کد خبر 11815
تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۳۸۹ - ۱۴:۴۲

گويا محبوبيت و کارکرد قوي نظريه ولايت فقيه، غربي ها را بر آن داشته تا بعد از گرفتن دانش از مسلمانان، اين بار ولايت فقيه را از ما بگيرند و به خود نسبت دهند.

به گزارش مشرق، وبلاگ "چهارنما" نوشت: تلويزيون دولتي انگليس در آخرين تلاش‌هاي خود، نظريه اسلامي ولايت‌فقيه را به غربي‌ها نسبت داده است. کارشناس اين شبکه براي اينکه اثبات کند، حرف رهبري مبني بر لزوم تغيير در علوم انساني سکولار غربي، سخن نادرستي است، بيان داشت که اصلا خود ولايت‌فقيه ريشه‌اي غربي دارد!
دليل اين آقاي کارشناس هم اين بود که امام خميني (ره) اهل فلسفه بوده و از آنجايي که فلسفه از يونان و غرب آمده، پس نظريه ولايت‌فقيه هم غربي است!
البته اين ادعا درحالي از سوي تلويزيون دولتي انگليس مطرح شده که نظريه ولايت‌فقيه ريشه در امامت ائمه معصومين (ع) و ريشه در احاديث و آيات قرآن دارد و پيش از بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران، بسياري از علماي بزرگ تشيع بر اين اصل تاکيد کرده‌اند که البته امام خميني (ره) اين نظريه مترقي را اساس تشکيل حکومت اسلامي قرار داد.
فعالان سياسي معتقدند محبوبيت و کارکرد قوي نظريه ولايت فقيه در ميان جوامع مختلف جهان، غربي‌ها را بر آن داشته تا بعد از گرفتن دانش از مسلمانان، اين بار نظريه ولايت‌فقيه به خود نسبت دهند.
اين کارشناسان ديدار رهبر معظم انقلاب با طلاب خارجي و عشق و ارادت و اشک اين طلاب و همچنين سفر رئيس‌جمهور احمدي‌نژاد به لبنان و استقبال تاريخي مردم از وي را نشانه‌اي بر اثبات مدعاي خود دانسته است که سبب شده تا بي‌بي‌سي دست به چنين اقداماتي بزند.
گفتني است چندي پيش هم بي‌اطلاعي برخي از خبرنگاران بي بي سي فارسي نسبت به مسائل و احکام فقهي اسلام سبب شد تا رسانه دولتي انگليس به خود اجازه دهد تا ضمن گام نهادن در جرگه فقيهان و اسلام شناسان، به نقد استفتائات مراجع تقليد هم بپردازد.
بي بي سي چندي پيش با اشاره به فتواي رهبر معظم انقلاب درباره "چهارشنبه سوري" که هفت سال پيش در کتابي منتشر شده، نوشت: "در حالي که فتواي قديمي آيت الله خامنه اي از فقدان "مبناي عقلاني" مراسم چهارشنبه سوري سخن مي گويد، فتواي جديد از فقدان "مبناي شرعي" اين مراسم حکايت دارد".
اما اين سايت در حالي مدعي شد که اين دو فتواي رهبر معظم انقلاب درباره چهارشنبه آخر سال متفاوت است که در فقه شيعه، ميان عقل و شرع "ملازمه" برقرار و عنوان شده است که "هر آن‌چيزي که شرع به آن حکم کند، عقل نيز به آن حکم مي‌کند و هر آنچه که عقل به آن حکم کند، شرع نيز به آن حکم مي‌کند".
به عبارت ديگر، عقل يکي از منابع اصلي استخراج احکام فقهي شناخته مي شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس