با‌ گشت‌های سایبری پلیس؛ از پرونده‌های کودک آزاری تا اوباشگری/ وقتی فیلم ذبح گوسفندان، قصاب را به محکمه می کشاند! - کراپ‌شده

تشویش اذهان عمومی و جریحه‌دار کردن احساسات مردم به واسطه انتشار تصاویر و فیلم‌هایی با مضامین آزار و اذیت، اوباشگری و خشونت از جمله مواردی است که گشت‌های سایبری پلیس آنها را رصد و پیگیری می‌کنند.

به گزارش مشرق، کلیپ را که باز می‌کند دست و دلش شروع می‌کند به لرزیدن. باورش نمی‌شود که این فیلم که جزو پربازدیدهای فضای مجازی شده،جریان آزار و اذیت یک بچه را به نمایش گذاشته است؛ کودکی که قدرت دفاع از خودش را ندارد!

قهقهه های بلند مرد چندش آور است؛با بی رحمی کودک را مورد آزار قرار می‌دهد. بچه ۲-۳ ساله را با یک بند آویزان کرده و معلق نگه داشته است؛ نمی دانم مریض است یا مجنون؛ مست است یا دیوانه؛ اصلا قصدش از این کار چیست؟  چرا این‌فیلم‌ را گرفته و در فضای مجازی به اشتراک گذاشته تا لایک بخورد!

از پرونده‌های کودک آزاری تا اوباشگری/ وقتی فیلم ذبح گوسفندان، قصاب را به محکمه می کشاند!

زن آرام و قرار ندارد،لبش را گاز می‌گیرد و می‌گوید: باید این مرد را بگیرند و همینجوری آویزان کنند تا بفهمد چه مزه‌ای دارد.

طفلک بچه بی زبان، معلوم نیست پدر و مادرش کجا هستند و نمی دانند چه بلایی سر بچه شان آورده‌اند!

***

کودک آزاری پدیده جدیدی نیست، اما متأسفانه در چند ماه اخیر این پدیده در فضای مجازی جا باز کرده و کاربران فضای مجازی با کلیپ‌هایی مواجه بوده‌اند که با وقاحت و سنگدلی کودکان را مورد آزار و اذیت قرار داده‌اند؛ مواردی که باعث جریحه دار شدن احساسات مردم و تشویق اذهان عمومی شده است؛ وادار کردن یک کودک به استعمال مواد مخدر، اذیت کردن یک دختر بچه بیمار توسط ناپدری و اخیراً هم آویزان کردن یک کودک چند ساله به وسیله یک بند از جمله موارد تلخ این روزهای فضای مجازی بوده است که انعکاس این کلیپ‌ها شهروندان و مدافعان حقوق کودک را به واکنش واداشته است.

چگونگی رصد پدیده‌های آزار و اذیت در فضای مجازی از کودک آزاری گرفته تا سوء استفاده از عکس ها و تصاویر خصوصی، ما را بر آن داشت تا با «سرهنگ رامین پاشایی » معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا به گفت‌وگو بنشینیم تا برایمان از رصد پلیس فتا و آخرین اقدامات اطلاعاتی و عملیاتی در این زمینه بگوید.

از پرونده‌های کودک آزاری تا اوباشگری/ وقتی فیلم ذبح گوسفندان، قصاب را به محکمه می کشاند!

**از مجبور کردن کودک به استعمال مواد مخدر تا آویزان کردن بچه از یک بند؛خیلی ها نمی دانند که مرتکب جرم شده اند!

*اخیراً با یکسری کلیپ‌هایی در فضای مجازی مواجه شده ایم که اقدام به کودک آزاری کرده اند، پلیس فتا در  راستای شناسایی و دستگیری عوامل آزار و اذیت و انتشار این دسته از فیلم ها چه اقداماتی انجام داده است؟

چند وقتی است یکسری پدیده‌ها در فضای مجازی رخ می‌دهد به طوری که در دو سه هفته اخیر 3 مورد پرونده کودک آزاری تشکیل شده و متهمان دستگیر شده‌اند. همان طور که مستحضر هستید، کودک آزاری از جمله مواردی است که باعث تشویش اذهان عمومی می‌شود.

باید گفت هرگونه آزار و اذیت کودکان چه در حالت شوخی و چه در حالت جدی از جمله مواردی بوده است که احساسات هموطنان را برانگیخته است.

مواردی داشته‌ایم که خانواده‌ای فرزند خود را به صورت شوخی وادار به مصرف مواد مخدر کرده و کلیپ را در اختیار فرد دیگری قرار می‌دهد و این دوست خانوادگی کلیپ را پخش می‌کند؛ در ادامه با توجه به بالا رفتن تعداد بازدید در صدر بازیدهای فضای مجازی قرار گرفته و انتشار این فیلم واکنش مخاطبان را در پی داشته است.

از پرونده‌های کودک آزاری تا اوباشگری/ وقتی فیلم ذبح گوسفندان، قصاب را به محکمه می کشاند!

در حالیکه آن فردی که فیلم منتشر کرده اصلا فکرش را نمی کرد که با این اقدام نسنجیده خود مرتکب جرم شده است و تعداد زیادی از افراد را در داخل و خارج از کشور ناراحت و نگران کرده است. 

کاربران باید توجه داشته باشند که این ویژگی فضای مجازی است که وابسته به مکان خاصی نبوده و افراد از هر منطقه می توانند تصویر یا فیلمی را که در فضای مجازی بارگذاری شده، ببینند و  به همین راحتی یک احساس ناامنی و ناخوشایند می تواند در جامعه بزرگی تکثیر پیدا کند چه فرد منتشر کننده بخواهد و چه نخواهد!

متاسفانه کودک‌آزاری به مسئله مهم این روزها تبدیل شده است.مورد دیگر پرونده‌ای بود که در همدان به وقوع پیوست و انتشار تصاویر و فیلم این کودک آزاری نیز بازدید زیادی را به خود اختصاص داد.

در این پرونده که باعث جریحه دار شدن احساسات عمومی شده بود، تعداد زیادی از افراد شخصا با پلیس فتا تماس گرفته و خواستار دستگیری فرد آزاردهنده و رهایی کودک شده بودند.

در این کلیپ که کودک دو یا سه ساله با بند آویزان نگه داشته شده بود؛ فعالان حقوق کودک دست به کار شدند. رسانه‌ها اقدام کرده و پیگیری این موضوع را خواستار بودند و پلیس فتا نیز برای پیگیری کارگروه ویژه تشکیل داد تا در نهایت فرد شناسایی شد و بعد از دستگیری به همراه ادله دیجیتال تحویل دستگاه قضا شد.

**«ذبح و سلاخی ۲۰۰ گوسفند» قصابش را به زندان انداخت!

 *به غیر از پرونده های کودک آزاری آیا پرونده های دیگری هم بوده که منجر به تشویش اذهان عمومی شود؟

پرونده هایی چون حیوان‌آزاری هم داشته ایم که افرادی مبادرت به آزار و اذیت حیوانات کرده بودند که ‌واکنش فعالان محیط زیست و انجمن حمایت از حیوانات و مردم را در پی داشته است.

در این بین یک پرونده ذبح گوسفند داشتیم که ‌واکنش های زیادی را به  دنبال داشت.

از پرونده‌های کودک آزاری تا اوباشگری/ وقتی فیلم ذبح گوسفندان، قصاب را به محکمه می کشاند!

در این پرونده فردی به عنوان سلاخ یا قصاب در کشتارگاه کار می‌کرد؛ ابتدا باید بگویم این شغل ایرادی ندارد؛ سلاخی یا ذبح  حیوانات یک شغل است، اما کاری که این فرد بدون اطلاع از عواقب کار انجام داد و فیلمی را از لحظه سلاخی کردن گوسفندان منتشر کرد، باعث دستگیری‌اش شد.

این فرد در فیلمش عمل ذبح حدود 200 گوسفند را به نمایش می کشد؛ بدین ترتیب که سلاخی گوسفندان را به تندی انجام داده و کف کشتارگاه پر از لاشه حیوان می شود.

این فرد می خواست مهارت خود را به رخ بکشد غافل از اینکه با نمایش این فیلم و انتشارش در فضای مجازی باعث جریحه دار شدن اذهان عمومی می‌شود تا جایی که باعث می شود بر علیه این فرد پرونده قضایی تشکیل شود و دستگیری او را به دنبال داشته باشد.

هر چند که متهم به پلیس گفت که اصلاً فکر نمی‌کرده انتشار چنین فیلمی برایش دردسرساز شود و دستگیری را به دنبال داشته باشد و ناخواسته این فرد در چرخه تولید یک ناامنی قرار گرفت.

**انتشار تصاویر و عکس های خصوصی در فضای مجازی ممنوع!

* تعدادی از افراد به واسطه انتشار عکس های شخصی و خصوصی در دام شیادان سایبری گرفتار شده اند؛بعضی ها نیز گله مندند که عکس هایشان در صفحات دیگر و با مقاصد خلاف منتشر شده و متضرر شده‌اند؛ راه چاره چیست؟

بارها گفته و تاکید کرده ایم که نباید تصاویر شخصی و خصوصی در فضای مجازی بارگزاری شود و همواره به هموطنان درباره عواقب انتشار فیلم و تصاویر در فضای سایبری هشدار داده‌ایم.

از پرونده‌های کودک آزاری تا اوباشگری/ وقتی فیلم ذبح گوسفندان، قصاب را به محکمه می کشاند!

پلیس فتا بارها اعلام کرده که افراد باید آگاه باشند و این مسئله را در نظر بگیرند که مجرمان و شیادانی در فضای مجازی وجود دارند که در صدد هستند از تصاویر شخصی و خصوصی افراد سوءاستفاده کرده  و می توانند عواقب ناخوشایندی را برایشان ایجاد کنند، حتی مواردی داشته‌ایم که سودجویان با تقطیع و تحریف عکس‌ها و فیلم‌ها از تصاویر خصوصی شهروندان سواستفاده کرده‌اند.

بنابراین افراد دقت داشته باشند که هیچ گاه مبادرت به انتشار تصاویر خصوصی خود نکنند.

** وقتی انتشار تصاویر تنبیه کودک درس نخوان، پای مادر را به محکمه باز می کند!

*جریحه‌دار شدن یعنی چه؟ به چه فیلم‌ها و کلیپ‌ها و تصاویری لفظ جریحه‌دار شدن و تشویش اذهان عمومی تعلق می‌گیرد؟

به طور عامیانه این‌گونه می توان گفت که اگر ویدئویی احساس عمومی تعداد زیادی از هموطنان را تحت‌الشعاع قرار داده و نگرانی و اضطراب و استرس برای آنها ایجاد کند، طبق قانون و مقرراتی که قانون‌گذار به صراحت اعلام کرده موضوع مورد بررسی قرار می گیرد؛ بنابراین هر گونه کلیپ، عکس یا تصویر نوشته که احساسات عمومی را جریحه‌دار کند می‌تواند تعبیری از تشویش اذهان عمومی باشد حتی اگر تنبیه یک کودک از سوی مادرش باشد.

پرونده‌ای در این زمینه درپلیس فتا تشکیل شد. فیلمی که در فضای مجازی منتشر شده بود نشان می داد که مادری فرزند خودش را به خاطر درس نخواندن تنبیه می‌کند؛ وقتی از فرزندش درس می‌پرسد و او بلد نیست جواب بدهد، پشت گوشش زده و توی صورتش سیلی می‌زند.

این تصاویر منتشر شد و مادر تازه فهمید که چه اشتباهی کرده چراکه دچار دردسر شد؛ مادر هیچگاه فکر نمی‌کرد که بازتاب انتشار این تصویر و باز نشر آن در فضای مجازی برای او جرم‌انگاری را به دنبال داشته باشد و به تشکیل پرونده و دستگیری بیانجامد.

** اوباش‌گری، کری‌خوانی و قدرت‌نمایی زیر ذره بین پلیس

*در فضای مجازی علاوه بر تصاویر کودک آزاری با تصاویر خشونت‌زایی مواجهیم که افرادی با سلاح قدرت نمایی کرده یا بریدگی ها و جای چاقو و تیزی روی بدنشان را به نمایش می گذارند؛ پلیس فتا در راستای برخورد با اوباشگری در فضای مجازی چه اقداماتی انجام داده است؟

تصاویری که ترویج خشونت می‌کند از جمله عکس انداختن با سلاح و مهمات، کری خواندن در فضای مجازی، نشان دادن خالکوبی‌های بدن، یا بریدگی‌ها و جاهای چاقو، نمایش سلاح سرد و سلاح گرم و بارگذاری تصاویر و حملات خشونت بار و تخریب اماکن عمومی از جمله مواردی است که در کارگروه ویژه پلیس فتا به آن پرداخته می‌شود.

از پرونده‌های کودک آزاری تا اوباشگری/ وقتی فیلم ذبح گوسفندان، قصاب را به محکمه می کشاند!

باید گفت پاکسازی اراذل‌و اوباش از فضای مجازی از جمله اقدامات ویژه و اساسی پلیس فتا است.

**رصد ۲۴ ساعته گشت‌های سایبری در فضای مجازی 

* رصد پلیس فتا چگونه است؟

باید گفت پلیس فتا گشت‌های سایبری داشته و فضای مجازی را به صورت روزانه و 24 ساعته رصد کرده و با مشاهده هر گونه بی اخلاقی آن را مورد شناسایی قرار داده و بررسی و پیگیری می‌کند.

اگر موارد در کارگروه ویژه مصادیق مجرمانه احصاء شد، بلافاصله با مرجع قضایی برای برخورد قانونی اقدام شده و هماهنگی‌های لازم انجام می‌شود.

**پلیس فتا دیر اقدام نمی‌کند/خاصیت فضای مجازی است که فیلم‌ها به سرعت به اشتراک گذاشته می شود

*چرا ابتدا فیلم‌های خشونت بار به وفور در فضای مجازی منتشر می‌شود و بعد از چند روز خبر دستگیری منتشر می‌شود؟ آیا پلیس دیر اقدام می‌کند؟

باید گفت که خاصیت فضای مجازی است که فیلم و کلیپ در حجم وسیعی دیده شود. از طرفی باید گفت تصاویر حاوی مصادیق مجرمانه و خشونت بار بیش از حد دیده می‌شود اگرچه با توجه به خسارت و ناامنی که به فضای مجازی وارد می‌کنند پیگیری این موارد به سرعت  در دستورکار قرار می‌گیرد.

از پرونده‌های کودک آزاری تا اوباشگری/ وقتی فیلم ذبح گوسفندان، قصاب را به محکمه می کشاند!

باید توجه کرد که بررسی این موضوع که جرم در کدام منطقه صورت گرفته زمان‌بر بوده و در ادامه شناسایی فرد و انجام عملیات برای دستگیری نیز ویژگی‌های خود را دارد.

**مراجعه به پلیس فتا اولین قدم برای شکایت نیست/ دادسرای جرایم رایانه ای در وهله اول

* همانطور که گفتم خیلی از افراد از سوءاستفاده از تصاویرشان در فضای مجازی گله‌مندند. چه راهکار قضایی و پلیسی برای پیگیری شکایت در این زمینه وجود دارد؟

همواره به افراد گفته‌ایم که در صفحات شخصی و پروفایل خود تصاویر نامتعارف و شخصی و خصوصی خود را منتشر نکنند. 

مواردی داشته‌ایم که افرادی مغرض  یا متعلق به گروه‌های مدلینگ و تبلیغاتی و یا افرادی که اهداف مجرمانه دارند، تصاویر خصوصی افراد را برداشته و از آنها سوءاستفاده می‌کنند.

پرونده‌های زیادی در این زمینه تشکیل شده است که البته قابل پیگیری است؛ افراد باید به دادسرای ویژه جرایم رایانه‌ای مراجعه کرده و تا به پرونده‌شان رسیدگی شود، اما آنچه که مهم است این است که افراد باید خود پیشگیری کرده و تصاویر خصوصی و شخصی‌شان را منتشر نکنند. مواردی هم داشته‌ایم که توسط این عکس‌ها از افراد اخاذی کرده‌اند.

* روند شکایت در مورد جرائم سایبری چگونه است؟

مراجعه به پلیس فتا اولین قدم نیست؛ باید افراد به دفتر خدمات قضایی مراجعه کرده و طرح شکایت کنند. با ثبت شکایت افراد به دادسرای جرایم سایبری ارجاع داده شده و بعد از آن به پلیس فتا آمده و موردشان رسیدگی و پیگیری می‌شود.

**اعلام و ثبت موارد کودک آزاری، قمار و شرط بندی در بخش گزارش‌های مردمی سایت پلیس فتا

*در مواردی مثل کودک آزاری که مورد شخصی نبود، خیلی از افراد با پلیس فتا تماس گرفته و پیگیری موضوع را خواستار بودند؛ چگونه می‌توان با پلیس فتا تماس داشت و موارد مشکوک یا مشاهده شده را اعلام کرد؟

باید به سایت رسمی پلیس فتا وارد شد و در ادامه به قسمت مرکز امداد و فوریت‌های سایبری، بخش گزارش‌های مردمی مراجعه کرد. بعد از ثبت نام یک بارکد به فرد داده می‌شود و بر اساس آن می‌تواند گزارش خود را ثبت کند.

از پرونده‌های کودک آزاری تا اوباشگری/ وقتی فیلم ذبح گوسفندان، قصاب را به محکمه می کشاند!

از طرف دیگر می‌توان با شماره 096380 موارد مشکوک، کودک‌آزاری، همسرآزاری، شرط بندی، قمار را اطلاع داد. حتی افراد می‌توانند از راهنمایی و مشاوره توسط کارشناسان پلیس فتا نیز بهره‌مند شوند، اما ذکر این نکته ضروری است که برای شکایت شخصی حتماً باید به دادسرای ویژه جرایم رایانه‌ای مراجعه کرد و با دستور قاضی در مرحله بعد به پلیس فتا مراجعه کرد.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 4
  • IR ۰۱:۱۶ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۰
    44 2
    تا چشمه فاسد اینستاگرام هست این جرائم هم هست یا اینستاگرام را وادار به رعایت قوانین ایران کنید یا شرش را از سر کودکان و نوجوانان و جوانان ایرانی کم کنید
  • IR ۰۱:۳۰ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۰
    13 0
    اونهایی که دلشون برای معتادها سوخته بود چرا در کمپ ترک اعتیاد بهشون شلنگ میزنند تحویل بگیرند
  • IR ۰۳:۰۹ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۰
    31 0
    این جوون های عیاش بی غم و غصه ای که به قول خودشون دوربین مخفی میسازن، اما در عمل نمایش کشف حجاب و تبلیغ روابط نامشروعه، رو هم باید مجرم اعلام کنن

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس