به گزارش مشرق، فرزاد شیدفر، متخصص تغذیه در پاسخ به این سوال که مصرف چه خوراکیهایی عوارض ناشی از آلودگی هوا را کاهش میدهد؟، گفت: هنگامی که با آلودگی هوا مواجه میشویم، عوامل التهابی در بدن افزایش پیدا میکنند و از این رو بهتر است، مصرف مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدانها که به دفاع بدن کمک میکنند، افزایش یابد و بنابراین استفاده از منابع غذایی نظیر میوهها و سبزیجات در این دوران توصیه میشود.
بیشتر بخوانید:
هشدار به بهبود یافتگان کرونا در آلودگی هوا
وی ضمن تاکید بر پاکیزگی میوهها و سبزیجات و شستوشوی کامل آنها قبل از مصرف، ادامه داد: میوهها و سبزیجاتی که مطمئن نیستیم روند بهداشتی را طی کرده و یا به صورت بهداشتی کاشته و برداشت شدهاند، نباید مصرف شوند چرا که ممکن است آنها توسط انگلها و آلایندههای محیطی آلوده شدهباشند و به همین دلیل میوهها و سبزیجات حتما باید قبل از مصرف بادقت و به طور کامل شسته و ضد عفونی شوند و چنانچه نسبت به پاکیزگی میوهها شک داریم، بهتر است پوستشان را جدا و سپس از آنها استفاده کنیم.این متخصص تغذیه اظهار کرد: با توجه به اینکه در حال حاضر فصل مرکبات است، مصرف میوههایی نظیر پرتقال، نارنگی، گریپ فروت و ... میتواند در این دوران بسیار مفید باشد، چرا که این میوهها غنی از ویتامین C هستند و این ویتامین نقش بسزایی در بهبود سیستم ایمنی و کاهش عوامل التهابی دارد؛ همچنین مصرف شیر و لبنیات به جهت مواد مغذی که در آنها وجود دارد، سبب میشود بدن در مقابل عوامل التهابی و آلایندههای محیطی دفاع بهتری داشته باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران متذکر شد: از آنجایی که در حال حاضر میزان آلایندههای جوی افزایش پیدا کردهاست، توصیه میشود افراد از اغذیه فروشیهای دوره گرد مواد غذایی نخرند و برای مثال از خرید لبو، باقالی پخته و سایر مواد غذایی سر باز خودداری کنند، چرا که اینگونه مواد غذایی در معرض آلایندههای محیطی قرار گرفتهاند و ممکن است آلوده شده باشند.
وی با بیان اینکه توصیه میشود مواد غذایی از فروشگاههای مطمئن خریداری و در خانه کاملا ضدعفونی شوند، افزود: برای خرید میوه و سبزیجات نیز بهتر است، دقت شود که این مواد غذایی از کجا تهیه و برداشت میشوند؛ به طور کلی رعایت این نکات سبب میشود، مواد غذایی بهداشتی و سالمتری مصرف کنیم و سلامت باشیم.