به گزارش مشرق، مجمع عمومی فدراسیون فوتبال به دلیل شیوع کرونا روز هشتم آذرماه به صورت مجازی برگزار میشود.
فدراسیون فوتبال پیش از برگزاری این مجمع، ضمن انتشار دعوتنامه برای اعضای خود، اساسنامه پیشنهادی را هم که چند ماه محل مناقشه بود، رونمایی کرد.
این اساسنامه قرار است در مجمع پیش رو بررسی شود. اما تغییرات رخ داده در اساسنامه که محل چالش فدراسیون با قوانین داخلی از یک سو و فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا از سوی دیگر قرار داشت، جالب توجه است.
اولین و مهمترین مبحث، تعریف حقوقی فدراسیون است که بارها درباره آن مصاحبههای مختلفی از سوی نمایندگان مجلس و یا کارشناسان صورت گرفت. استقلال فدراسیون و غیر دولتی بودن آن یکی از مسائلی بود که فدراسیون را برای تعریف جدید حقوقی تحت فشار قرار داده بود.
در نهایت در اساسنامه پیشنهادی فدراسیون فوتبال اینطور تعریف شده است: «فدراسیون فوتبال ایران یک موسسه مستقل، غیر انتفاعی، غیر دولتی و دارای شخصیت حقوقی که مطابق مقررات جمهوری اسلامی ایران و برای مدت نامحدود تشکیل شده است.»
بیشتر بخوانید:
درخواست فیفا برای تعیین تکلیف ماده یک اساسنامه
جزئیات تایید اولیه اساسنامه فدراسیون فوتبال/ فیفا خواستار چه اصلاحاتی شده است؟
در ادامه و در همین بخش آمده است: «فدراسیون فوتبال در مسائل سیاسی و مذهبی بی طرف است. فدراسیون باید مستقل باشد و از هرگونه مداخله سیاسی غیر موجه خودداری کند.»
یکی دیگر از مسائل مدنظر، حضور وزیر ورزش در مجمع و حق داشتن یا نداشتن وی برای رای دادن بود. در اساسنامه پیشنهادی آمده است: «وزیر ورزش و جوانان عضو افتخاری است و حق شرکت در مباحث را دارد اما حق رای ندارد.»
تغییر دیگر اساسنامه، افزایش تعداد اعضای مجمع و بخصوص بانوان است. این افزایش تعداد در رشته فوتسال و فوتبال ساحلی هم قابل توجه است.
در این اساسنامه آمده است:
«سه باشگاه اول لیگ برتر فوتسال آقایان در سال منتهی به مجمع هر کدام با یک نماینده و یک رای
دو باشگاه اول لیگ برتر فوتبال ساحلی هر کدام یک رای
دو باشگاه لیگ برتر فوتسال بانوان هرکدام یک رای
باشگاه اول لیگ برتر فوتبال ساحلی بانوان با یک رای
کاپیتانهای اصلی تیمهای ملی فوتبال، فوتسال و فوتبال ساحلی در هر دو بخش بانوان و آقایان (مجموعاً ۶ نفر)
سرمربیان تیمهای ملی فوتبال، فوتسال و فوتبال ساحلی مردان و زنان (مجموعاً ۶ نفر) اگر سرمربی ایرانی نبود، دستیار ایرانی او در مجمع شرکت میکند.
یک داور مرد و یک داور زن که بالاترین رنکینگ داوری جهان را در ایران در اختیار دارد.»
در این اساسنامه کمیتههای برگزاری انتخابات هم که مورد تاکید فیفا بود، پیش بینی شده است؛ کمیتهای که برای حفظ استقلال انتخابات و تعیین رئیس و اعضای هیات رئیسه ایجاد میشود.