سرویس سیاست مشرق - سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ همزمان با انتخابات ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا و انتخابات میاندورهای مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد. در ستون «صندوقچه انتخابات» به بررسی روزانه اخبار و حواشی انتخاباتی و رصد رسانههای داخلی و بررسی رسانههای معاند میپردازیم.
********
صدای مشترک خاتمی و منافقین علیه انتخابات
در روزهای گذشته و پس از احراز صلاحیت داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری، «محمد خاتمی» رئیس دولت اصلاحات در بیانیه ای اعلام کرد: «آنچه این روزها در جریان معرفی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری رخ داده است، ناشی از رویکرد، برداشت و اقدامی است که پیش از این هم عرصه را بر انتخاب مردم تنگ کرده و اینبار بیپردهتر و بیپرواتر ظهور و بروز داشته است...در واقع جمهوریت نظام که مبتنی بر رأی آزاد ملت است، روز به روز کمرنگتر شده است».
به فاصله کوتاهی پس از انتشار بیانیه خاتمی، سایت گروهک ورشکسته و جنایتکار منافقین به بازنشر پیام خاتمی پرداخت و این بخش از پیام رئیس دولت اصلاحات را بولت کرد: «جمهوریت نظام مورد تهدید جدی قرار گرفته است و هیچ جریانی با هر وابستگی و رویکردی که دارد نمیتواند و نباید نسبت به این خطر بزرگ بیتفاوت باشد!».
سایت گروهک تروریستی و جنایتکار منافقین همچنین در روزهای گذشته در چندین مطلب به سید ابراهیم رئیسی حمله کرده و نسبت به احتمال پیروزی وی در انتخابات ریاست جمهوری ابراز نگرانی کرده است.
اما این اولین بار نیست که ارگان رسانه ای گروهک ورشکسته منافقین با لیدر اصلاح طلبان همصدا شده است. در سال ۸۸ نیز این گروهک تروریستی با سران و لیدرهای فتنه همصدا شده و به اتفاق علیه جمهوریت و اسلامیت نظام شورش کردند.
در آن سال آحاد مختلف مردم- از جمله کسانی که در انتخابات ریاست جمهوری به موسوی و کروبی رأی داده بودند- در روز ۹ دی در گردهمایی باشکوه علیه فتنه گران شرکت کرده و «شورش فتنه گران علیه جمهوریت و اسلامیت» را محکوم کردند.
سم پاشی BBC علیه رئیسی، هر روز بیشتر از دیروز
سایت بی بی سی فارسی- رسانه ملکه انگلیس- در گزارشی با عنوان «اولین نشست انتخاباتی رئیسی: دفاع از خصوصیسازی در اتاق بازرگانی» نوشت: «ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه و نامزد انتخابات ریاست جمهوری ایران، اولین نشست انتخاباتی خود را در اتاق بازرگانی تهران برگزار کرد، نهادی که قلب تشکیلات سرمایهداران، تاجران و صاحبان صنایع در چانهزنی با حکومت است».
این رسانه انگلیسی در ادامه نوشت: «ابراهیم رئیسی کارش را در قوه قضاییه ایران با تبلیغات گسترده درباره مبارزه با فساد مالی شروع کرد... دستگاه قضایی که ابراهیم رئیسی دههها از مقامهای عالی و سرانجام رئیس آن بوده، سابقهای طولانی در سرکوب کارگران معترض دارد، تا جایی که بارها فعالان کارگری را با شلاق مجازات کرده است».
سم پاشی رسانه های معاند علیه رئیسی در حالی است که در سالهای اخیر و با آغاز دوره تحول در دستگاه قضایی، اقدامات بسیار ارزندهای برای احیای واحدهای تولیدی توسط قوه قضاییه در استانهای مختلف کشور صورت گرفته است و هزاران کارگر به سر کار بازگشته اند. براساس مستندات موجود، قوه قضاییه در ۲ سال گذشته ۲۰۰۰ واحد تولیدی را احیاء کرده است.
تنها در یک نمونه در اواخر سال گذشته پلمب کارخانه قند یاسوج شکست و حدود هزار کارگر به سر کار بازگشتند.
از دیگر اقدامات ویژه آقای رئیسی در سالهای اخیر، رسیدگی به پرونده اقتصادی دانه درشت ها و مفسدان کلان اقتصادی- آن هم بدون هیچ خط قرمزی- بوده است، به گونه ای که در این مسیر، تخلفات مسئولان قوه قضاییه نیز به صورت ویژه و بدون اغماض رسیدگی شد.
حجم بالای عفو و تخفیف مجازات زندانیان نیز از جمله اقدامات بسیار مهم قوه قضاییه در سالیان اخیر بوده است.
سفرهای استانی و بازدیدهای میدانی و گفت و گوی رودر رو با مردم نیز از جمله اقدامات مهم حجت الاسلام رئیسی در سالهای اخیر بوده است.
شایعه سازی علیه زاکانی توسط زخم خورده های مبارزه با فساد
«علیرضا زاکانی» نماینده مجلس و کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در نشست خبری با اهالی رسانه گفت: «قبلا کابینه ای از مفسدان را در مبارزه با فساد راهی زندان کرده ام».
همین جمله، پشت پرده شایعه سازی های گسترده در روزهای اخیر علیه زاکانی را نمایان می کند. اینکه رسانه های وابسته به مفسدان اقتصادی برای تسویه حساب با زاکانی و انتقام از وی، شایعات را در حجمی وسیع منتشر کرده اند.
زاکانی در این نشست خبری تاکید کرد: «دو روز قبل گفتم که دو آپارتمان ۹۵ متری دارم و همسرم هم یک آپارتمان ۷۵ متری در پردیسان دارد که بعدا دختر و دامادم آنجا ساکن خواهند شد. بعد حاشیه درست کردند که دو همسر یکی در تهران و یکی در قم دارم؟ شرم نمی کنند؟ من چه خاری در گلوی آنها هستم؟ وقتی روی کار بیایم آنها را راحت نمی گذارم هر چه خوردند بردند از گلویشان بیرون می کشم».
طرح مفصلی دارم که ۷ میلیون مرزنشین به صادرکننده تبدیل شوند
«سعید جلیلی» عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در برنامه صدای جوان در رادیو جوان گفت: «من در ۸ سال گذشته به ۳۱ استان کشور و بسیاری از شهرها رفتم و در عمده شهرها از شهرکهای صنعتی بازدید کردم. در بسیاری از شهرکها کارخانههای تعطیل میبینید. یک دلیل این تعطیلیها تامین مالی است. ما یک بحثمان این است که روزی یک میلیارد تومان خلق پول میشود. این خلق پول کجا میرود؟ یک علت دیگر قاچاق و رقابت با کالاهای خارجی است. اینجا دولت چه کاره است؟ همین مسئله موجب میشود که تولید ملی از بین برود».
جلیلی در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: «خانهای که من مالک آن هستم ۱۲۵ متر است ولی الان در خانه سازمانی هستم که بزرگتر است و خودرو من هم پراید است...من در سفری به بانه نگاه میکردم که جوانان ما نشستند که باری بیاید و کولبری کنند. من طرح مفصلی دارم که ۷ میلیون مرزنشین به صادرکننده تبدیل شوند که اقتصاد کشور را فعال کنند».
ستاد مهرعلیزاده: می خواهیم دولت سوم خاتمی را تشکیل بدهیم
ستاد انتخاباتی «محسن مهرعلیزاده» نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری، با انتشار بیانیهای از حضور اصلاحات با همه ظرفیت خود، در عرصه رقابت خبر داد و اعلام کرد: «دو راه در پیش روست. تحریم گفته یا ناگفته انتخابات و پشت کردن به صندوقهای رأی و تسلیم در برابر خواست و اراده انحصار طلبان و یا حضور و تکرار دوباره با حداقلهای موجود و نمایش دوباره حضور پر شور و سرشار از شور و اراده ملت».
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: «ستاد انتخاباتی دکتر محسن مهرعلیزاده، به عنوان تنها نامزد انتخاباتی اصلاح طلب تأیید صلاحیت شده، با اعتقاد به قانون اساسی و اصول و مشی و منش اصلاح طلبی، معتقد است علیرغم همه محدودیتها و گلایهها میتوان حماسهای دیگر از جنس دوم خرداد آفرید و دولت سوم خاتمی را تشکیل داد. آنچه اهمیت دارد خواست و اراده ملت و حیات و تأثیر تفکر و جریان اصلاح طلبی است و افراد جز نقشی برای نمایندگی این جریان و اراده مردم را ندارند».
ستاد مهرعلیزاده در حالی در پی تشکیل دولت سوم خاتمی است که در سال ۸۴ پس از پایان دولت دوم خاتمی و علیرغم تبلیغات سنگین و حمایت خاتمی از مصطفی معین، وی با آرایی بسیار پایین در انتخابات شکست خورد.
همتی: من نقشی در تصمیم گیری دولت روحانی ندارم
«عبدالناصر همتی» رئیس بانک مرکزی دولت روحانی و نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در برنامه گفتوگوی مستقیم با دوربین شبکه یک سیما گفت: «بانک مرکزی در دولت رای ندارد بنابراین من نقشی در تصمیمگیری دولت ندارم...عوامل سیاسی و نظرات سیاسی بر نظرات فنی حاکم شده است. یکی از دلایلی که من به این نتیجه رسیدم که در رقابت انتخاباتی وارد شود همین است که فن سالاری را در تنظیم و اجرای بودجه حاکم بکنیم. مادر همه مشکلات ما، بودجه سالانه است».
همتی افزود: «ما تورم را با هدف ۸ تا ۱۲ درصد پیش بینی می کنیم که ان شاء الله بتوانیم تحقق ببخشیم و رشد اقتصادی حداقل ۵ درصد. من فکر میکنم بر اساس برنامه بلند مدت باید بشود ۸ درصد. با توجه به مشکلاتی که تحریم ایجاد شده و کمبودهایی که در سرمایه گذاری ها داشتیم، من با احتیاط می گویم حداقل ۵ درصد میانگین رشد ۴ سال آینده را باید در اقتصاد شاهد باشیم».
ما خانه داری را یک شغل محسوب کرده و به آن حقوق خواهیم داد
«محسن رضایی» دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام و کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: «ما خانه داری را یک شغل محسوب کرده و به آن حقوق خواهیم داد و دو وظیفه بر عهده خانمهای خانه دار خواهیم گذاشت، یکی تربیت فرزند و دیگر مسئله بهداشت و سلامت خانواده تا با شیوع یک بیماری از وزارت بهداشت تا خانوادهها دست و پای خود را گم نکنند».
رضایی افزود: «منظور من از یارانه ۴۵۰ هزار تومان کل یارانههای مردم از یارانههای گذشته تا یارانههای فعلی است. این یارانهها از دو صرفه جویی بهدست میآید، یکی صرفهجویی از یارانههایی که ثروتمندان از گاز، بنزین، آب و برق دریافت میکنند، که ما آن را قطع میکنیم. در کنار این، ارزهای ۴۲۰۰ تومانی که به واسطه گران میرسد تا نهادههایی را بخرند، اما با قیمت دلار ۲۰ هزار تومان به مردم میفروشند، ما با مکانیزمهایی که بعداً اعلام میکنم این پولی که واسطه گران میخورند را آزاد میکنیم لذا یارانه ۴۵۰ هزار تومانی بر این اساس است و قیمتها هم تغییر نمیکند و هیچ هزینه جدیدی هم به دولت تحمیل نمیشود».
دولت باید ۲۴ ساعته کار کند
«امیرحسین قاضیزاده هاشمی» نماینده مجلس و کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در گفتگویی اظهار داشت: «به نظر من، دولت هیچ وقت نباید بخوابد و همیشه باید بیدار باشد. زمان برای دولت سلام معنی ندارد و هیچ زمانی نخواهیم داشت. دولت باید در تمام ۲۴ ساعت کار بکند».
قاضیزاده هاشمی افزود: «یعنی دولتی خواهیم داشت، ۲۴ ساعته. به همین خاطر باید جوان، پر انرژی و با آرزوهای بلند باشد و به علم و فناوری روز جهان مسلط باشد. به همین خاطر باید مفهوم قدرت را درک کند و به دنبال این باشد که کشور را به عالیترین قدرت در جهان برساند».