کد خبر 1158027
تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۹ - ۱۸:۳۳
بایدن تیم منتخب خود برای مقابله با «بحران آب و هوایی»را معرفی کرد

یک روزنامه آمریکایی ضمن ارائه پیشنهاد به جو بایدن رئیس‌جمهور منتخب برای بهبود روابط این کشور با ایران نوشت، بازگشت به برجام شاید غیرممکن باشد.

به گزارش مشرق، «لس‌آنجلس تایمز» در یادداشتی بر مشکلات موجود بر سر راه دولت «جو بایدن» برای بازگرداندن آمریکا به برجام تاکید کرد.

این روزنامه آمریکایی در ابتدای این یادداشت به قلم «دویل مک مانوس» تصریح کرد: «موضوعات پیچیده بسیاری هستند که دارند برای جلب توجه جو بایدن بعد از آغاز به کار او در ماه آینده با هم رقابت می‌کنند. در میان این موضوعات، پردردسرترین موضوع ایران است».

مک مانوس ادامه داد: «بایدن در کارزار انتخاباتی خود وعده داد که توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ رئیس‌جمهور اوباما با رژیم تهران را احیا کند؛ توافقی که رئیس‌جمهور ترامپ آن را به عنوان یک توافق بی‌اثر تقبیح کرد و در سال ۲۰۱۸ از آن خارج شد».

به نوشته این روزنامه‌نگار آمریکایی، «ترامپ از آن زمان (زمان خروج از برجام) تحریم‌های اقتصادی تنبیهی بیشتری علیه ایران اعمال کرده است اما این تحریم‌ها باعث نشدند که ایران در برابر اراده او تعظیم کند. ایران در ازای این اقدامات، با نقض محدودیت‌های هسته‌ای (در برجام) پاسخ داد و اکنون ۱۲ برابر بیشتر از آنچه در توافق مجاز است، اورانیوم در سطح پایین غنی‌سازی می‌کند».

در ادامه یادداشت لس‌آنجلس تایمز آمده است: «اینطور به نظر می رسد که مسیر پیش روی بایدن مسیری ساده است: تحریم‌های ترامپ را بردارد و یک بار دیگر با توافق ۲۰۱۵ موافقت کند...اما همانطور که یک دیپلمات با سابقه هفته گذشته به من (نویسنده یادداشت) گفت، مذاکرات بین ایالات متحده و ایران هرگز مذاکراتی هموار و آرام نبوده است و دو کشور از زمان انقلاب اسلامی سال ۱۹۷۹ در حال ایجاد انبوه عمیقی از خصومت و بی اعتمادی بوده‌اند».

نویسنده به اظهارات اخیر «حسن روحانی» رئیس‌جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد که در آن آقای روحانی گفت، در صورت بازگشت کامل دولت آمریکا به برجام، ایران هم بار دیگر به صورت کامل به تعهدات خود در این توافق بر می‌گردد.

مک مانوس سپس می‌نویسد: «اما همینجاست که مشکلات پدیدار خواهند شد. مذاکره کردن روی یک توافق گام به گام درباره اینکه کدام محدودیت‌های هسته‌ای اول دوباره اعمال می‌شود، کدام تحریم‌ها و در چه زمانی برداشته می‌شود و اینکه پایبندی ایران به چه طریقی مورد راستی آزمایی قرار می‌گیرد، چیزی است که به یک دیپلماسی دارای ظرافت و حساسیت نیاز خواهد داشت».

از نظر او، «بایدن شاید در ایجاد اجماع برای یک توافق جدید، با مشکلاتی مواجه شود. توافق ۲۰۱۵ (برجام) نه تنها مورد مخالفت اغلب جمهوری‌خواهان قرار گرفت بلکه برخی دموکرات‌های طرفدار اسرائیل شامل چارلز (چاک) شومر سناتور ارشد نیویورک هم با آن مخالفت کردند و حتی کریس کونز سناتور ایالت دلاور که متحد نزدیک و مشاور بایدن بوده است هم در مخالفت با برداشتن همه تحریم‌های اعمال شده توسط ترامپ استدلال کرده که این تحریم‌ها به ایالات متحده در برابر ایران اهرم فشار می‌دهد».

این روزنامه‌نگار آمریکایی در ادامه مواضع و استدلال‌های مخالفان آمریکایی رفع تحریم‌های اعمال شده توسط دولت ترامپ علیه ایران را رد می‌کند.

او می‌نویسد: «اینها دلایلی است که چرا مخالفان برداشتن تحریم‌های هسته‌ای (ایران) در اشتباه هستند: اول، به رغم ادعاهای مطرح شده درباره استفاده از تحریم‌های ترامپ به عنوان اهرم فشار، باید گفت که این تحریم‌ها کارساز نبوده است. البته آنها باعث به زانو در آمدن اقتصاد ایران شده اما هدف وادار کردن ایران به تغییر رفتار بود اما این موضوع اتفاق نیفتاد. دوم، برداشتن تحریم‌های ترامپ علیه فعالیت‌های هسته‌ای ایران باعث محروم شدن ایالات متحده از اهرم‌های فشار خودش نخواهد شد. ترامپ و روسای جمهور سابق  علیه ایران به خاطر موضوعات غیر هسته‌ای شامل برنامه موشک بالستیک، حمایت از گروه‌های تروریستی و نقض حقوق بشر تحریم‌هایی اعمال کردند و بایدن هیچ پیشنهادی برای برداشتن آن تحریم‌ها نداده است».

وی ادامه داد: «(دلیل) سوم اینکه، تلاش برای حفظ برخی از تحریم‌های هسته‌ای (ایران) احتمالا باعث شکست در رسیدن به توافق خواهند شد. روهبران هر دو کشور (روحانی و بایدن) پیشنهاد بازگشت به توافق سال ۲۰۱۵ را داده‌اند و اگر ایالات متحده از پیشنهاد بایدن پا پس بکشد، ایرانی‌ها هم احتمالا پا پس خواهند کشید».

از نظر نویسنده یادداشت لس‌آنجلس تایمز، «مشکل بزرگ‌تری هم وجود دارد و آن این است که حتی اگر تحریم‌ها هم برداشته شود، بازگشت به توافق ۲۰۱۵ شاید غیرممکن باشد».

مک مانوس ادامه داد: «برای بایدن فقط یک چیز کاملا قعطیت دارد و آن اینکه، سیاست او در قبال ایران به تعهد بزرگی از منظر زمان و سرمایه سیاسی در سال اول ریاست جمهوری او نیاز خواهد داشت؛ یک سال اولی که در آن به تمرکز اصلی او درباره همه‌گیری کووید-۱۹ (ویروس کرونا) و اقتصاد ایالات متحده نیاز خواهد بود».

در ادامه این یادداشت، نگارنده ضمن اذعان به مشکلات شرکت‌های خارجی خواهان همکاری با ایران و ترس آنها از تحریم‌های آمریکا، به دولت بایدن برای بهتر شدن روابط واشنگتن با تهران پیشنهادی ارائه می‌کند.

نویسنده این مطلب می‌نویسد: «یک پیشنهاد برای افزایش شانس موفقیت او در قبال ایران بدین شرح است: کار را با اعلام این موضوع شروع کند که دولت او از این موضوع اطمینان حاصل خواهد کرد که ایران بتواند واکسن‌های کووید-۱۹ را در بازارهای بین‌المللی بخرد بدون اینکه با خطر نقض تحریم‌های ایالات متحده مواجه شود».

این روزنامه‌نگار آمریکایی در یادداشت خود تصریح کرد: «دولت ترامپ اعلام کرده که تحریم‌هایش شامل محموله‌ها و اقلام دارویی و بشردوستانه نمی‌شود اما مقررات بوروکراتیک بسیاری روی بانک‌ها، تامین کنندگان کالاها و خدمات و شرکت‌های ترانزیت که خواهان مجوز از آمریکا برای انتقال اقلام و محولات دارویی و بشردوستانه هستند، اعمال کرده است. بایدن می‌تواند این فرایند را تسهیل کند و علاقه خودش را به ایجاد روابط بهتر (با ایران) نشان دهد».

مک مانوس ادامه داد: «همانطور که یک دیپلمات سابق ایالات متحده به من گفت، اولین اولویت این است که گفت‌وگوهای کاری نرمال با ایران از سر گرفته شود. جان لیمبرت که یکی از ۵۲ آمریکایی گروگان سفارت ایالات متحده در تهران در سال ۱۹۷۹ بود، گفت: "تنها راه برای اینکه کاری انجام شود این است که مراودات مرتبی داشته باشید و به حرف همدیگر گوش بدهید"».

نویسنده این یادداشت مطلب خود را با تاکید بر لزوم بازگشت به چندجانبه گرایی دولت باراک اوباما در موضوع ایران پایان می‌برد و می‌نویسد: «بایدن نیازی به این نوع از گرفتاری دیپلماتیک که باعث پیچیده شدن سال اول حضور او در منصب (ریاست جمهوری آمریکا) می‌شود ندارد اما این مشکلی است که ترامپ برایش باقی گذاشته است و آزمونی برای تعهد او به منظور رهبری بازگرداندن سیاست خارجی به سمت مسیر چندجانبه‌گرایانه‌ای که اوباما بانی آن بود، خواهد بود».

منبع: فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 15
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 5
  • IR ۱۹:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۳۰
    9 1
    چی چی ممکن نیست، اگر شده برخی پیاده پاشن برن کری و اوباما رو از تو قبر بکشن بیرون یا هرچی بایدن و تیمش گفتن نخونده از روی پاکت امضاء کنن، بر می‌گردن به برجام!! برای عاشق هیچ کاری نشد نداره!!!!
    • IR ۰۰:۵۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۱
      9 1
      دقیقا ، حتی بایدن اگه به این عاشقا فحش هم بده میگن : اگر بامن نبودش هیچ میلی ، چرا ظرف مرا بشکست لیلی؟!!خخخخخخخخ
    • SE ۰۹:۵۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۱
      3 1
      تف بگور پدر هرچه خائنه
  • IR ۱۹:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۳۰
    10 1
    قابل توجه غربگراها و غربگداهای ساده لوح و ساده دل که از رای آوردن بایدن ذوق مرگ شدند.
  • GB ۲۰:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۹/۳۰
    15 1
    اینا به هیچ وجه تحریم برنمیدان هدف اصلیشون این بود که بیان چندتا ناظر بزران برن بعدم دوباره تحریم کنند با پلیس خوب بد همیشه مارا فریب دادند ماباید فقط تا میتوانیم وابستگی کم کنیم و همه چیز خودمان مخوصصا در جاهای کلیدی درست کنیم و فریب کسانی که نفوذی یا جاهل هستند که میگویند نمی صرفد را نخوریم اگر نمی صرفید امریکا دیوانه نبود از زیر تخت سنگ ها نفت استخراج کند
  • قربانی IR ۲۱:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۳۰
    10 1
    سلام نیاز امروز ما با نیاز 5 سال پیش به برجام فرق کرده است همینطور تحریم ها فرق کرده است یک سری از تحریم ها توسط ایران خنثی شده است یک سری تحریم های جدید ایجاد شده است که اقتصاد و کشور های طرف مرواده با ایران مخصوصا گروه1+4 و متحدین آمریکا مانند کره جنوبی ، ژاپن وووو را تحت تاثیر منفی قرارداده و روز به روز این فشار حداکثری بیشتر و بیشتر به متحدین آمریکا منتقل می شود اخیرا چین و روسیه به ایران کمک کردن تا بصورت مداوم این فشار تحریم ها رد کند و درنهایت حالا فشار روی آمریکا و متحدان آنها مانده است به طوری که ازخشم دکتر فخری زاده را ترور کردند الان موقع امتیاز گیری از آمریکا و متحدین و شرکایش می باشد .
    • IR ۰۱:۲۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۱
      1 0
      ما قرار نیست با آمریکا هیچ مذاکره ای بر سر برجام نا فرجام داشته باشیم که بخواهیم امتیاز بگیریم یا امتیازی بدهیم ! آزموده را آزمودن خطاست ! ما باید به حرکت ادامه بدهیم نباید متوقف شویم ، باید از هر راه و روشی تحریم های غرب را خنثی و بی اثر کنیم .. ما خودمان به خودمان امتیاز خواهیم داد .. با تدبیر و با تلاش و مقاومت خود .. بیاری یزدان..
  • IR ۰۱:۲۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۱
    4 0
    تحریم های آمریکا علیه ایرانیان هرگز لغو نخواهند شد تحریم ها مهمترین سلاح آمریکا بر علیه ایران و ایرانیان هست ، ساده لوحانه و کودکانه است اگر تصور کنیم آمریکا به همین راحتی این سلاح را بر زمین خواهد گذاشت !!! لطفا" مسولین امر به دنبال سراب نباشند ! باید تدبیری اندیشید برای مقابله کردن و خنثی کردن تحریم های غرب علیه ایرانیان ..
  • دیپلمات رزمی سیاسی نیروی مقاومت اسلامی پیروز IR ۰۷:۳۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۱
    0 0
    غیرممکن غیرممکن نیست اگر امریکا سیاستش بدنبال منافع غیر مشروع باشد البته برگشتن به توافق هسته ایی برایش غیر ممکن است مگر انکه سیاستش بر مبنای حقوق بشر باشد انگاه براحتیذمی تواند به برجام برگردد و منافعش را نیز از گاوهای شیرده مانند ال سعود و ال زاید کسب کند و به انها نیز بگوید نه اسلحه می دهم و نه سایر امکانات همینکه پادشاهی می کنند کفایت می کند و ضمنا باید محاصره یمن را بردارند و شکست را قبول کنند و خسارات مالی و جانی انها را نیز جبران کند و بقول معروف این دو خلیفه در جای خود بتمرگند و امریکا نیز پایگاه هایش را از کل منطقه برچیند و اسراییل را به قطعنامه های سازمان ملل مجبور بپذیرش کرده و شهرکهای جدید را تخلیه و از اورشلیم و بلندی های جولان خارج شود و او هم در بخشجنوبی فلسطین بتمرگد و اجاره ان اراضی را هم سالیانه به کشور پیروز فلسطین بپردازد و با اجازه فلسطینیان بتوانند بصورت گردشگری به زیارت مسجد اول مسلمانان بیایند در صورت محقق شدن این شرایط سهل و اسان ایران نیز پله پله به توافق برجام برخواهد گشت .
  • IR ۰۷:۴۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۱
    0 0
    دولت روحانی با هر دولت دیگر در جهان در شش ماه آخر کاری خود از دور سیاست و سیاست گذاری خارج میشود و عملا مانند اردک لنگ در سراسر جهان می باشد
  • علی IR ۰۸:۰۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۱
    0 0
    آمریکا که از اول آمربکای امروزی نبوده با هدف گذاری و سیاست و تحمل بعضی محدودیتها و همبستگی و طرح و برنامه به اینجا رسیده ما ایرانیها کافی یه خورده از شهدای عزیز عبرت بگیریم از جانبازای صبور و با ایمان درس بگیریم از از رزمندگان و خط شکنان و مرز دارانمان عبرت بگیریم و با خدا باشیم و بازار به هم ریخته و آشفته هرکی به هرکی و چپاول و سر کیسه کردن جیب مردم توسط یه عده سود جو و بی دین را کنترل کنیم و بازار را بسپاریم به دست جنس فروشان واقعی نه دین فروشان زالو صفت و یه دولت مردمی و با انصاف و با ایمان با کابینه طرف دار قشر عموم نه طبقه خاص روی کار بیاوریم وقدر رهبری را بدانیم با تلاش و همت و از طریق حمایت از شرکتهای دانش بنیان و تولیدیهای با انصاف و سرمایه داران خدا ترس و مردم دار و با ایمان کار را پیش ببریم با متخلفان برخورد جدی شود نه اینکه از دزدی آنها سهم طلب کنیم که در حال حاظر چنین است، اگر قرار است سختی باشد برای همه سر شکن شود به همه طبقات و اگر رفاهی هست برای همه باشد و مجلس ...
  • رضا IR ۰۹:۳۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۱
    0 0
    سلام اگر نظرها همانگونه که آن طرف را انعکاس مید عید این طرف را همانطور بگید صد بار بدی کردید دیدید ثمر ش را خوبی چ بدی داشت که یک بار نکردید هر چند تاوان زیادی دادیم اما دیگه زمان حقارت تو سری خوردنمان گذشته آزموده را آزمودن خطاست # انتقام سخت#
  • محسنم IR ۰۹:۵۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۱
    0 0
    با تحریم ها و مذاکره ما را بازی میدن تا فرصت سوزی بشه . فایده نداره باید رفت طرف چین و روسیه . دنیا به طرف دوجانبه ای پیش مبره . بازی که خود امریکا شروع کرده . یا با امریکا یا بدون امریکا
  • مجتبی IR ۱۳:۳۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۱
    0 0
    این برجام برای مردم شدبدبختی وتورم اقتصادی. وبایدن هم فقط مثله ترامپ هدفش میخاهدمردم رابه زانودرآوردوحکومت ایران راضعیف کندوضعیف ببیند. اینافقط دنبال بهانه بی خودمیگردند. شغال وروباه هردوازیک خانواده اند
  • امیر IR ۱۶:۳۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۱
    0 0
    باید کاری کنند که طرف مقابل نتونه زیر تعهداتش بزنه مثلا خسارت و هزینه براش داشته باشه و در صورت خروج دیگه حق بازگشت نباید داشته باشه و یا غرامتهای سنگین باید پرداخت کند مگه دنیا مسخره اینهاست

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس