درگیری نظامی شدند و تلاشها برای حل مناقشه قرهباغ در قالب گروه میانجی «مینسک» سازمان امنیت و همکاری اروپا تاکنون بینتیجه بوده است.
دور جدید درگیریها بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان بعد از چند ماه در منطقه «تووز»، یکشنبه گذشته در قرهباغ کوهستانی آغاز شد و دو طرف، طی یک هفته یکدیگر را به انتقال نیروهای خارج به مناطق درگیر متهم کردهاند.
امروز نیروهای ارمنستان شهر گنجه، دومین شهر بزرگ جمهوری آذربایجان را با موشک هدف قرار دادند و مدعی شدند که فرودگاه این شهر را از کار انداختهاند. ارتش آذربایجان نیز در پاسخ، «استپاناکرت» (خان کندی)، مرکز جمهوری خودخوانده قره باغ را هدف حملات خود قرار داد.
وزارت امور خارجه کشورمان از ابتدای درگیری بین باکو و ایروان، دو طرف را به توقف سریع تنش و درگیری دعوت کرده و خواهان گفتوگوی طرفهای متخاصم شده است.