ربیعی نمایه

سخنگوی دولت گفت: مسئولیت‌پذیری آمریکا و احترام به قوانین و تعهدات بین‌المللی یک خواست جهانی است. دولت جدید آمریکا نباید لگه ننگ دولت قبلی را به طور گزینشی جبران کند.

به گزارش مشرق، علی ربیعی سخنگوی دولت در نشست خبری خود با حضور خبرنگاران رسانه های مختلف گفت: فردا دولت شرور ترامپ به پایان راه خود خواهد رسید و آمریکا رئیس جمهور تازه ای خواهد داشت. رئیس جمهوری که فرصت دارد تا نماینده ای برای صدای بلند مردم آمریکا برای تغییر رویه هایی باشد که حداقل در چهار سال گذشته موجب تحقیر، آشفتگی و انزوای آمریکا شدند.

دولت جدید آمریکا لکه ننگی که دولت پیشین به جا گذاشته را گزینشی جبران نکند

وی اضافه کرد: امروز مسئولیت پذیری آمریکا و احترام آن به قوانین و هنجارهای بین المللی یک خواست جهانی است. دولت جدید آمریکا نباید میراث و در واقع لکه ننگی که دولت پیشین به جا گذاشته را بطور گزینشی جبران کند. 

وی افزود: آمریکا بزودی فرصت تازه ای خواهد داشت که به جای عمل به وسوسه‌هایی که حاصل آن نقض گسترده حقوق بین الملل و جنایت علیه بشریت به شیوه هایی ظاهراً متمدنانه به بهای به خطر انداختن صلح و امنیت جهانی و منافع مردم ایران و آمریکاست، با نیت و عمل صادقانه، بی قید و شرط به تعهدات خود مطابق قطعنامه 2231 شورای امنیت بازگردد و افق های جدیدی را پیش روی مناسبات خود با ایران و جامعه جهانی ترسیم کند.

سخنگوی دولت اظهار داشت: این واقعیت تغییر نخواهد کرد که سیاست فشار حداکثری بر مردم ایران به رسوایی ماندگاری در تاریخ تبدیل شد؛ نه تنها برای آنهایی که متوهمانه درد و رنج بی سابقه ای را به مردم معصوم و بیگناه ما تحمیل کردند بلکه برای آنهایی در رسانه های فارسی و غیرفارسی زبان در خارج از کشور که بی شرمانه با دمیدن به این توحش مدرن، در تحمیل این درد و رنج سهیم شدند.

مردم ما امروز و فردا می توانند سره را از ناسره سوا کنند

وی با اشاره به اینکه مردم ما امروز و فردا می توانند منصفانه قضاوت کنند و سره را از ناسره سوا کنند،گفت: مردم عاملان و همدستان این جنایت سازمان یافته اقتصادی را نه فراموش می کنند و نه می بخشند.

ربیعی تصریح کرد: اما متاسفیم کسانی نیز در داخل بودند که به نام انتقاد از دولت و با چشم بستن به رفتارهای مجرمانه آمریکا و پیامدهای ویرانگر آن بر زندگی مردم، دولت را در خط مقدم این مبارزه بی امان تخریب کردند در حالیکه با حداقلی از انصاف می توانستند ببینند که نه تنها این دولت در سال های قبل از آوار شدن تحریم ها بر سر مردم ما، یکی از درخشان‌ترین دوره های رشد اقتصادی را مدیریت کرد بلکه حتی در همین دوره نیز در شرایطی که بسیاری  انتظار ابرتورم را برای سال جاری داشتند، مانع از تحقق آن شد و این مدیریت اقتصادی درست در زمانی اتفاق افتاد که بحران غیرمنتظره ویروس کرونا بار مضاعفی بر گرده دولت تحمیل کرده بود. 

سخنگوی دولت خاطر نشان کرد: بدتر از آن میراث، تلاش برای استفاده از آن به عنوان ابزار فشار بر ملت هاست. مقاومت مردم ما تا امروز نباید جای شکی باقی گذاشته باشد که فشار و تحریم هرگز نمی تواند ما را وادار به تسلیم در برابر زیاده خواهی کند.

 ما در کرونا با بیم و امید روبرو هستیم

وی تصریح کرد: همچنین ما در کرونا با بیم و امید روبرو هستیم. تلاشهای صورت گرفته در     هفته های قبل  شرایطی را فراهم کرده که امروز ایران معکوس جهان حرکت می کند و ابتلا و مرگ و میر هر دو کاهشی است و از ۱۰ هزار و ۲۰۰ مرگ هم وطنان جلوگیری شد.

ربیعی افزود: اما از یک سو گونه های جهش یافته از کرونا در انگلیس و بزریل و آفریقای جنوبی افزایش یافته و از سوی دیگر با انجام سفرهای غیرضرور و عدم رعایت پروتکل های روبرو هستیم و ما با موج جدید روبرو هستیم. و امروز وضع بیماری در آمریکا و اروپا بسیار خطرناک شده است. نیروی انتظامی اقداماتی را موثری را انجام داده و در نتیجه کنترل های کرونایی ۳۳ درصد از کل تصادفات و ۲۹ درصد از جان باختگان جاده ای کاهش داشته است.

وی با تاکید بر اینکه تعطیلات بهمن ماه و نوروز این نگرانی را در میان کادر بهداشت و درمان افزایش داده است، اظهار داشت: ما باید با اهتمام همگانی و خستگی ناپذیر این مسیر را به پیش ببریم هر گونه خستگی و عدم مراعات عزیزان بیشتری را از ما خواهد گرفت.

دولت همه تلاش خود را برای تدوین لایحه بودجه ای واقعی به کار بست

ربیعی افزود: همچنین دولت همه تلاش خود را برای تدوین لایحه بودجه ای واقعی و کارشناسی به کار بست و با وقوف کامل به آثار تورم و فشار اقتصادی به مردم و دهک های پایینی و نیز نیاز به افزایش سطح تولید و اشتغال جدید و با نگاهی به تلاش برای عقب راندن تحریم و کسب حقوق از دست رفته ملت ایران و ضرورت حضور اقتصاد ایران در بازارهای جهانی لایحه بودجه را تدوین کرده است.

وی ادامه داد: یک مشخصه واضح بودجه نویسی برای سال ۱۴۰۰ که بر اساس مقابله با تحریم و شکستن زنجیره های محاصره اقتصادی ایران و استفاده از فرصت های جهانی است این بودجه را در سیاستهای انبساطی متفاوت تر کرده است.

ربیعی در مورد بودجه نویسی در دولت بیان داشت: اولین اقدام دولت ارائه به موقع لایحه بودجه به مجلس شورای اسلامی بود و همچنین لایحه بودجه در معرض افکار عمومی قرار گرفت و به صورت شفاف همگان امکان مطالعه و  اظهارنظر  پیدا کردند.

وی افزود: اظهارات کلی، مبهم، سلبی و شعاری مشکلی از بودجه و از مردم حل نمی کند. بودجه از اختیارات دولت و رییس جمهور است و نباید لایحه بودجه به طرح مجلس تغییر داده شود. ما امیدواریم با تعاملات بین مجلس و دولت بودجه ای با تفاهم وبا هماهنگی در اجرا بتوانیم دریافت کنیم که در غیر این صورت، اگر به زمینه های اجرایی توجه نشود دولت در اجرا با مشکل مواجه می شود.

ربیعی در مورد  دستاودرهای دولت در صنعت پالایش و صنعت گاز در هفته های گذشته تصریح کرد: توسعه گاز رسانی در کشور، افزایش تولید گاز طبیعی در پارس جنوبی و تکیه بر توان داخل را در دستور کار خود قرار داد و اکنون شاهد روند رو به رشدی در این حوزه‌ها است.

هم اکنون ۸۲ درصد خانوار روستایی از گاز طبیعی بهره‌ مند هستند

وی ادامه داد: هم اکنون ۹۸ درصد جمعیت خانوار شهری و ۸۲ درصد خانوار روستایی از گاز طبیعی بهره‌ مند هستند و ۲۴ استان کشور، استان سبز گازرسانی محسوب میشود که این تعداد تا پایان امسال به ۲۸ استان می رسد و ۹۵ جمعیت کشور از گاز طبیعی بهره‌مند خواهند شد.

سخنگوی دولت خاطر نشان کرد: تعداد شهرهای گازرسانی شده در سال ۹۲، (هزار و پنجاه و یک) ۱۰۵۱ شهر بود که این تعداد تا پایان امسال به (هزار و دویست و دوازده) ۱۲۱۲ شهر می رسد.

وی ادامه داد: تعداد روستاهای گازرسانی شده هم از سال ۹۲ تاکنون افزایش بیش از دو برابری داشته و از ۱۴ هزار روستا، اکنون به ۳۲۲۱۹ روستا گازرسانی شده رسیده است و این تعداد تا پایان دولت دوازدهم به ۳۵ هزار روستا می رسد.

ربیعی اظهار داشت: تولید گاز در کشور نیز با شتاب قابل توجهی افزایش یافته تا جایی که تولید گاز شیرین ایران اکنون به روزانه ۹۰۰ میلیون متر مکعب رسیده است که به دلیل افزایش ۲.۵ برابری تولید گاز در پارس جنوبی از سال ۹۲ تاکنون بوده است.

سخنگوی دولت ادامه داد: خطوط انتقال گاز کشور هم با تکیه بر توان داخلی و نیروهای متخصص کشور رکوردهایی تازه در انتقال گاز کشور ثبت کردند و این مقدار اکنون به روزانه ۸۱۸ میلیون متر مکعب رسیده است و ظرفیت انتقال روزانه ۸۷۰ میلیون متر مکعب گاز هم وجود دارد.

وی در مورد دستاوردهای دولت در صنعت پتروشیمی گفت: با روی کار آمدن دولت یازدهم و دوازدهم و تمرکز صنایع پالایشی کشور بر روی طرح عظیم و فقط کارهای ابتدایی ستاره خلیج‌فارس و نیز اجرای طرح‌های بهینه سازی و توسعه‌ای در پالایشگاه‌های مهم کشور، کشورمان امروز نه تنها در مصرف بنزین به خودکفایی کامل رسیده است، بلکه به‌عنوان صادرکننده این فرآورده استراتژیک در منطقه و جهان شناخته می‌شود و در هفت ماه نخست سال جاری، حدود ۱.۴ میلیارد دلار درآمد از محل صادرات بنزین داشته است.

سخنگوی دولت افزود: این امر در حالی اتفاق افتاد که با توجه به مصرف افسارگسیخته بنزین در سال‌های گذشته، در صورتی که تمرکز لازم بر روی صنایع پالایشی و راه‌اندازی یکی پس از دیگری فازهای ستاره خلیج‌فارس محقق نمی‌شد، تولیدات پالایشگاهی‌ کشور کفاف نیازهای داخلی را نمی داد و در نتیجه رقم واردات بنزین افزایش می‌یافت که این امر می‌توانست در شرایط تحریم کشورمان را دچار بحران عمیقی کند.

ظرفیت پالایشی از ۱.۸ میلیون  به ۲.۳ میلیون بشکه در سال افزایش یافته

وی بیان داشت: اعداد و ارقام شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران نشان می‌دهد که ظرفیت پالایشی ایران از ۱.۸ میلیون در سال ۹۲ به ۲.۳ میلیون بشکه در سال ۹۹ افزایش پیدا کرده است.

وی تصریح کرد:‌روند توسعه‌ای تولید و صادرات بنزین و ظرفیت پالایشی ایران در حالی در هشت سال گذشته رو به رشد بوده است، که صادرات فرآورده‌های نفتی ایران در فاصله سال‌های ۹۱ تا ۹۸، چهار برابر افزایش یافته و از ۵ میلیون و ۹۰۰ هزار تن در سال ۱۳۹۱، به حدود ۲۳ میلیون تن در سال ١٣٩٨ رسیده است؛ در این مدت همچنین ظرفیت تولید بنزین از ۴۹ میلیون و ۸۰۰ هزار لیتر در سال٩١ به ۱۰۷میلیون لیتر در روز در سال ۱۳۹۸رسید و ظرفیت تولید نفت گاز نیز از ۹۴ میلیون لیتر در روز در سال ۱۳۹۱ به ۱۱۳میلیون لیتر در روز در سال ٩٨ رسید.

سخنگوی دولت در ادامه تصریح کرد: علاوه بر رشد کمی کشورمان در تولید فرآورده‌های پالایشگاهی اتفاق مهمی که در صنایع پالایشی کشور رخ داد، رشد چشمگیر تولید فرآورده‌های کیفی یورو در سال‌های گذشته بود، به نحوی که ظرفیت تولید بنزین با کیفیت یورو ۴ و ۵ از صفر در سال ۱۳۹۱ به بیش از ۷۶ میلیون لیتر در روز در سال ۱۳۹۸ افزایش یافت.

وی افزود: امروز کشورمان با تولید نزدیک به ۱۱۰ میلیون لیتر بنزین در روز خودکفا شده و مصرف ما کمی بیش از ۷۰ میلیون لیتر است، بنابراین این اعداد بزرگ و مهم به خوبی‌ نشان دهنده تحولات و اتفاقات مهمی هستند که در حوزه فرآورده‌های نفتی محقق شده است که اگر این سرمایه‌گذاری در زمان لازم انجام نمی‌شد، در شرایط فشارهای تحریم‌ها برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران، کشور با بحران عمیقی روبرو می‌شد که وابستگی در بحث بنزین و بدون استفاده ماندن میعانات گازی از جمله مهم‌ترین آن‌ها بود.

ربیعی در پاسخ به این پرسش که فردا دولت آمریکا تغییر می‌کند، برخی از نزدیکان بایدن معتقدند او به برجام بر خواهد گشت آیا ایران به مذاکرات جدید تن خواهد داد، اظهار داشت: تمرکز ما در حال حاضر به احیای کامل برجام از سوی همه طرف های توافق است. و انتظار داریم که تمرکز دولت جدید آمریکا هم بر جلب اعتماد ایران از راه انجام کامل و فوری همه تعهداتش باشد.

ما هیچ پیامی از طرف تیم آقای بایدن دریافت نکرده‌ایم

وی ادامه داد: موضع ایران درباره بازگشت آمریکا به برجام از سوی مقامات کشور بارها اعلام و تکرار شده است. دولت امریکا باید ابتدا تعهدات خود را بر اساس برجام و نیز قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل انجام دهد و این تنها مسیر موجود پیش روی دولت جدید در امریکا است.

ربیعی گفت: ضمن اینکه ما هیچ پیامی از طرف تیم آقای بایدن دریافت نکرده‌ایم. تا وقتی اطمینان پیدا نکنیم که آمریکا ضمن  بازگشت بی قید و شرط به تعهدات خود، به این وظایف قانونی بطور کامل عمل خواهد کرد، مذاکره ای بی معناست. 

وی در مورد پرسشی درباره بازار ارز و دست داشتن دولت در این بازار گفت: این سوال افکار عمومی نیست؛ افکار عمومی از پایین آمدن قیمت ارز خوشحال هستند. تحریم یکی از دلایل افزایش قیمت ارز بوده است. 

ربیعی خاطر نشان کرد: روند نرخ ارز، براساس مبانی بنیادی بازار شکل می گیرد. لذا براساس آنچه طی دو سال و نیم گذشته شاهد آن بودیم، فشار ناشی از تحریم ها عدم امکان انتقال ارز به دلایل توامان تحریم و به هم خوردن عرضه و تقاضای ارز خصوصا تشدید انتظارات، در افزایش قیمت ارز موثر و تعیین کننده بوده است. 

وی بیان داشت: لذا انتظار می رود در مرحله اول خروج از شوک با فروکش کردن انتظارات، افزایش نرخ ارز نیز به سمت تعادل و ارزش اقتصادی آن حرکت کند.در مرحله بعدی با دسترسی بهتر بانک مرکزی به منابع مسدودی خود و نیز شرایط پیش رو امکان مدیریت موثرتر در بازار ارز، و کاسته شدن از تقاضا و پاسخ به نیازهای واقعی فراهم می شود.

سخنگوی دولت خاطر نشان کرد: از طرفی برای فهم شرایط این روزهای بازار ارز نیاز به دانش تخصصی اقتصاد و بودجه ریزی سنجیده نیست. هر فردی در کف بازار نیز متوجه می شود که با نبودن ترامپ، شکست فشار حداکثری و فرو ریختن تحریم ها قیمت شکننده و کاذب ارز و سکه به سمت تعادل و قیمت اصلی خود نزدیک خواهد شد.

ظاهرا برخی افراد عادت کرده اند هر موضوعی را با عینک سیاسی و تیره بینند

وی ادامه داد: باز هم هر کسی از همان کف بازار می داند زمانی که منابع بانک مرکزی آزاد شود و امکان عرضه از تقاضا پیش بگیرد قیمت ها متعادل می شود و پایین می آید. ظاهرا برخی افراد عادت کرده اند هر موضوعی را با عینک سیاسی و تیره بینند هر چند به قیمت ضربه زدن به روح و روان جامعه باشد.

ربیعی گفت: در مواردی مانند قیمت ارز و طلا صرفا وابسته به متغیرهای درونی نیست بلکه از متغیرهای بیرونی اعم از اقتصادی، سیاسی نیز هست. بیاد داریم بعد از پایان جنگ تحمیلی بلافاصله قیمت های ارز و سکه سقوط کردند.

سخنگوی دولت بیان داشت: همچنین اگر از نقش دولت می پرسید و عده ای این نقش را نمی خواهند ببینند  باید گفت که طی ۳ سال گذشته در حالیکه عده ای در داخل مشغول تخریب بودند، دولت در کنار مردم، ضمن مقاومت در برابر فشارهای ترامپ، براساس یک سیاست مقاومتی مانع از وقوع برخی پیش بینی هایی که درباره آن شنیدیم از جمله ابرتورم یا ونزوئلایی شدن شده است.

وی اظهار داشت: این مقاومت دولت و مردم ایران علیرغم فشار بر معیشت و زندگی مردم و سخت شدن امورات روزانه مردم، در حالی است که عده ای هیچگاه نمی خواهند ببینند و بیان کنند. با فشارهای بی نظیر و در یک جنگ نابرابر اقتصادی ایران نه دچار تورم و فروپاشی شد و نه شبیه برخی کشورهای از هم پاشیده منطقه شد.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوال خبرگزاری فارس مبنی بر اینکه ۲۰ مهرماه آقای جهانگیری در پاسخ به نامه بسیج دانشجویی طی دستوری به آقایان همتی و نوبخت درخواست کرد که عموم مردم را در جریان چگونگی هزینه کرد مبلغ یک میلیارد یورو مقابله با کرونا قرار دهید اما تا به امروز خبری از این موضوع نشده است، گفت: بانک مرکزی ۷۰ درصد از یک میلیارد یورو یعنی مبلغی حدود ۷۷۶ میلیون یورو را تخصیص داده است.

وی ادامه داد: تاکنون بانک مرکزی معادل ریالی ۷۷۶ میلیون یورو را تخصیص داده که از این مبلغ ۱۲۸۵ میلیارد تومان به بیمه بیکاری برای کارگران بیکار شده ناشی از کرونا و الباقی به وزارت بهداشت تعلق گرفته است.

ربیعی در پاسخ به این پرسش که نقدهایی از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی نسبت به لایحه بودجه ۱۴۰۰ می‌شود، گفت: در هیچ دوره ای در بررسی لایحه بودجه با این حجم از ادبیات غیراقتصادی و غیرکارشناسی مواجه نبوده ایم. از اتهام فروپاشی نظام تا پنهان کردن ارز  به خاطر انتخابات بایدن و یا درست کردن زمین سوخته برای دولت آینده.

وی تصریح کرد: متاسفانه توجه نمی کنند که اظهاراتی از این دست موجب بی اعتمادی به حاکمیت و نظام می شود این حجم و نوع از اظهارات با هیچ دوره ای در زمان ارائه بودجه به مجلس قابل مقایسه نیست و کسری بی اعتمادی های ناشی از این اظهارات را در سرمایه اجتماعی نمی توان جبران کرد.

ربیعی ادامه داد: امروز هم آنچه در تبلیغات پیرامون لایحه بودجه می شنویم به همین سیاق است و بدون اینکه از تغییری مثبت برای اقتصاد کشور، مردم در بودجه شنیده شود با یک سری الفاظ اتهامی و شعارها روبرو هستیم. 

وی بیان داشت: برخی می‌گویند این بودجه مغشوش و نامتوازن است و از روی بوجه سال‌های قبل کپی شده و دولت تنها برای تهیه آن نیم ساعت زمان گذاشته است. بودجه سنوات قبل هم مصوب مجلس است و بسیاری از همین آقایان که به دور از انصاف چنین حرف هایی را مطرح می کنند در سابق هم نماینده مجلس بوده اند و در تصویب بودجه سنوات قبل هم نقش داشتند. اگر این بودجه کپی بودجه های قبلی است چرا در سنوات گذشته به بودجه مغشوش رای دادند؟

ربیعی افزود: کلیات بودجه نیز در کمیسیون تلفیق تصویب شده است و نمایندگان نیز با بررسی همه جوانب به این نتیجه رسیده اند.بودجه جای شعار نیست، بودجه جای عدد و رقم و حرف کارشناسی است و متناسب با واقعیت ها، محدودیت ها و ظرفیت های کشور است.

وی اضافه کرد: در جایی عنوان شده که بدون دخل و خرج مشخص بودجه نوشته شده است. تعجب می‌کنمکه حتی به مفاد احکام بودجه هم توجه نکرده اند و صرفا به اعداد جداول بسنده شده. 

ربیعی اظهار داشت: وقتی به صراحت در متن بند «و» تبصره ۲ مصادیق مصرف ۹۰ هزار میلیارد تومان بابت مواردی چون متناسب سازی حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران، رد بدهی دولت به تامین اجتماعی، پاداش پایان خدمت، رتبه بندی معلمان و... از چهار محل حق الامتیاز، واگذاری سهام، واگذاری طرح تملک و واگذاری اموال و دارایی های غیر منقول ذکر شده چگونه می توان پنهان کاری کرد؟ و اگر پنهان کاری است چرا کمیسیون تلفیق در قالب بند «و» تبصره (۱) الحاقی بابت تسویه بدهی های اشخاص حقیقی و حقوقی مبلغ ۹۰ هزار میلیارد تومان از محل تحویل نفت خام حکم مشابه نوشته است و یا در قالب الحاقی تبصره (۲) مبلغ ۳۰ هزار میلیارد تومان حکم مشابه برای تسویه مطالبات تصویب نموده است.

ربیعی گفت: بارها تاکید کرده ایم که برآورد ۳.۲ میلیون بشکه نفت خام و میعانات گازی در روز به منزله اعلام شکست سیاست فشار حداکثری بر ایران و بازگشت اروپا و آمریکا به تعهدات برجامی خود است که عجیب است آنرا تسلیم شدن در برابر نظام سلطه خوانده اند. دولت بارها تاکید کرده باید به بازار نفت بازگردد و سهم خود را در اوپک حفظ کند.  این در حالی است با افزایش نرخ تسعیر خودشان ۳۰ هزار میلیارد تومان به وابستگی بودجه و نفت افزوده اند.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی در خصوص پیش بینی دولت از رفتار رئیس جمهور جدید آمریکا با ایران گفت: این سوال را که آیا دولت آقای بایدن اراده ای برای تغییر سیاست های گذشته دارد یا نه، باید از دولت جدید آمریکا بپرسید.

سیاست فشار بر ایران که دولت ترامپ در این سالها دنبال کرده، شکست خورده 

وی ادامه داد: بایدن و تیم وی در دوران مبارزات انتخاباتی و نیز بعد از پیروزی در موقعیت های مختلف مطالب در رابطه با بازگشت به برجام بیان کرده اند. اما این مواضع تا زمانی که روی زمین با لغو تحریم‌ها ذیل تعهدات برجامی آمریکا همراه نشود از نظر ما فاقد ارزش است. 

ربیعی گفت: تا جاییکه به ما مربوط می شود، سیاست فشار بر ایران و توطئه هایی که دولت ترامپ در این سالها دنبال کرده، شکست خورده و هیچ راه عاقلانه ای جز کنار گذاشتن این روش پرهزینه برای آمریکا و مخاطره آمیز برای صلح و امنیت وجود ندارد. 

وی ادامه داد: مشخصاً وزیر خارجه آمریکا در آخرین روزهای دولت ترامپ در حال تلاش برای سنگ اندازی بر سر راه اصلاح سیاست های ورشکسته چهار سال اخیر است اما ما نگران این موضوع نیستیم چون اگر دولت بعدی آمریکا اراده ای واقعی را برای تصحیح این اشتباهات داشته باشد، می تواند از افتادن به این تله های کودکانه امتناع کند و کاری را که برای منافع مردم آمریکا و منطقه درست است، انجام بدهد.

سخنگوی دولت در خصوص موضع دولت به مطرح شدن موضوع حذف بودجه غربالگری اظهار داشت: دیدگاه‌های مطرح شده در خصوص غربالگری ژنتیکی ناشی از عدم اطلاع و تحلیل های غلط بی مبنا صورت می گیرد. غربالگری یک استراتژی برای پیشگیری از بروز چالش های پزشکی و زیستی برای خانواده ها و جامعه است. 

وی ادامه داد: یکی از شاخص های نظام سلامت پویا و متعهد به مردم توجه به غربالگری است. یکی از افتخارات این دولت توجه به غربالگری شنوایی و بینایی در میان کودکان است. من در دوران وزارت رفاه، حتی دنبال انجام غربالگری آلزایمر از طریق صندوقهای بازنشستگی بودم. چون که همه نوعِ غربالگری،  برای پیشگیری و زندگی بهتر انسانها در آینده است و هدف اول و آخر غربالگری، ایجاد جامعه ای با افراد سالم است.

ربیعی تصریح کرد: غربالگری ژنتیکی که اخیرا درباره آن مباحث بعضا عجیبی هم در یک برنامه تلویزیونی مطرح شده، یک راهکار برای عدم تحمیل هزینه های روحی و روانی، اقتصادی و اجتماعی است و کاربردهای چندگانه دارد.

وی تاکید کرد: به نظرم این افراد برداشتهای نادرستی از مفهوم غربالگری دارند. چون غربالگری به عنوان یک وظیفه اخلاقی و انسانی برای دولتها در نظر گرفته شده است. تصویب برنامه غربالگری ژنتیکی نیز با هدف پیشگیری از معلولیتهای ناشی از اختلالات ژنتیک در کشور ما به سال ۷۶ باز می گردد. از سال ۹۴ هم دولت ، مشاوره ژنتیک برای افراد معلول تحت پوشش توانبخشی را اجرا کرد.

ربیعی گفت: در مجموع از سال ۹۴ تا ۹۸ برای تعداد ۷۱ هزار و ۵۹۲ فرد دارای معلولیت تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور، مشاوره ژنتیک انجام شده است. در راستای همین برنامه، از سال قبل، پروژه " شناسایی اختلالات ژنتیکی در خانواده های دارای معلول تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور تا سال ۱۴۰۰ " با هدف پیشگیری از تکرار معلولیت های ناشی از اختلالات ژنتیک در خانواده های دارای معلول تحت پوشش سازمان در دست اقدام میباشد. 

وی خاطر نشان کرد: با اجرای این پروژه تا کنون، ۲۲۲خانواده دارای ۵ معلول و بیشتر ، مشاوره ژنتیک شده اند و برای ۱۸۴ مورد هم آزمایشات ژنتیکی درخواست گردیده است. همچنین، ۹۵۶ خانواده دارای ۴ معلول، مشاوره ژنتیک شده اند. در حال حاضر ۲۸۴ مرکز دولتی و غیر دولتی داریم. اتفافا ما نیازمند منابع مالی بیشتری برای این غربالگری هستیم و قطعا باید از خانواده های کم درآمد و دارای معلولیت حمایت کنیم.

سخنگوی دولت در پاسخ به این سوال که در لایحه بودجه ۱۴۰۰ دولت پیش بینی کرده برای ۲۵ گزارشی که سازمان نظارت بر صدا و سیما تهیه می‌کند ۳ میلیارد و ۱۲۸ میلیون تومان بودجه پرداخت  کند و آیا این بودجه در تنگنای اقتصادی توجیه دارد گفت: اول اینکه بودجه تنظیمی دولت، بودجه ای است مبتنی بر عملکرد. در واقع این اطلاعات از پیوست شماره ۴ لایحه بودجه که مربوط به بحث بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد و احصاء برنامه ها و سنجه های عملکرد دستگاه های اجرایی است، استخراج می شود. 

وی افزود: فلسفه اطلاعات پیوست مذکور، تفکیک کل هزینه های هر دستگاه (اعم از پرداخت حقوق و مزایا، هزینه های اداری ، قراردادها ، هزینه های رفاهی و بیمه ای ، هزینه پشتیبانی ، هزینه آب و برق و سوخت و غیره )  بر حسب برنامه های اصلی ‌آن دستگاه است . به عنوان نمونه هزینه تولید هر گزارش نظارتی در صدا و سیما به معنای کل هزینه هایی است که در تهیه هر گزارش لحاظ می شود. 

ربیعی گفت: به عبارتی تهیه گزارش نظارتی به عنوان یکی از فعالیتهای اصلی صدا و سیما در آنجا ذکر شده و بخشی از هزینه‌های پرسنل  و هزینه های اداری ، پشتیبانی  آن سازمان، صرف تولید آن فعالیت می شود. 

وی ادامه داد: شورای نظارت بر سازمان صدا و سیما بر اساس اصل ۱۷۵ قانون اساسی ، تنها نهاد نظارتی بر صدا و سیما است. این شورا متشکل از " سیما" ، "صدا" و" خبر و برنامه های سیاسی " است. تعداد گزارش های تهیه شده در شورای نظارت ، در طول یکسال بالغ بر ۲۰۰ عنوان گزارش است. البته نمایندگان رئیس محترم جمهور در طول این ۷ سال، انتقادات جدی به ساختار فعلی و رویکرد شورا داشته‌اند و همواره نسبت به انفعال این شورا به خصوص محدود بودن آن به نظارت پس از پخش و عدم تحقق اختیارات نظارتی آن، منتقد بوده‌اند و مکاتبات متعددی هم در این باره داشته اند.

سخنگوی دولت خاطر نشان کرد: در مقابل نیز به دلیل این انفعال و اینکه نظارت شورا نه تنها استصوابی نیست بلکه استطلاعی هم نیست، به همین علت، بر این باوریم که بازنگری در ساختار شورای نظارت از طریق لایحه قانون خط مشی مدیریت و نظارت صدا و سیما، مهمترین اقدام ضروری است.

وی تاکید کرد: دولت همواره بر این اعتقاد بوده است که اگر این نظارت درست انجام بشود، به نفع کل جامعه است و ما امیدواریم که این شورا، کارآمدی و اثرگذاری خود را به دست آورد.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 29
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 16
  • IR ۱۲:۲۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۳۰
    26 0
    عده اندکی کیلومتر شمار ماشینشون رو دستواری میکند تا کارکرد واقعیش معلوم نباشه ! آقای ربیعی هم همین کارو کرده و تا میتونه دروغ میگه چون کنتورش دستکاری شده علی برکت الله !!
    • حجت IR ۱۳:۰۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۳۰
      19 0
      بر اساس اینکه دروغ هر چه بزرگتر قبول اسان تر می شود دروغ گفته می شود بد ترین دوران زندگی مردم درخشان ترن دوران میشود جل الخالق
    • IR ۱۳:۱۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۳۰
      9 0
      بعد از ۸ سال ویرانی و خسارت زدن به زندگی مردم و اقتصاد کشور بجای عذرخواهی وقیحانه به شعور مردم توهین می کنند
    • IR ۱۵:۰۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۳۰
      24 0
      ربیعی واگذارت به حضرت فاطمه آه دختر سید یتیم تو و دولت رو میگیره
    • هزلیات IR ۰۷:۱۷ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۱
      2 1
      امریکا خیلی وقته منتظر این فرصته!!! خدا خیرتون بده که با این قبیل جملات عوام رو حداقل می خندونید ....
  • Mjp. Shiraz IR ۱۲:۵۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۳۰
    13 0
    اقای اصلاح طلب این چیزی هست ک کودک دوساله هم میدونه ومتوجه شده دست دولت پشت پرده تعیین نرخ ارزه.. چندتاادم عادی نمیتونن بازی بدن مردم ودولت روهمزمان.. اخه چه طرفایی هستن که قدرتش ازکل تولیدکننده هاوواردکننده ها وتمام ارگان دولت بالاتره؟؟ خنده داره اگه بگیم دولت عامل وبانی بازی بانرخ ارزنیست.. اون ادمای مخفی وتخیلی ک میگید بیل گیتس ومیلیاردهای مشهورم نیستن ک ایرانی باشن اینهمه دلاردستشون باشن.. پشت ریزش بورس هم یکی مثل اقای اخوندی 120ملیاردفقط سودکرده توبورس وپولشم خارج کردبقیه یقینافتنه گران اقتصادی ورانت خواران رفقای اخوندی هستن
  • عباس IR ۱۳:۰۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۳۰
    8 0
    رسما" تهديد بورسي رو گذاشت رو ميز نمايندگان مجلس
  • IR ۱۳:۰۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۳۰
    5 2
    باید دخالت کنه ....وبرخورد کنه تا دلار کاهشی و پول ملی افزایش پیدا کنه
  • حجت IR ۱۳:۰۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۳۰
    4 0
    بر اساس اینکه دروغ هر چه بزرگتر قبول اسان تر می شود دروغ گفته می شود بد ترین دوران زندگی مردم درخشان ترن دوران میشود جل الخالق
  • حجت IR ۱۳:۰۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۳۰
    9 0
    دروغ که مونه نمی خواهد
  • IR ۱۳:۳۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۳۰
    7 0
    ما هیچ پیامی دریافت نکردیم،!!؟؟، امریکا بزودی فرصت تازه‌ای خواهد داشت!!، ؟؟؟؟ با چه توضیحی دو جمله مبهم ولی تابلو را به ملت تلقین میکنید...
  • IR ۱۳:۵۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۳۰
    8 0
    یعنی این حجم وقاحت و بی شرمی در تاریخ دولت های ایران سابقه ندارد!یعنی ناصرالدین شاه قاجارهم کمی شرم میکرد!!!
  • علی IR ۱۳:۵۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۳۰
    7 0
    بابام جان، نزن!!!! صنعتی و سنتی را با هم نزن!!!! درضمن همون روهم اگه خواستی بزنی، از موتوری نگیر!!!! چرت وپرت وهذیان گویی تا این حد!!!!!
  • IR ۱۳:۵۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۳۰
    1 0
    این درخشانی چشمتان را کور کند مگر اینکه خودتان از عملکردتان تعریف کنید با هر حرف و ......بار گناهانتان را سنگین می کنید اگر عاقل بودید لااقل دم فرو می بستید.که نیستید
  • IR ۱۳:۵۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۳۰
    1 0
    سلام البته واقعیت ،ملت از این همه اعتماد به نفس دولت در بیان مسائل غیر واقعی متعجب است،این همه بر خلاف واقعیت موجود و معکوس نمایی اون هم با التماد بسیار بالا صحبت کردن هنر ،مردان دولت است،و در هیچ کشوری سابقه نداسته و ندارد .
  • IR ۱۴:۰۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۳۰
    4 0
    دیالوگ ابن زیاد و نوچه اش در مختار: دروغ است مردم میفهمند! ابن زیاد:مهم نیست .تاثیرش را میگذارد!!!!!
  • IR ۱۴:۰۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۳۰
    1 0
    کار در شرایط فعلی واقعاً دشوار است این را قبول داریم، ولی آقای روحانی فرموده بودند با امضای برجام همه مشکلات حل می شود که نه تنها حل نشد بد تر هم شد.مدت ها دولت اصلاً قبول نمی کرد اروپا، ژاپن، کره و ... همه در کنار آمریکا هستند، هنوز هم نه از تشکیل جلسات قرارگاه اقتصاد مقاومتی خبری است و نه تلاشی برای سامان دادن به بورس و غیره را شاهدیم این آقایان اقتصاد مملکت را داغون کردند و باز هم از این مزخرفات می گویند. انصافاً وقاحت می خواهد
  • IR ۱۴:۱۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۳۰
    4 0
    واقعا سنگ پا قزوین روسفید کردی آقای سخنگوی دولت راستگویان!!!!!
  • IR ۱۵:۲۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۳۰
    0 0
    انشاالله روزی برسد بفهمیم این بنده خدا چه گفته ، چه می گوید ، چه خواهد گفت ، آیارشد اقتصادی تورم 100 درصدی مایحتاج مردم در چند ماه است؟تحریم هستیم و مواد اولیه را نمی توانیم وارد کنیم ولی طبق مشاهدات خبر نگاران بخش های گفتگوی خبری شبکه 2 انواع و اقسام مایحتاج زندگی های لاکچری به وفور در دسترس هست ،
  • IR ۱۵:۲۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۳۰
    2 0
    طرز سخن گفتن ربیعی درست مانند شاه است
  • IR ۱۵:۳۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۳۰
    3 0
    باید حالیشون کردبعد از هفت سال و نیم گند زدن به کشور و هدر دادن منابع ، طلبکار نباشن و نیان چهره حق به جانب بگیرن
  • محمدایوب IR ۱۵:۴۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۳۰
    2 0
    نمایندگان مردم استیضاح صلاح نیست. ترا خدا کاری کنید ساکت بشن. این شورشو دراوردن. مردم رو چی فرض کردن ؟
  • مهدی IR ۱۶:۵۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۳۰
    0 0
    سلام : آقای ربیعی در مورد رشد اقصادی و مدیریت اقصادی طور سخن می گویند که انگار مخاطبین ایشان‌از پشت کوه امده اند . واقعآ بی حیایی و بی شرمی هم حدی دارد ؟!
  • IR ۱۷:۴۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۳۰
    1 0
    میگم انصافا این همه رو از کجا میارید شما ؟
  • ش. AE ۱۷:۴۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۳۰
    1 0
    رو که نیست سنگ پای قزوین شما یا از مرحله پرتید یا خودتون زدید به کوچه علی چپ
  • IR ۱۸:۱۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۳۰
    1 0
    پررویی بعضیا واقعا درخشانه
  • DE ۱۸:۳۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۳۰
    0 0
    خجالت هم که نمیکشه. فقط می بافه.
  • IR ۲۰:۱۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۳۰
    0 0
    آقای ربیعی.. برادر بزرگوار..از کف بازار بپرس نه از جیره خوران دولتت... از مردم بپرس نه گزارشات مزخرفی که هر روز از کارشناسان به اصطلاح خبره میگیرید... دنیا از آنچه که در گزارشات دریافتی می‌بینید واقعی تر است... برو کف خیابان بپرس... البته دیگه دورتون تمام شد انشاالله که بازنشست بشین و دیگه در پست ها نباشین کل دولت روحانی که مردم و به خاک سیاه نشوند...
  • IR ۲۱:۲۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۳۰
    1 0
    آقای ربیعی عینک ما مردم نه سیاسی ونه تیره است متاسفانه اون عینک سیاسی و تیره در تفکر شماست ما مردم سفره زن و بچه های مون را میبینم خجالت می‌کشیم!؟ خدا برایتان نه سازه اینشالله

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس