به گزارش مشرق، امروز معاون علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه گفته متوسط حقوق بازنشستگان تامین اجتماعیاز پایان سال ۹۸ با افزایش ۱۳۸ درصدی به ۵ میلیون تومان رسید.همچنین حقوق بازنشستگان کشوری با افزایش ۱۲۰ درصدی به ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان افزایش یافته است. این نشان می دهد که هنوز متوسط حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی با متوسط حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی ۲ میلیون تومان اختلاف دارد. همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی و همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری طی یک سال گذشته در برنامه دولت قرار گرفته و بر اساس اعلام سازمان برنامه و بودجه ۱۲۰ هزار میلیارد تومان برای همسان سازی حقوق بازنشستگان لشگری و کشوری و همچنین ۵۳ هزار میلیارد تومان برای بازنشستگان تامین اجتماعی از طریق تعدیه بدهی دولت اختصاص پیدا کرده است.
حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی چقدر رشد کرد؟
بر اساس اعلام رسمی سازمان برنامه و بودجه هماکنون بیش از ۳٫۵ میلیون نفر بازنشسته کشوری و لشکری از صندوقهای مختلف حقوق دریافت میکنند. بر این اساس متوسط حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری از حدود ۳٫۳ میلیون تومان به بیش از ۷ میلیون تومان افزایش یافته و رشد ۱۲۰درصدی را تجربه کرده است. همچنین دریافتی بازنشستگان تأمین اجتماعی از ۲٫۱ میلیون تومان به حدود ۵ میلیون تومان افزایش یافته و رشد ۱۳۸درصدی داشته است.
توضیحات سازمان برنامه بودجه درباره افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی
پوراصغری، معاون علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه، نیز درباره حمایتهایی که دولت از بخشهای مختلف طی سالهای گذشته انجام داده به موضوع بازنشستهها اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه طی این سالها حقوق شاغلان بر اساس فصلهای قانون مدیریت خدمات کشوری در مقاطع مختلف افزایش داشته موجب شده بود بازنشستهها دچار اختلال در دریافت شوند. بر این اساس، با توجه به الزام قانون برنامه ششم توسعه مبنی بر رفع تبعیض در پرداختی ها از سال ۱۳۹۶ این موضوع در دستور کار قرار گرفت و ما اصلاح پرداخت ها و اعمال فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری را اعمال کردیم.
وی با اشاره به همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشگری و اخیرا تامین اجتماعی، یادآور شد که ۱۲۰ هزار میلیارد تومان برای همسان سازی حقوق بازنشستگان لشگری و کشوری و همچنین ۵۳ هزار میلیارد تومان برای بازنشستگان تامین اجتماعی از طریق تعدیه بدهی دولت اختصاص پیدا کرده است.بر اساس اعلام این مقام مسئول در سازمان برنامه و بودجه، از پایان سال ۱۳۹۸ تاکنون متوسط حقوق بازنشستگان لشگری و کشوری با افزایش ۱۲۰ درصدی به هفت میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و متوسط حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی با رشد ۱۳۸ درصدی به پنج میلیون تومان افزایش پیدا کرد.
سرنوشت نامعلوم لایحه همسان سازی حقوق بازنشستگان
بر اساس ماده ۳۰ قانون برنامه ششم توسعه دولت مکلف است بررسی های لازم جهت برقراری عدالت در نظام پرداخت ، رفع تبعیض و متناسب سازی دریافتها و برخورداری از امکانات شاغلین بازنشستگان و مستمری بگیران کشوری و لشگری سنوات مختلف را انجام دهد. در ادامه اعتبارات متناسب سازی حقوق بازنشستگان از سال ۹۶ تا ۱۳۹۹ قابل مشاهده است.متوسط حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری با بازنسشتگان تامین اجتماعی بیش از ۲ میلیون تومان اختلاف دارد. بر این اساس متوسط حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری از حدود ۳.۳ میلیون تومان به بیش از ۷ میلیون تومان افزایش یافته و رشد ۱۲۰ درصدی تجربه کرده است.
همچنین دریافتی بازنشستگان تامین اجتماعی از ۲.۱ میلیون تومان به حدود ۵ میلیون تومان افزایش یافته و رشد ۱۳۸ درصدی داشته است.نکته ای که باید به آن اشاره شود این است که این افزایش پرداختیها عمدتا بر اساس احکام بودجه سنواتی بود و یک برنامه مشخص و از پیش تعیین شده برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان وجود ندارد و ممکن است با رها کردن این موضوع بعد از یکی دو سال مجددا شاهد افزایش اختلاف دریافتی بازنشستگان و شاغلان باشیم.بر اساس اعلام رسمی پوراصغری از مدیران ارشد سازمان برنامه و بودجه، درفت و پیش نویس اولیه لایحه با همکاری نهادهای ذی ربط و تشکلهای صنفی مربوط به بازنشستگان آماده شده و در مرحله بعد باید به هیئت دولت برود و در نهایت بایستی و عبور از این مرحله در مجلس شورای اسلامی تصویب شود.
نکته ای که باید به آن اشاره کرد این است که این مراحل بسیار زمان بر خواهد بود و حتی ممکن است خروجی این لایحه به دولت دوزادهم هم نرسد و بایستی در دولت سیزدهم منتظر نظر سازمان برنامه و هئیت دولت باشد که این روند احتمالا با واکنش منتقدان همراه شود.گفتنی است، لایحه دائمی همسان سازی حقوق بازنشستگان در آستانه تصویب در دولت قرار دارد و پیش بینی می شود این لایحه با قید دو فوریت به مجلس شورای اسلامی ارائه میشود. این لایحه با هدف بهبود وضعیت دریافتی بازنشستگان تدوین شده است. در اولین روزهای خرداد نیز در نشستی با نمایندگان صندوقهای بازنشستگی کشوری، لشکری و تامین اجتماعی که به ریاست رییس سازمان برنامه و بودجه تشکیل شد، پیشنویس لایحه همسانسازی حقوق بازنشستگان بررسی و مفاد پیشبینی شده در آن مورد تایید نمایندگان بازنشستگان قرار گرفت.
نوبخت پیش از این توضیحاتی مبسوط درباره لایحه دائمی شدن همسان سازی حقوق بازنشستگان ارائه داده و گفته است: بازنشستگان انتظار داشتند که متناسب با کارکنان شاغل از این افزایش برخوردار بشوند. به این ترتیب موضوع دریافت ۹۰ درصد حقوق ناخالص مشمول کسور شاغل، باید در هر شرایطی اجرا بشود. وی گفته است در لایحه دائمی شدن همسان سازی حقوق بازنشستگان پیش بینی شده است؛ چکار باید کرد که به محض اینکه شاغل از یک افزایشی برخوردار میشود بلافاصه همه احکام بازنشستگی بازنشستگان کل کشور، اعم از لشکری و کشوری و تأمین اجتماعی تغییر بکند. پیش بینی ما این است که سالی یک بار در مهر ماه این همسانسازی صورت بگیرد و اعتبارات آن در نظر گرفته شود تا در لایحه بودجه سال بعد آورده شود. وی با اشاره به اینکه امکان پذیر نیست که صندوق در آن واحد و به محض اینکه حقوق کارکنان افزایش پیدا کرد احکام بازنشستگان را هم اصلاح کند، گفته است: این کار باید سالی یکبار انجام شود.
صحبت های وزیر کار درباره اجرای مرحله دوم همسان سازی حقوق بازنشستگان