وین

منابع خبری مدعی شده‌اند دور بعدی مذاکرات وین درباره از سرگیری اجرای کامل برجام هفته آینده برگزار خواهد شد.

به گزارش مشرق، برخی منابع خبری گزارش داده‌اند دور بعدی مذاکرات وین درباره برجام هفته آینده برگزار خواهد شد.

خبرگزاری رویترز گزارش داده این گفت‌وگوها پنجشنبه آینده ۱۰ ژوئن (مصادف با ۲۰ خرداد) برگزار خواهد شد.

پیش از این دو منبع آگاه در گفت‌وگو با پایگاه «آکسیوس» مدعی شده‌اند با توجه به نزدیک شدن انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران پیشرفت بسیار اندکی در پنجمین دور گفت‌وگوهای وین حاصل شده است.

مقام‌های آمریکایی هفته گذشته خوش‌بینی‌های محتاطانه‌ای درباره احتمال حصول پیشرفت در پنجمین دور مذاکرات وین ابراز داشته بودند.

اما به نوشته آکسیوس در روزهای گذشته پیشرفت‌های اندکی در خصوص مسائل کلیدی مانند مسئله سانتریفیوژهای پیشرفته ایران حاصل شده است.

 پیشتر گزارش داده بود دور پنجم این گفت‌وگوها با برگزاری جلسه‌ای میان ایران و اعضای باقی مانده برجام به پایان خواهد رسید.   نشست کمیسیون مشترک برجام با حضور هیأت‌های ایران و گروه ۱+۴ (آلمان، فرانسه، روسیه، چین و انگلیس) و نماینده اتحادیه اروپا ساعت ۲۲ امشب (چهارشنبه) به وقت تهران (۱۹:۳۰ به وقت وین) در گرندهتل شهر وین پایتخت اتریش برگزار خواهد شد.

«انریکه مورا» معاون دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا ریاست این نشست را برعهده دارد و سید عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه نیز ریاست هیأت ایرانی در نشست مزبور را عهده‌دار است.

آکسیوس نوشته بود هنوز مشخص نیست که گفت‌وگوها هفته آینده به پایان خواهند رسید و یا اینکه تا زمان برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری ایران متوقف خواهند ماند.

مقام‌های آمریکایی پیش از این مدعی شده بودند تنها مسائل اساسی موجود در گفت‌وگوها سرعت پیشرفت مذاکرات را مشخص خواهد کرد و انتخابات ریاست‌جمهوری ایران تأثیری بر مذاکرات ندارد.

ساعاتی قبل‌تر، «سید عباس عراقچی» معاون وزیر امور خارجه درباره مذاکرات جاری در وین با بیان این‌که همه هیأت‌ها به این نتیجه رسیدند که باید برای مشورت‌ها و تصمیم‌گیری‌های بیشتر به پایتخت‌ها مراجعه کنند، گفت که اختلافات به نقطه‌ای رسیده که همه معتقدند حل نشدنی نیست.

دولت «جو بایدن» مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در شهر وین، پایتخت اتریش زمینه‌های لازم برای بازگشت کشورش به توافق هسته‌ای برجام را فراهم کند.

«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ با نقض تعهدات آن کشور از این توافق مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل متحد خارج شد و سیاست موسوم به «فشار حداکثری» را در دستور کار قرار داد.

مقام‌های دولت جو بایدن بارها به صراحت به شکست سیاست فشار حداکثری اعتراف کرده‌اند اما تا کنون از انجام اقداماتی که برای بازگشت به این توافق لازم هستند سرباز زده‌اند.

واشنگتن می‌گوید تنها در صورتی که دو طرف به برجام بازگردند حاضر است تحریم‌ها علیه ایران را رفع کند. این ادعای واشنگتن در حالی مطرح می‌شود که تعهدات ایران به صورت کمی قابل راستی‌آزمایی هستند، اما راستی‌آزمایی رفع تحریم‌ها به دست‌کم ۳ تا ۶ ماه زمان نیاز دارد.

جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده با توجه به اینکه آمریکا طرفی بوده که توافق را نقض کرده این واشنگتن است که باید با رفع تحریم‌ها به توافق بازگردد و لازم است اجرای تعهدات آمریکا مورد راستی‌آزمایی قرار گیرد. تهران البته تأکید کرده اصرار یا عجله‌ای برای بازگشت آمریکا به توافق ندارد.

دولت آمریکا از زمان اجرایی شدن برجام در دوران ریاست‌جمهوری «باراک اوباما» کارشکنی‌ها را برای به حداقل رساندن منافع ایران از این توافق آغاز کرد.

دولت اوباما علی‌رغم ادعای رفع تحریم‌ها سیاست‌های مختلفی از جمله هراس‌افکنی در بانک‌ها و موسسات مالی بین‌المللی را برای از بین بردن آثار عملی رفع تحریم‌ها در دستور کار قرار داد. جمهوری اسلامی ایران با توجه به این تجربه خواستار راستی‌آزمایی برای رفع تحریم‌ها است.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • شیردل IR ۲۲:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
    3 0
    چطوره که با یک امضا از برجام کوفتی خارج شدن ولی بخوان بیان داخلش شش ماه مذاکره ذلت بار باید انجام بشه اخرم دولت بی غیرت مملکتو دودستی تحویل دشمن بده!
  • ناشناس ES ۲۳:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
    3 0
    هواپیما سواری و خارج رفتن های تفننی با پول بیت المال خوش میگذره ؟
  • LU ۰۰:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۳
    0 0
    ظریف سابقه زد وبند با البرادعی و کری و اوباما را داشته و از ملاقات مخفی ظریف با کری در واتیکان بوی خیانت جدید اصلاح طلبها میاد

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس