سرویس سیاست مشرق - «اسحاق جهانگیری» معاون اول رئیس جمهور- ۵ بهمن- در حاشیه بازدید از بیست و پنجمین نمایشگاه صنعت نفت با گلایه از منتقدان دولت گفت: «ما نگذاشتیم بزرگترین پروژه های کشور در دوران تحریم نه تنها تعطیل شود بلکه به سرعت جلو رفته و اجرایی شود...من روزها و هفته های خوشی برای آینده کشور پیش بینی می کنم. زمستان تمام شد و روسیاهی ماند برای کسانی که به جای کمک به دولت سعی کردند با زبان و اقداماتشان چوب لای چرخ بگذارند».
جهانگیری افزود: «روزهای بهاری خوبی در پیش رو خواهیم داشت... امیدوار هستم با اقدامات و هماهنگی هایی که در داخل کشور پیش می آید مردم طعم شیرین مقاومت را بچشند و امیدواریم کسانی که بیخود برای خود تصوراتی دارند، روزهای خوش مردم را تلخ نکنند و بگذارند مردم طعم شیرین مقاومت را بچشند».
آقای جهانگیری ضمن گلایه از منتقدان دولت تاکید کرده که «زمستان تمام شد و روزهای بهاری خوبی در پیش رو خواهیم داشت». امیدآفرینی در مردم و پرهیز از سیاه نمایی و امتناع از یأس آفرینی در جامعه، یکی از وظایف اصلی مدیران ارشد است.
اما متاسفانه برخی اظهارات دولتمردان، بجای آنکه مصداق امیدآفرینی باشد، نشانه ای از شعارزدگی است.
اسحاق جهانگیری- اردیبهشت ۹۶- در جریان رقابت های انتخابات ریاست جمهوری خطاب به دیگر کاندیداها گفت: «ملت ایران گوششان از این شعارها پر است، برنامه چیز سختی است اما شعار ساده است».
جهانگیری در بخش دیگری از اظهارات خود در آن مقطع گفت: «اگر ما پیروز بشویم دیگر هیچکس در ایران سرگرسنه زمین نخواهد گذاشت و هیچ کارتن خوابی دیگر نخواهد بود...ملت! یادتان رفته قیمت دلار لحظه ای عوض می شد...امروز دیگر کسی از گرانی و تورم حرفی نمیزند... چون کاری شد کارستان. رئیسجمهور خودش وقت گذاشت. رونق شروع شده، ما به همه اهدافمان در برجام رسیدیم. ما ایرانهراسی را به ایراندوستی تبدیل کردیم. ما ریسکهای مهمی را از ایران دور کردیم. دنیا عاشق کار کردن با ایران شده. هجوم شرکتهای غربی و شرقی به ایران برای کارکردن آغاز شده است... من به عنوان یک مدیر جهادی این حرفها را میزنم. من جهادگرم».
اکنون قریب به ۸ سال از آغاز به کار دولت روحانی سپری شده است. آقای جهانگیری بجای بیان اظهاراتی از قبیل «زمستان تمام شد و روزهای بهاری خوبی در پیش رو خواهیم داشت» و...باید با آمار و ارقام دقیق و مستند توضیح دهد که دولت در حوزه های مختلف چه اقداماتی انجام داده است.
شایسته است که آقای جهانگیری بجای ارائه وعده «روزهای خوب بهاری در آینده»، به این سوالات پاسخ دهد:
- دولت تدبیر و امید در هشت سال اخیر چند واحد مسکن اجتماعی برای مردم ساخته است؟
- آقای روحانی تاکید کرده بود که نمی گذاریم ارزش پول ملی کم شود، دولت چه کارنامه ای در این خصوص دارد؟
- قرار بود در مقطعی که دولت اوباما- به معاون اولی جو بایدن- بر سر کار بود- دی ۹۴- تمامی تحریم ها به واسطه برجام به یکباره لغو شود؛ آیا این مسئله به وقوع پیوست؟
- دولت در حوزه دیپلماسی منطقه ای و به خصوص در عراق و سوریه چه اقدامات قابل توجه اقتصادی انجام داده است؟
- اگر اقدامات قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) در ساخت پالایشگاه را مستثنی کنیم، دولت خودش به تنهایی چه کارنامه ای در این خصوص دارد؟
- مردم از مدیریت بازار بورس توسط دولت ناراضی هستند؛ دولت برای حل این مسئله چه اقدام اساسی انجام داده است؟
- در دولت روحانی ۵ دیپلمات ایرانی به دلایل واهی از کشورهای اروپایی اخراج و یک دیپلمات ایرانی نیز به صورت غیرقانونی و به دلایل واهی بیش از ۲ سال است که در بازداشت است؛ با این حساب آیا در دولت تدبیر و امید، عزت پاسپورت ایرانی بیشتر شد؟
- آقای روحانی گفته بود «دولت تدبیر چنان برنامهریزی میکند که مردم دائماً نگویند هر سال دریغ از پارسال»، آیا وضعیت فعلی همانطور است که روحانی وعده داده بود؟
- آقای روحانی تاکید کرده بود که «هیچکاری را بدون مشورت با صاحبنظران انجام نخواهم داد» آیا برای نمونه در سیاستگذاری دلار ۴۲۰۰ تومانی، به همین روش عمل شد؟
- آقای جهانگیری در سال ۹۶ گفته بود «مردم عزیز! یادتان میآید وضع اقتصادی ما چه بود؟ دارو پیدا نمیشد؟ بیماران خاص و سرطانی چه عذابی میکشیدند از بیدارویی؟ کره، شیر و شیرخشک پیدا نمیشد؟»؛ آیا مدیریت بازار در دولت روحانی در اقلامی همچون مرغ، تخم مرغ، کره، پوشک، دارو و...مورد رضایت مردم بوده است؟
- نظر آقای جهانگیری درباره پرواز قیمت خودرو در سالهای اخیر چیست؟
متاسفانه دولتمردان بجای اینکه بگویند در این قریب به ۸ سال چه کرده ایم، همچنان از بایدها در آینده ای نامعلوم سخن می گویند.
آقای جهانگیری؛ با حلوا حلوا کردن و انداختن قصور و تقصیرها به گردن منتقدان، کام مردم شیرین نمی شود و مشکلات جامعه رفع نمی شود؛ این قبیل اظهارات برای مردم مسکن و خودرو و دریافت حقوق معوقه و رفع مشکل اجاره بهای منزل و اشتغال و تأمین جهیزیه و...نمی شود. برنامه چیز سختی است اما شعار ساده است.