به گزارش مشرق، «سباستین کورتز» صدر اعظم اتریش امروز (جمعه) از بازار دوزهای اضافی واکسن در کشورهای اروپایی انتقاد کرده و گفت که برخی از اعضای اتحادیه اروپا دوزهای بیشتری در مقایسه با دیگر کشورها دریافت کردهاند.
وی با ناعادلانه توصیف کردن توزیع واکسن کرونا در اتحادیه اروپا گفت: «میان کشورهای عضو و شرکتهای دارویی، بازاری ایجاد شده که در آنجا قراردادهای اضافی بسته میشود.»
صدر اعظم اتریش گفت که تحویل واکسنها بر اساس جمعیت کشورها صورت نمیگیرد و تفاوتهایی میان کشورهای عضو وجود دارد.
کورتز گفت به طور مثال، مالت واکسن بیشتری از بلغارستان دریافت کرده و هلند نیز از دوزهای اضافی بهرهمند شده است.
وی برخی کشورهای عضو را متهم کرد که قرادادهای فاش نشدهای درباره واکسن با شرکتهای دارویی امضا کرده و خواستار شفافیت درباره این قراردادها شد.
در پی توزیع نامتوازن واکسن در آمریکا، انگلیس و سرزمینهای اشغالی، کشورهای عضو اتحادیه اروپا ناامیدی خود از روند توزیع واکسن کرونا را ابراز داشتند.
«جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا نیز روز پنجشنبه گفت، اولویت دریافت واکسن کرونا با مردم این کشور است و اگر چیزی اضافه بماند به کشورهای دیگر فرستاده میشود.
بایدن ضمن اعلام خرید صد میلیون دوز واکسن «جانسون اند جانسون» به خبرنگاران گفت: «قرار است کار را شروع کنیم و مطمئن میشویم که اول آمریکاییها آن را دریافت میکنند. اما بعد، به باقی جهان کمک میکنیم».
در حال حاضر تأمین واکسن کرونا به جدالی دیپلماتیک میان کشورهای غربی تبدیل شده است. روز سهشنبه، «شارل میشل» رئیس شورای اروپا در بیانیهای نوشت: «از شنیدن اتهام ملیگرایی در خصوص واکسن که علیه اتحادیه اروپا مطرح شدند، شوکه شدم».
رئیس شورای اروپا افزود: «در این مسئله نیز حقایق دروغ نمیگویند. بریتانیا و ایالات متحده بهطور آشکار صادرات واکسن یا اقلام ساخت واکسن به اتحادیه اروپا را ممنوع کردهاند اما اتحادیه اروپا هرگز صادر کردن آنها را متوقف نکرده است».
در مقابل «دومینیک راب» وزیر امور خارجه انگلیس در نامهای به میشل ادعاهای او درباره توزیع واکسن کرونا را «تماماً غلط» توصیف کرد و روز چهارشنبه «نیکول مانیون» معاون سفیر اتحادیه اروپا در لندن به وزارت امور خارجه انگلیس فراخوانده شد.