به گزارش مشرق، انتخاب جو بایدن به عنوان رئیس جمهور جدید آمریکا سؤالات زیادی را در میان کارشناسان و تحلیلگران سیاسی در خصوص سیاستهای آتی واشنگتن در قبال پروندههای مهم منطقه به وجود آورده است.
یکی از مسائلی که توجه کارشناسان این حوزه را به خود جلب کرده، سیاستهای بایدن در قبال تجاوز عربستان به یمن و پایان دادن به جنگ این کشور است.
بیشتر بخوانید:
مجلس شورای صنعاء: انتصاب سفیر ایران، محاصره دیپلمات یمن را در هم شکست
برخی کارشناسان معتقدند که سیاستهای آمریکا در قبال یمن تغییری نخواهد کرد چرا که این سیاستها برخاسته از یک اصل کلی در کاخ سفید است و آن حمایت از امنیت رژیم صهیونیستی است.
همچنین در قبال اوضاع داخلی عربستان و نحوه حمایت بایدن از رژیم آل سعود، گفته میشود که ممکن است بایدن به دنبال اعمال فشار بر ریاض برای دوشیدن بیشتر این کشور و گرفتن دلارهای بیشتر از طریق تهدید کردن محمد بن سلمان ولیعهد عربستان باشد.
در همین خصوص مصاحبهای انجام دادهایم با «عبدالوهاب الخیل» فعال حقوقی و مدیرکل امور حقوقی وزارت آموزش یمن که مشروح آن در ادامه میآید:
*به نظر شما آیا رئیس جمهور جدید آمریکا در مسیر توقف جنگ در یمن حرکت خواهد کرد؟ آیا آمریکا از سود هنگفت فروش سلاح به عربستان و امارات به ویژه برای استفاده در جنگ یمن دست خواهد کشید؟
قبل از آنکه از جو بایدن به عنوان رئیس جمهور جدید آمریکا سخن بگوییم باید یادآور شویم که در تاریخ ۲۶ مارس ۲۰۱۵ یعنی آغاز تجاوز به یمن که از آمریکا اعلام شد، بایدن در چه پست و سمتی بود. وی در آن زمان به عنوان معاون باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا مشغول به فعالیت بود و این مسأله به این معنی است که بایدن در تصمیم گیری برای آغاز تجاوز به یمن شریک بوده است.
مطمئناً بایدن بعد از به دست گرفتن قدرت در دولت آمریکا هرگز موضع گیری خود را در قبال تجاوز به یمن تغییر نخواهد داد چرا که این مسأله، یکی از نمادهای سیاست ماسونی آمریکا به شمار میرود و بر روند انتخابات ریاست جمهوری این کشور نیز سایه افکنده است؛ بنابراین هر کس در این انتخابات پیروز شود باید یک عنصر صهیونیست در خدمت سیاستهای رژیم صهیونیستی باشد.
تجاوز به یمن از اساس برای حمایت از رژیم صهیونیستی آغاز شد و یکی از دلایل تغییر دونالد ترامپ و جایگزینی جو بایدن در آمریکا نتایج این تجاوز بود؛ با وجود آنکه ترامپ به رژیم صهیونیستی و معامله قرن خدمت کرده و سفارت آمریکا را به قدس اشغالی منتقل کرده است اما این اقدامات مانع تغییر وی نشد.
تمام این مسائل باعث شد که امارات، بحرین و تعدادی از کشورهای عربی به دنبال عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی باشند و این روند، عربستان را به سمت علنی کردن روابط مخفیانه خود با رژیم صهیونیستی سوق داده است؛ گرچه ریاض به صورت رسمی و علنی این مسأله را اعلام نکرده است. ترامپ میلیاردها دلار از گاو شیرده سعودی بیرون کشیده و به خزانه این کشور از طریق قراردادهای تسلیحاتی روانه کرده است اما تمام این اقدامات باعث نشد که ترامپ در کاخ سفید باقی بماند.
ترامپ شکست سختی در تسلیم کردن آزادگان یمنی و به زانو درآوردن آنها برای تأمین امنیت رژیم صهیونیستی خورد و این مسأله یکی از مهمترین معیارهای ارزیابی دوره قدرت وی در آمریکا به شمار میرود ترامپ شکست سختی در تسلیم کردن آزادگان یمنی و به زانو درآوردن آنها برای تأمین امنیت رژیم صهیونیستی خورد و این مسأله یکی از مهمترین معیارهای ارزیابی دوره قدرت وی در آمریکا به شمار میرود.
ممکن است برخی افراد از اهمیت مسأله یمن و پیروزی نیروهای مقاومت در این کشور بکاهند اما باید در عین حال به این سؤالات پاسخ دهند. چرا کلی کرافت نماینده آمریکا در شورای امنیت به صورت آشکار و مستقیم اعلام کرد که جز با برقراری ارتباط با رژیم صهیونیستی، صلح در یمن و منطقه محقق نخواهد شد؟ این در حالی است که کشورهایی که خود را در منطقه عنصر مهمی میخوانند، پیش از این از عادی سازی روابط با تل آویو خبر داده بودند؟ آیا این بدان معنی نیست که یمن برای صهیونیسم جهانی و آمریکا بسیار مهم است؟
*بایدن تلاش میکند خود را یک شخصیت صلح طلب در منطقه و یمن نشان دهد. به نظر شما میتوان به این ادعاهای آمریکا دل خوش کرد؟
آمریکا شیطان بزرگ و نوک پیکان تروریسم نه فقط در یمن و غرب آسیا بلکه در جهان به شمار میرود. ممکن است رؤسای جمهور این کشور در روش و اسلوب با یکدیگر تفاوت داشته باشند اما خارج از سیاستهای خصمانه واشنگتن عمل نخواهند کرد و پرچم این سیاستها را از شخصی به شخص دیگر منتقل میکنند. بنابراین آنها هرگز حامیان صلح واقعی نخواهند بود بلکه حامیان صلحی هستند که امنیت رژیم صهیونیستی را تأمین کند و این به معنی تسلیم شدن و سر خم کردن در برابر رژیم صهیونیستی است.
*ارزیابی شما در خصوص روند انتقال قدرت در عربستان و اوضاع داخلی این کشور در سایه حضور رئیس جمهور جدید در کاخ سفید چیست؟
عربستان نسبت به تغییر و تحولات در کاخ سفید و نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ترس و نگرانی شدیدی به سر میبرد، به ویژه آنکه محمد بن سلمان ولیعهد عربستان خود را برای تکیه زدن به کرسی پادشاهی در این کشور تحت حمایت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا آماده میکرد.
این در حالی است که جو بایدن در جریان کمپین انتخاباتی خود اعلام کرد که رژیم آل سعود را بازخواست خواهد کرد اما نظر من این است که این سخنان شدید اللهجه، چیزی جز وسیلهای برای اعمال فشار بیشتر بر ریاض و گرفتن پول بیشتر از عربستان سعودی نیست. البته این احتمال وجود دارد که آمریکا یک مزدور دیگر به جای محمد بن سلمان برای خود در عربستان انتخاب کند.