به گزارش مشرق، «استفان دوجاریک» سخنگوی دبیرکل سازمان ملل روز جمعه گفت، موضع این نهاد در قبال کشور مغرب بدون تغییر خواهد ماند.
به نوشته پایگاه خبری «مراکش ورلد نیوز»، دوجاریک گفت، «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل اطمینان دارد که «راه حل این مسئله همچنان در قطعنامههای شورای امنیت یافت میشود».
بر همین اساس، سازمان ملل به طرفهای درگیر در صحرای غربی توصیه میکند «مانع از اقداماتی شوند که موجب افزایش تنش شود».
دونالد ترامپ پنجشنبه شب در پیامی توییتری نوشت: «امروز یک گشایش تاریخی دیگر اتفاق افتاد. دو دوست بزرگ ما، اسرائیل و پادشاهی مغرب بر سر برقراری روابط کامل دیپلماتیک توافق کردهاند- این پیشرفتی بزرگ در راستای صلح در خاورمیانه است».
رئیس جمهور آمریکا در توییتی نیز نوشت که حاکمیت مغرب بر منطقه صحرای غربی را به رسمیت شناخته است. او در این باره نوشت: «مغرب در سال ۱۷۷۷ ایالات متحده آمریکا را به رسمیت شناخت و بهتر است که ما حاکمیت مغرب بر صحرای غربی را به رسمیت بشناسیم».
با این حال رسانههای رژیم صهیونیستی بامداد جمعه گزارش دادند که «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر این رژیم، بار دیگر حزب آبیوسفید به ریاست «بنی گانتز» وزیر جنگ این رژیم را از توافق عادیسازی روابط با کشور مغرب مطلع نکرده بود و آنها از طریق کاخ سفید از این مسئله مطلع شدهاند.
جبهه پولیساریو یک سازمان سیاسی نظامی در صحرای غربی است. این گروه در سال ۱۹۷۳ به عنوان یک گروه مقاومت علیه تسلط استعمار اسپانیا بر صحرای غربی و با هدف استقلال این منطقه ایجاد شد. پولیساریو پس از خروج اسپانیا در سال ۱۹۷۶، جمهوری دموکراتیک عربی صحرا را در مستعمره پیشین اسپانیا ایجاد کرد و به مخالفت با اقدام اسپانیا در تقسیم صحرای غربی میان مغرب و موریتانی پرداخت.
موریتانی و پولیساریو در سال ۱۹۷۹ با یکدیگر صلح کردند و بدین ترتیب بخش جنوبی جمهوری صحرا (به نام وادی الذهب) به این جمهوری بازگشت اما پادشاهی مغرب تمام منطقه شمالی صحرای غربی را که «الساقیة الحمراء» نامیده میشود، در اشغال خود نگاه داشت و ضمیمه خاک خود کرد. از آن پس جبهه پولیساریو بر روی مقاومت علیه مغرب متمرکز شده است.
مغرب خواهان حکومت خودگردان وابسته به خود در صحرای غربی و وجود دولت و پارلمان محلی تحت حاکمیت خود در این منطقه است و میگوید اگر قرار به برگزاری همهپرسی باشد باید در خصوص خودمختاری این منطقه و نه برای جدایی از مغرب باشد. اما جبهه پولیساریو مخالف این طرح است و خواهان برگزاری همهپرسی تعیین سرنوشت برای صحرای غربی است.