به گزارش مشرق، محققان دانشگاه سن رافائل میلان ایتالیا در مطالعه خود، ۲۱۳ بیمار بهبودیافته از کووید ۱۹ را مجدداً مورد برسی قرار دادند. ۶۱ تن از این افراد ۵ تا ۹ کیلوگرم از وزن شأن را از دست داده بودند.
افرادی که وزن شأن را از دست داده بودند در مقایسه با بیماران بدون کاهش وزن، التهاب سیستماتیک بیشتری داشتند، عملکرد کلیههای شأن دچار اختلال شده بود و طول مدت بیماری شأن طولانیتر بود.
بیشتر بخوانید:
۱۰ قانون مهم غذا خوردن را فراموش نکنید!
یافتههای مطالعه بیانگر آن است که بیماری کووید ۱۹ تأثیر منفی بر وزن بدن و وضعیت تغذیهای بدن دارد.
تغییر طعم و مزه غذا و همچنین خستگی و عدم اشتها از شایعترین علائم بیماری کووید ۱۹ هستند که میتوانند بر مصرف غذا تأثیر گذارند. از سوی دیگر ماندن در خانه موجب کاهش توده چربی بدن میشود. این فاکتورها در کنار واکنش التهابی منجر به سوءتغذیه میشود.
التهاب حاد تأثیر شدیدی بر چندین مسیر متابولیک دارد و باعث کاهش مصرف غذا و افزایش کاتابولیسم ماهیچهای میشود.