به گزارش مشرق به نقل از راشاتودی، موسسه رتبه بندی "مودی" در گزارشی اعلام کرد که خانوارها در سراسر جهان در مقایسه با الگوی های هزینه در سال ۲۰۱۹، ۵.۴ تریلیون دلار بیشتر پس انداز کرده اند که معادل بیش از ۶ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی است.
بیشتر بخوانید:
سیاست تجاری در شرایط کرونا باید چگونه باشد؟
به گفته این آژانس رتبه بندی، افزایش اعتماد مصرف کننده جهانی حاکی از آن است که به محض اینکه محدودیت های کرونایی کاهش یابد و مغازه ها و رستوران ها بازگشایی شوند، مردم دوباره تمایل به خرج کردن پول خود خواهند داشت.
مارک زندی، اقتصاددان ارشد بخش تحلیل مودی Moody's Analytics گفت: ترکیبی از تقاضای زیاد پنهان و پس انداز بیش از حد باعث افزایش هزینه های مصرف کننده در سراسر جهان خواهد شد.
این آژانس تخمین می زند که اگر مصرف کنندگان حدود یک سوم پس انداز اضافی خود را خرج کنند، تولید جهانی را هم امسال و هم در سال آینده کمی بیش از دو درصد افزایش می دهند.
زندی در ادامه تاکید کرد که بیشترین میزان پس انداز اضافی در اقتصادهای پیشرفته، به ویژه در آمریکای شمالی و اروپا که محدودیت های کرونایی به طور گسترده ای اجرا شده و هزینه های دولت زیاد است، وجود دارد.
فقط در ایالات متحده، حتی قبل از اجرای برنامه محرک اقتصادی ۱.۹ تریلیون دلاری توسط جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، خانوارها بیش از ۲ تریلیون دلار پس انداز اندوخته بودند.
با این حال، آمارها نشان می دهد که پس اندازها عمدتا توسط خانوارهای ثروتمندتر در تمام مناطق جمع شده اند.