برخی مردم سیستان و بلوچستان برای دسترسی به پزشک به پاکستان می‌روند!

نماینده مردم سراوان در مجلس یازدهم با اشاره به معضل کمبود پزشک در استان سیستان و بلوچستان گفت: مردم بم‌پشت، از توابع شهرستان سراوان استان سیستان به اجبار برای دسترسی به پزشک راهی پاکستان می‌شوند!

به گزارش مشرق، ملک فاضلی درباره دسترسی مردم سراوان به پزشک اظهار کرد: سراوان به نوعی دورترین یا شرقی‌ترین شهر کشور است. سراوان تا زاهدان به عنوان مرکز استان که در آن خدمات پزشکی در سطح تخصصی و فوق‌تخصصی عرضه می‌شود، ۲۵۰ کیلومتر فاصله دارد. مردم بالاجبار برای دسترسی به پزشک از راه‌های فرعی بین سراوان-خاش رفت‌وآمد می‌کنند که میزان تصادفاتی که در این منطقه اتفاق می‌افتد بسیار بالاست و در سال‌های گذشته چندین تصادف منجر به مرگ و معلولیت دائم را در این محور شاهد بودیم.

بیشتربخوانید:

مهاجرت درمانی ساکنین سیستان و بلوچستان از شایعه تا واقعیت

نماینده مردم سراوان در مجلس افزود: امروزه نیز موارد بسیاری گزارش می‌شود که بیمار در حین مسافرت برای دسترسی به پزشک از سراوان به زاهدان، فوت کرده است.

فاضلی درباره پوشش خدمات پزشکی در روستاها گفت: در چند سال گذشته، مراکزی که باید سه پزشک در آن مستقر باشد، در ۸۰ درصد مواقع تنها یک پزشک داشته‌اند!

وی همچنین با اشاره به اینکه سرانه پزشک در سراوان دو پزشک به ازای هر ۱۰ هزار نفر است، عنوان کرد: همین سرانه دو پزشک هم ناپایدار است و پزشکان حضور دائمی در این مناطق ندارند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: آمارهایی که وزارت بهداشت در خصوص تعداد پزشک می‌گوید، اشتباه نیست اما در این اعداد اصلاً اشاره‌ای به کیفیت و دسترسی نمی‌شود به طور مثال جایی را اعلام می‌کنند چهار پزشک دارد اما این پزشکان، ۴ ساعت می‌آیند، سر می‌زنند و برمی‌گردند. متاسفانه خدمت رسانی به این نواحی انجام تکلیف نیست و صرفاً رفع تکلیف است.

وی با اشاره به این که در شهر سیرکان باید حداقل سه پزشک داشته باشیم، خاطرنشان کرد: فاصله سیرکان از سراوان حدود ۲۵۰ کیلومتر است و از نظر فاصله‌ی زمانی تقریباً سه ساعت فاصله دارد اما این شهر تنها یک پزشک دارد همچنین در مناطق مرزی استان مثل کشتگان یا دهشک درمانگاه‌هایی را می‌بینیم که خالی هستند.

فاضلی با تایید اینکه مردم بم‌پشت، از توابع شهرستان سراوان استان سیستان و بلوچستان، برای دسترسی به پزشک راهی پاکستان می‌شوند، گفت: سراوان حدود ۸۴ کیلومتر مرز مشترک با کشور پاکستان دارد، خاصیت مرز به خصوص در سراوان این است که روستاهای این منطقه با روستاهای پاکستان بسیار نزدیک هستند و فاصله‌شان در حد ۵ کیلومتر است. کمبود پزشک در منطقه سراوان و سهولت دسترسی به این مراکز در حدی است که مردم برای دسترسی به پزشک راهی این مراکز در بعضی از شهرهای بلوچستان پاکستان می‌شوند!

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره راهکارهای جبران کمبود پزشک و لزوم جذب بیشتر دانشجوی پزشکی گفت: گزینش نیروی پزشکی باید با استناد به نیاز منطقه باشد و گزینش از محل یا بومی گزینی باید با اخذ تعهد محضری جهت خدمت به همان منطقه صورت گیرد. همچنین رقابت بین دانش‌آموزان منطقه سه باید با همان منطقه باشد.

وی درباره بومی گزینی دانشجویان عنوان کرد: دانشگاه‌های هر ناحیه از کشور باید سهمیه‌ای برای شهرستان‌های تابعه داشته باشد؛ به طور مثال دانشگاه زاهدان باید سهمیه جداگانه برای سراوان، سهمیه برای خاش و... داشته باشد. نماینده مردم سراوان در مجلس یازدهم افزود: پزشک تا زمانی که تضمین برای خودش نبیند در مناطق روستایی ماندگاری ندارد. مگر اینکه با تعهد باشد. در همین راستا و برای ایجاد انگیزه و ضمانت برای پزشکان، اولین کاری که می‌شود انجام داد آن است که امکان هیئت علمی شدن پزشکان را فراهم کنیم و لازمه آن احداث دانشکده پزشکی است.

فاضلی در آخر با اشاره به کمبود شدید پزشک در سراوان یادآور شد: جمعیت سراوان نزدیک به ۵۰۰ هزار نفر است و نیاز مبرم به پذیرش دانشجوی پزشکی دارد و برای تامین پزشک خود باید دانشکده علوم پزشکی داشته باشد.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 13
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 6
  • IR ۱۲:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۵
    13 6
    دولت روحانی باطرح سلامتش نابودکردحوزه ی بهداشت خصوصا قشرضعیف بایدصدهابرابرهزینه کنه وحقوق پزشکهاچنان بردبالا ک دیگه حتی حاضرنیستن ازمرکزاستانهاخارج بشن برن شهرستان.
  • علی IR ۱۳:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۵
    2 1
    دیگه الان تمام مردم ایران که چه عرض کنم تمام موجودات جهان میدونن که دولت تو ایران بی معنیست حاکمیت برنامه خودشو جلو میبره تو این مسیر بعضی دولت ها بیشتر همکاری میکنن بعضی کمتر.
  • علی IR ۱۳:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۵
    2 1
    دیگه الان تمام مردم ایران که چه عرض کنم تمام موجودات جهان میدونن که دولت تو ایران بی معنیست حاکمیت برنامه خودشو جلو میبره تو این مسیر بعضی دولت ها بیشتر همکاری میکنن بعضی کمتر
  • IR ۱۴:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۵
    8 1
    احسنت به این نماینده محترم
  • IR ۱۵:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۵
    12 2
    ازمردم بومی همان‌جا پزشک تربیت کنید وموظفشان کنیدهمانجاکارکنندلااقل 10سال
  • IR ۱۶:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۵
    7 3
    چرا اجازه میدید هر کس هر چی که ذلش میخواد بگه.اولا مگر پزشکی رشته ای هست که به خاطر کمبودش ما بیاییم افراد بومی رو که در رقابت کنکور موفق به رتبه پزشکی نمیشن رو به صرف کمبود پزشک قبول کنیم.در ثانی چند پزشک بلوچ رو میخواهید معرفی کنم که حتی در زاهدان که شهر بزرگی هم هست و همه نوع امکاناتی هم دارد نمانده اند و به تهران و خارج از کشور مهاجرت کرده اند
  • IR ۱۶:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۵
    0 0
    این نماینده که مثلا غم مردم محل سکونتش را دارد و از نیامدن و نماندن پزشکان میگوید برای نشان دادن صداقتش به یک سوال جواب دهد.نام فقط و فقط یک نماینده بلوچ را که بعد از نمایندگی در تهران نمانده و به محل سکونتش برگشته را نام ببرد.قطعا جوابی ندارد.پس انتظار از بقیه نداشته باشند.
  • IR ۱۷:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۵
    7 0
    تا زماني كه براي پزشكاني كه در اين مناطق محروم خدمت مي كنند بستر مناسب اسكان ومعيشتي تامين نشود چگونه مي توان انتظار داشت سالها در اين مناطق خدمت كنند
  • IR ۱۸:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۵
    0 0
    یک سوال از این نماینده بپرسید و بعد میفهمید که ایشان حق دارند یا نه.از ایشان بپرسید که از اینهمه نمایندگان بلوچ ایا یکنفرشان دوباره به حوزه انتخابیشان برگشته اند یا همگی بعد از اتمام دوره شان ساکن تهران شده اند؟ پس چرا از غیربومیان انتظار چیزی را دارند که حتی خودشان که مثلا سنگ شهرشان را به سینه شان میزنند حاصر به انجامش نیستند.
  • IR ۱۸:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۵
    0 0
    یارو میگفت شعر دزدی دیده لودم شاعر دزدی ندیده بودم.حالا من نشون ندادن نظرم رو دیده بودم اما اینکه قسمتی از انرا بذارید و قسمتی را نذارید ندیده بودم.
  • زاهدان IR ۱۹:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۵
    5 0
    الان همان پزشکان بلوچ و بومی هم مصر به حضور در مرکز استان بوده و هیچکدام رغبتی به حضور در مناطقی مثل کشتگان و شهرهای مرزی ندارند باید تدابیر جدی اتخاذ کرد
  • کامران IR ۲۱:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۵
    3 0
    مافیای پزشکی در ایران برای ایجاد انحصار و کسب درآمدهای بالا برای پزشکان، اجازه تربیت پزشکان عمومی و متخصص و همچنین دندانپزشکان به اندازه نیاز کشور را نمیدهد باید توسط مراجع قانونگذاری طرحی جامع تدوین شود تا هر فرد به کلیه خدمات پزشکی در هر جای کشور دسترسی آسان و به موقع داشته باشد.
  • مجید IR ۱۲:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۹
    0 0
    واقعا در ایران مافیای پزشکی در ایران هست. باید پزشک تربیت شود و پزشکهای خارجی وارد ایران شوند تا پزشکهای پول پرست داخل به خصوص شیرازی ها تو دهانی بزرگی بخورند پزشکهای شیراز مردم را غارت کرده اند و کیسه مردم را دارند خالی می کنند.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس