به گزارش مشرق، سازمان ملل به تازگی گزارشی منتشر کرده که بر اساس آن بیش از ۱۲۰ هزار نفر در میانمار و در بحبوحه درگیریهای فزاینده میان ارتش و گروه های مسلح در چهار ماه گذشته آواره شدهاند.
به گزارش خبرگزاری «آناتولی» بر اساس گزارش سازمان ملل درگیریها به ویژه در ایالتهای «کاچین»، «کاین»، «چین» و «کیا» تشدید شده و در نتیجه این منجر به آوارگی ۱۲۰۹۰۰ نفر ازمردم در ماه فوریه به این سو و هنگامی که ارتش، دولت غیرنظامی منتخب را برکنار و قدرت را به دست گرفت، شد.
در این گزارش آمده است که حداقل ۸۵ هزار و ۹۰۰ نفر در جنوب شرقی میانمار، ۱۵ هزار نفر در ایالت شمالی شان و ۲۰ هزار نفر دیگر در ایالتهای کاچین و چین آواره شدهاند. اینک هزاران نفر در میانمار به کمکهای بشردوستانه شامل داروهای ضروری، کمکهای اولیه، پناهگاهها، اقلام غذایی و مواد بهداشتی نیاز دارند.
این در حالی است که طبق بررسی یک گروه نظارتی محلی، از زمان کودتای یکم فوریه در میانمار دستکم ۷۵ نفر نیز مفقود شدهاند.
ارتش میانمار اول فوریه (۱۳ بهمن گذشته) به بهانه تقلب در انتخابات در این کشور، «آنگ سان سوچی» و دیگر مقامهای ارشد دولت را بازداشت کرد و خود قدرت را در اختیار گرفت. از زمان وقوع کودتای ارتش، مردم میانمار در شهرهای مختلف دست به اعتراض زده و خواستار آزادی مقامات دولت سابق این کشور و کنار رفتن نظامیان هستند.
گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در میانمار نیز اخیرا نظامیان کودتاچی در این کشور را به ارتکاب جنایت علیه بشریت متهم کرده است. سخنگوی سازمان ملل نیز گفته که در جریان کودتای نظامی در میانمار تا کنون ۵۶۸ نفر ار مردم این کشور کشته شدهاند.
کشورهایی از قبیل چین و روسیه ضمن محکوم کردن کشتار غیر نظامیان، به کشورهای غربی به ویژه آمریکا هشدار دادهاند که در امور داخلی میانمار دخالت نکند. اخیرا نیز سران کشورهای عضو گروه «آسهآن» بر سر راه حل بحران میانمار از جمله آزادی زندانیان سیاسی، آغاز گفتوگوهای طرفین و خاتمه یافتن خشونتها به توافق رسیدند.
در این نشست که به میزبانی کشور اندونزی و در شهر جاکارتا برگزار شد، رئیس دولت کودتای میانمار نیز حضور یافت. «جوکو ویدودو» رئیس جمهور اندونزی پس از پایان این نشست گفت، دموکراسی باید به میانمار بازگردد و خشونت علیه شهروندان خاتمه یابد.