به گزارش مشرق، پس از کنارهگیری حسن خمینی از انتخابات، اصلاحطلبان بهجای آنکه به دنبال گزینه مطلوب خود بروند؛ در اظهارنظرهای قابلتوجه اصل انتخابات را زیر سؤال بردهاند، اشرف بروجردی به ایلنا میگوید: قوانین انتخاباتی در کشور رعایت نمیشود، این سخنان مشابه ادعاهایی است که بر اساس آن کمیته جعلی صیانت از آراء توسط اصلاحطلبان ساخته شد.
بروجردی درباره وضعیت انتخاباتی کشور میگوید: نخست باید این مورد را متذکر شوم که در عرف بینالملل و در سیاستهای مدون جامعه خودمان، قانون اساسی و قوانین و مقررات دیگر، اساساً انتخابات مفهوم، تعریف و روالی دارد که باید احصاء شود؛ یعنی مهم برای جامعه ما باید این باشد که بتوانیم این قوانین و مقررات را بهخوبی اجرا کنیم. آنچه به نظر میرسد، در سالهای اخیر انتخابات ما قدری مورد تشکیک قرارگرفته بهواسطه این است که بعضی از این اصول و مقررات و سیاستها اعمال نمیشود و به نظر میرسد که انتخابات مفهوم واقعی خود را دارد آرامآرام از دست میدهد.
وی ادامه داد: انتخابات یعنی اینکه افراد جامعه بتوانند فردی را که تشخیص میدهند بهترین گزینه برای تحقق یک هدف است را انتخاب کنند و اکثریت هم هر چه گفتند، همان محقق شود؛ یعنی اکثریت میتواند ملاک عمل باشد؛ همانطور که امام بارها روی آن تأکید کردند و در بدو ورود به کشور هم حرفشان این بود که دولت نمیتواند برای نسلهای بعد تصمیمگیری کند و خود آن مردم باید تصمیم بگیرند.
وی افزود: امروز در شرایطی قرار داریم که به نظر میرسد نیاز داریم تا قدری در انتخابات بازنگری کنیم تا همه قوانین در آن رعایت شود؛ این بازنگری به ما کمک میکند قوانین و مقررات اجرا شود و هر چیزی در جایگاه خودش قرار بگیرد و اینچنین نباشد که علائق بر قوانین حاکم شود به این معنی که افراد بر اساس سلیقهشان دیگران را تفسیر کرده و اعمالنظر کنند.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: این نوع نگاه و برخورد سلیقهای باعث میشود تا سرمایه اجتماعی نظام کاهش پیدا کند و اعتبار آن زیر سؤال برود یا بهتر بگویم این موارد باعث شده تا دلسوزان جامعه نسبت به اعتبار نظام احساس نگرانی کنند که مبادا با همه زحماتی که برای استقرار این نظام کشیده شده و در این ۴۰ سال فرازوفرودهای زیادی را پشت سر گذاشته، نتواند آنطور که باید انتظارات جامعه و مردم را محقق کند.
وی افزود: در این دوره از انتخابات به نظر میرسد که جامعه احساس نگرانی دارد و این نگرانی ناشی از این است که نوعی دوگانگی در انتخاب پیش روی جریانها قرارگرفته است؛ همیشه بین دو جهت سیاسی اصلاحطلب و اصولگرا دوگانگی وجود داشت اما در این دوره شواهد حاکی از این است که دو جریان سنتی در میان خود نیز دچار بحران تصمیم تصمیمگیری شدهاند و همین امر نیز نوعی سرخوردگی را در میان آحاد جامعه ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: نگرانی ما از این است که مبادا روزی برسد که مردم نسبت به حاکمیت دچار سرخوردگی شوند. اگر قرار بر این است که این انتخابات طبق قوانین و مقررات شکل بگیرد و پیش برود و باید هم مسئولین نظام و هم کلیت نظام یک تصمیم عاقلانه، منطقی، خردورزانه، آینده نگرانه و به نفع مصالح عمومی جامعه و همسو بااراده جامعه و تحقق خواستههای آنها بگیرند.