خنده های ظریف هنگام پاسخ به خبرنگاران

آقای ظریف و تیم مذاکره‌کننده در دولت روحانی، به‌جای اصالت دستاورد و نتیجه، به «امضای توافق به هر قیمت» اصالت دادند و همین رویکرد که با «اجرای برجام به هر قیمت» ادامه یافت، خسارت‌های فراوانی در پی داشت.

به گزارش مشرق، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه در حاشیه جلسه هیئت دولت گفت: املای نوشته نشده غلط ندارد. آقایانی که می‌گویند ما این توافق را نخواندیم بیایند دو صفحه توافق خود را نشان بدهند. توافق یعنی نه آنچه شما می‌خواهید و نه آنچه طرف مقابل می‌خواهد در غیر این صورت می‌شود تسلیم و لذا دوستان ما اگر بخواهند چنین توافقی انجام دهند باید خیلی زحمت بکشند و اگر روزی از این بهتر را نوشتند بنده در مقابل آنها تعظیم می‌کنم و برای خدمتی که به مردم ایران کردند تشکر خواهم کرد.

آقای ظریف تاکید کرده که «توافق یعنی نه آنچه شما می‌خواهید و نه آنچه طرف مقابل می‌خواهد». این تعریف از توافق، اصلا دقیق و منطقی نیست. ظریف در اوج مذاکرات هسته‌ای ایران و ۱+۵ و دقیقا در مقطعی که طرفین در پی کسب امتیازات حداکثری بودند، در اظهارنظری عجیب و تأمل برانگیز گفت «هر توافقی، بهتر از عدم توافق است»!

در همان مقطع، جان کری، وزیر خارجه دولت اوباما تاکید کرد که «توافق نکردن، بهتر از توافق بد است». دولت روحانی و تیم مذاکره‌کننده به ریاست ظریف در ادامه، پس از امضای برجام در اقدامی تأمل برانگیز و عجیب، تمامی تعهدات خود را یکطرفه و پیش دستانه و با عجله در مدت زمان ۲ ماه انجام دادند که این شتابزدگی و عجله، تعجب رسانه‌های خارجی را در پی داشت.

دولتمردان و از جمله آقای ظریف تاکید کردند که در دی ماه ۹۴- روز اجرای تعهدات ۱+۵- تمامی تحریم‌ها یکباره لغو خواهد شد و نه تعلیق. اما دولت باراک اوبامای مودب! و باهوش! که مقامات ارشد دولت، امضای وزیر خارجه آن را تضمین اجرای برجام نامیده بودند، در اولین روز اجرای تعهدات خود، با نقض فاحش برجام، تحریم‌های جدیدی علیه ایران تصویب کرد.

متاسفانه آقای ظریف و تیم مذاکره‌کننده در دولت روحانی، به‌جای اصالت دستاورد و نتیجه، به «امضای توافق به هر قیمت» اصالت دادند و همین رویکرد که با «اجرای برجام به هر قیمت» ادامه یافت، خسارت‌های فراوانی در پی داشت.

اعتماد بلاوجه ظریف و تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای به طرف آمریکایی موجب شد که علیرغم بتن ریزی در راکتور اراک و از کارانداختن سانتریفیوژها، نه تنها تحریم‌ها لغو نشد، بلکه هم در دولت اوباما و هم دولت ترامپ، ساختار تحریم‌ها گسترده‌تر شد.

منبع: کیهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 17
  • غیر قابل انتشار: 3
  • IR ۰۲:۰۵ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۲
    4 20
    آخه مگه چاره ای هم داریم؟ در نظام بین الملل ما برای کشورهای قدرتمند مثل یه لقمه ایم و انتخاب چندانی نداریم
    • IR ۰۷:۱۸ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۲
      11 2
      هدف روحانی و دولتش هم همین است که ما به این نتیجه برسیم که چاره دیگه ای نداریم. در حالی که اساسا اقتصاد ایران چندان وابسته به اقتصاد جهانی نیست که تحریم روش اثر بذاره بلکه تحریم های و ترامپ های داخلی هستند که باعث این وضعیت شدند
  • IR ۰۵:۵۴ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۲
    13 2
    7 ساله که نه فقط در سیاست خارجی، بلکه در همه شئون چیزی جز خسارت و دروغ و ریا و تحقیر برای مردم نداشتند و دریغ از یه "ببخشید" ساده
  • سعید IR ۰۶:۵۹ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۲
    6 3
    یادمان هست که ظریف موقع امضای ننگ نامه برجام بادی به غبغب انداخت و گفت:ما از ساکنین محل عذر خواهی میکنیم که «تیم امنیتی همتایان آمریکایی ما » چندین روز خیابان را قرق کردند و... ازین خزعبلات! کجای آن قهقهه و ذوق مرگیها نشان از مقاومت ملی داشت.
  • IR ۰۷:۰۱ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۲
    13 0
    برجام روحانی وظریف با کلاس چندم زنده است،که هی میگن زنده است؟اگرزنده هست کوش؟زنده بودنش تحریم وتورم ملت است،بله هرچی که ضد ملت وکشورباشه وبه نفع غرب برای این دولت علیه ملت زنده است.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس