به گزارش سرویس بورس مشرق، روز سهشنبه شاخص کل بورس ۲۴ هزار و ۲۷۲ واحد افت کرد و شاخص هموزن ۲ هزار و ۸۹۱ واحد افزایش یافت. شاخص کل فرابورس نیز ۱۴۶ واحد نزول کرد و به رقم ۱۹ هزار و ۳۸۸ واحد رسید. روز گذشته قیمت سهام اغلب شرکتهای بازار سرمایه افت کرد و عامل ریزش شاخص کل شد، آیا این اتفاق در آخرین روز هفته تکرار میشود؟
بیشتر بخوانید:
فرود دستوری بورس
فملی، فولاد، شستا، فارس، کگل، کچاد، تاپیکو، خودرو، خساپا، خبهمن، وبملت، وبصادر، وتجارت، شپنا، شتران و شبندر از جمله بزرگان قرمزرنگ بازار دیروز بودند. آیا بورس از چنگال بزرگان خرسی فرار خواهد کرد؟
بیشترین افزایش قیمت
روز سهشنبه در بورس شرکتهای صنایع جوشکاب یزد (بکاب)، همکاران سیستم (سیستم)، سپنتا (فپنتا) و سیمان فارس (سفار) با رشد ۵ درصدی بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت سرمایهگذاری تدبیرگران فارس و خوزستان (سدبیر)، صنایع چوب خزر کاسپین (چخزر) و عطرین نخ قم (نطرین) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.
بیشترین کاهش قیمت
در بورس نمادهای سخاش (سیمان خاش)، کالا (بورس کالای ایران) و چکارن (کارتن ایران) در روز سهشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت تهیه و توزیع غذای دناآفرین فدک (گدنا)، اوراق تسهیلات مسکن بانک ملی، تملی۸۰۷ و اوراق امتیاز تسهیلات مسکن، تسه۹۸۰۹ بیشترین کاهش قیمت را داشتند.
عرضه و تقاضای بازار
عرضه و تقاضای بورس در انتهای معاملات روز سهشنبه، علامتی کارآمد برای پیش بینی عرضه و تقاضای بازار سهام در روز چهارشنبه است. در پایان معاملات روز سهشنبه بازار با مازاد تقاضای ۴۳۶ میلیارد تومانی بسته شد، هر چند که ارزش مازاد تقاضا نسبت به روز دوشنبه ۶۵ درصد کاهش یافت اما وجود مازاد تقاضا علامتی مثبت برای بورس است.
کاهش ارزش صف های خرید
در پایان معاملات روز سهشنبه، ارزش صفهای خرید هزار و ۴۱۳ میلیارد تومان شد که نسبت به روز دوشنبه کاهش ۱۱ درصدی را نشان میدهد.
رشد ارزش صف های فروش
روز سهشنبه ارزش صفهای فروش ۱۹۵ درصد افزایش یافت و به رقم ۹۷۷ میلیارد تومان رسید.
بیشترین تقاضاها
روز گذشته شرکت صنایع چوب خزر کاسپین (چخزر) با صف خرید ۱۴۸ میلیارد تومان در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از چخزر، شرکت نوش مازندران (غنوش) و مبین وان کیش (اوان) بیشترین صف خرید را داشتند.
بیشترین عرضهها
روز سهشنبه بیشترین صف فروش به نماد دی (بانک دی) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش ۱۳۲ میلیارد تومانی داشت. پس از بانک دی، گدنا (تهیه و توزیع غذای دنا آفرین فدک) و وتجارت (بانک تجارت) بیشترین صف فروش را داشتند.
پیش بینی بورس امروز
در روزی که ۵۶ درصد نمادهای بازار سهام افزایش قیمت داشتند و شاخص هموزن رشد کرد، افت قیمت بزرگان بورس موجب نزول ۲۴ هزار واحدی شاخص کل شد. علاوه بر این دیروز شاهد خروج پولهای حقیقی از بورس بودیم. دیروز خالص تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی ۵۵۴ میلیارد تومان بود. نکته مهم اینکه ۹۱ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی به نمادهایی با ارزش بازار کمتر از ۴۰ هزار میلیارد تومان وارد شد و در نمادهای با ارزش بازار بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان، میزان خروج پول حقیقی ۶۴۵ میلیارد تومان بود.
همچنین در پایان معاملات سهشنبه ارزش صفهای فروش ۱۹۵ درصد افزایش یافت و ارزش صفهای خرید افت ۱۱ درصدی داشت. رشد عرضه و کاهش تقاضا در بازار دو عامل کاهنده هستند که زنگ خطر را برای سهامداران به صدا در میآورند. با این حال برخی از تحلیلگران تکنیکی معتقدند روندهای منفی بازار به علت عوامل بیرونی همچون اخبار سیاسی منفی و قیمتگذاری دستوری به وجود آمده است و شاخص کل در سطحی قرار دارد که سطح حمایت محسوب میشود.
در مقابل برخی دیگر از تحلیلگران معتقدند ارزش ذاتی بسیاری از شرکتهای بورسی کمتر از ارزش بازاری فعلی آنهاست در نتیجه باید تعدیل یابند. در این شرایط که تحلیلهای خوشبینانه و بدبینانه در دو سمت طیف قرار گرفتهاند، رفتار سهامداران نشان میدهد که به سهام شرکتهای کوچک و متوسط تمایل بیشتری دارند، در نتیجه خروج آنها از نمادهای بزرگ که بیشترین تاثیر را بر شاخص کل دارند، موجب ریزش شاخص کل خواهد شد. در مجموع میتوان گفت فعلا بزرگان بورس حال و روز خوبی ندارند و حال شاخص کل به حال آنها وابسته است.
منبع:اقتصادنیوز