کد خبر 1131021
تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۲
کاهش ۴۰ تا ۶۰ درصدی فروش پوشاک/صادرات صفر شده است

یک فعال صنعت پوشاک با بیان اینکه به دلیل شیوع کرونا و گرانی کالاها، فروش پوشاک بین ۴۰ تا ۶۰ درصد کاهش یافته است، گفت: صادرات پوشاک تقریبا به صفر رسیده است.

به گزارش مشرق، مهدی رهبری در مورد وضعیت بازار پوشاک اظهار داشت: به دلیل بالا رفتن قیمت‌ها و کاهش قدرت خرید مردم و البته نگرانی از شیوع کرونا، شاهد کاهش تقاضا بودیم اما آنطور که برخی از افراد اعلام می‌کنند که تقاضا به صفر رسیده درست نیست.

این فعال صنایع پوشاک افزود: در حوزه کت و شلوار و لباس‌های رسمی که بیشتر برای عزا و عروسی استفاده می‌شود به دلیل شیوع کرونا شاهد کاهش ۶۰ درصدی تقاضا هستیم. اما این عدد در حوزه لباس‌های راحتی ۴۰ درصد است.

بیشتر بخوانید

حمله کرونا به سفره ۶‌ میلیون ایرانی

وی ادامه داد: بنابراین به دلیل شیوع کرونا و گرانی پوشاک نسبت به دوران عادی، کاهش فروش بین ۴۰ تا ۶۰ درصد بوده است. البته این عدد در بین دهک‌های مختلف و مناطق مختلف کشور متفاوت است.

رهبری تاکید کرد: به هر حال پوشاک کالای مصرفی و مورد نیاز مردم است و هرگز تقاضای این بازار به صفر نمی‌رسد.

صادرات پوشاک صفر شد

رهبری با اشاره به صادرات پوشاک تصریح کرد: می‌توانم بگویم که صادرات این کالا به صفر رسیده است و تنها به کشورهایی همچون افغانستان، عراق و سوریه آن هم به صورت مبادلات مرزی صادرات داریم که البته نمی‌توان روی این نوع مبادلات نام صادرات را گذاشت چرا که بسیار جزئی بوده و با پول محلی انجام می‌شود.

وی افزود: از جمله دلایل قطع صادرات پوشاک این است که مواد اولیه در بازار بسیار سخت به دست می‌رسد و از طرف دیگر روابط بانکی ما نیز قطع است بنابراین حتی اگر پوشاک را بتوان صادر کرد اما نمی‌توان پولش را گرفت؛ صادرات به معنی فروش کالا به عموم کشورها از طریق مبادلات بانکی است که در حال حاضر این خلاء در صنعت پوشاک وجود دارد.

وزارت صمت زیرساخت‌های صنعت پوشاک را فراهم نکرد

نایب رئیس سابق اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان پوشاک با بیان اینکه تولیدکننده پوشاک بیشترین ضرر را کرده است، اظهار داشت: نرخ مواد اولیه نسبت به دو سال پیش چهار برابر افزایش یافته است همچنین نرخ ماشین آلات تولید پوشاک نیز به دلیل نرخ ارز رشد چهار برابری داشته است. این دو موضوع توان تولیدکنندگان پوشاک را تضعیف کرده است.

وی افزود: توان تولیدکننده پوشاک برای تهیه ماشین آلات، به روزآوری، تهیه قطعات یدکی و مواد اولیه و ضروری به یک چهارم رسیده است. سرمایه در گردش تولیدکنندگان مکفی نیست که بتوانند با ظرفیت دو سال پیش کار کنند.

رهبری گفت: در نتیجه شاهد ریزش کارگر، ریزش تولید و کاهش سوددهی در حوزه تولید پوشاک هستیم.

ابتدایی‌ترین نیاز صنعت پوشاک مثل زیپ ودکمه هم وارداتی است

این فعال صنایع پوشاک گفت: طی چهل سال گذشته وزارت صمت عزمی برای خودکفا کردن تولید پوشاک نداشته است. وزارتخانه حتی برای تولید سوزن، نخ و ملزوماتی همچون زیپ و دکمه هیچ اقدامی نکرده است. در واقع ابتدایی‌ترین نیاز صنعت پوشاک هم وارداتی بوده و در کشور تولید نمی‌شود.

رهبری گفت: حال اگر از وزارت صمت بپرسیم می‌گوید تولید داریم اما مسأله‌ای که به آن اشاره نمی‌کند کیفیت و کمیت این محصولات است. تولیدکنندگان پوشاک برای تأمین سوزن، نخ و سایر ملزومات در مضیقه هستند.

وی تاکید کرد: تاکنون وزارت صمت برای زیرساخت‌های صنعت پوشاک اقدام قابل قبولی انجام نداده است.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 6
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۱۱:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۵
    8 0
    خدا باعث و بانیاش رو ذلیل و رسوا کنه ان شاالله‌.
  • IR ۱۲:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۵
    2 2
    من حدود سه سال هست حتی یه جوراب هم نخریدم :))))) هیچ ربطی هم به کرونا نداره. قیمتش رو درست کنین تا فروش بره
    • صالح IR ۱۵:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۵
      1 4
      وقتی قیمت ارز ده برابر شده انتظار داری قیمت سه سال قبل بدن بهت؟ تازه پوشاک سه چهار برابر شده هنوز قیمتا منصفانه است...
  • احمد IR ۱۵:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۵
    2 1
    صرف نظر از کرونا بایستی اذعان قیمت پوشاک سال هاست به دلیل بالا بودن قیمت آن، مردم مایلند اجناس واجب تری تهیه کنند و طبیعتاً پول آنها کفاف پوشاک را نمی دهد. به هر حال هر فردی در سال نیاز به دو شلوار، دو پیراهن، کاپشن،یک جفت کفش، 4 جفت جوراب، زیرپیراهنی و ... دارد که اگر قیمت ها منطقی باشد، مردم خرید خواهند کرد اما وقتی گران است ترجیح عدم خرید است.
  • IR ۲۲:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۵
    4 0
    اما مالیات همانند سال پیش با این تفاوت که به جای پایان سال اوردنش تا پایان ماه 11
  • IR ۲۲:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۵
    2 1
    چطوره که طلا فروشها سکه رو به نرخ روز میخرند و به نرخ روز میفروشند اما کسبه دیگه باید بیست یا 30 درصد نسبت به نرخ خرید بفروشند مگه کسبه دیگه نباید به جاش بخرند؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس