به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون اخبار ویژه خود نوشت: اعلام پیروزی جو بایدن در انتخابات آمریکا اثرات روانشناختی جدیدی بر فضای جامعه حاکم کرد؛ به گونهای که در ابتدای این اعلام شاهد کاهش نرخ ارز دلار بودیم. شعار بازگشت به توافقات بینالمللی از سوی جو بایدن باعث شده که امیدی در راستای بازتولید برجام پدید آید اگرچه این رخداد به دور از انتظار نیست، اما باید اذعان کرد که شرایط کنونی ایران و منطقه به خصوص موقعیت آمریکا میتواند سناریوی متفاوتی را پیش آورد.
روی کار آمدن جو بایدن که ارتباط نزدیکی با کشورهای اروپایی دارد و قول بازگشت سریع به پیمانهای بینالمللی را داده است، باعث نزدیکی و شکلگیری دوباره جبهه واحد غرب خواهد شد. به سادگی قابل تصور است تحریمهای موجود با اعمال تحریمهای جدید توسط دولت همراه شود. اکنون این سناریو قابل تصور است که دولت بایدن با ادعای حقوق بشری، آزادیخواهانه، توسعه و عدم دستیابی ایران به سلاحهای هستهای شرایط جدیدی را پیش روی ایران قرار خواهد داد.
بدون تردید دولت جو بایدن با حفظ شرایط تحریمی موجود و نوعی دیپلماسی هوشمند به دنبال کسب امتیازات جدید خواهد بود. به نظر میرسد برای این منظور تحریمهای اثرگذار جدیدی در راه باشد. براین مبنا بایستی در مدت زمان کوتاهی شاهد دیپلماسی تنشزدایی آمریکا با کشورهای غربی بوده و سپس منتظر افزایش فشاربه ایران جهت کشاندن به پای میز مذاکره به منظور استیلای حداکثری بود.
آنچه روشن است تحریمهای جدید ایالات متحده با توجه به سبک دیپلماسی دموکراتها کاملا هوشمندانه بوده و با جلب همکاری حداکثری اعضای دیگر برجام تحریمهای اثرگذارتری را به مراتب شاهد خواهیم بود. در نهایت اینکه خوشبینی به تغییرات در ایالات متحده آمریکا میتواند نتایج غیرقابل جبرانی را به کشور تحمیل کند.