به گزارش مشرق، سعید نمکی در مراسم رونمایی از مجموعه مستند "شنا با دست های بسته" و عکس صحنهپردازیشده "فرصت بحران" اظهار داشت: آنچه در دوران کرونا خلق شد حماسه بزرگی بود که حاصل عشق بود؛ عشق را باید با نگاه عاشق، نگاشت و هنر زاییده عشق و زبان گفتمان زیباییها است.
وی افزود: در تاریخ شیعیان، این جمله بسیار زیبا و تاریخی حضرت زینب (س) را بسیار شنیدهایم که گفتند در صحنه عاشورا به جز زیبایی چیزی ندیدم، این گفتار به این دلیل است که ایشان به آن صحنههای غم انگیط و پرالتهاب با عشق نگاه میکرد. به همین دلیل من از ابتدای کرونا خواستم که هنرمندان را در حماسهای که در دوران کرونا رخ داد، مشارکت کنند.
وی با اشاره به تاثیر تحریمها بر تامین تجهیزات پزشکی و دارو، گفت: در سال ۹۹، یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون یورو کمتر از سال ۹۷ برای دارو و تجهیزات پزشکی دریافت کردیم. در سال ۹۸ سیلابهای بهاره و آنفلوانزا و زلزله را تجربه کردیم و در اواخر بهمن سال ۹۸ خسته از این اتفاقات وارد بحران کرونا شدیم. در روزهای اول اپیدمی به ما خبر میدادند که محموله تجهیزات پزشکی وارد خواهد شد اما ساعت دو شب تماس میگرفتند و میگفتند که به دلیل تحریم امکان واردات آن وجود ندارد. مدافعان سلامت قدم در راه سختی گذاشتند و ما ترس از مقابله با بیماری کرونا رابا رشادت مدافعان سلامت، شکستیم.
بیشتر بخوانید
نمکی: به هیچ جریان سیاسی وابسته نیستم
واکنش مشاور وزیر بهداشت به ادعای مهرعلیزاده
نمکی یادآور شد: امریکایی ها تا ۶ ماه قبل ۱۱۱ میلیارد دلار فقط برای نظام سلامت هزینه کردند و هزاران میلیارد برای معیشت مردم هزینه کردند، انگلیسیها ۲۲ میلیارد پوند هزینه کردند و ما یک میلیون یورو از صندوق توسعه ملی را به صورت قطره چکانی گرفتیم و البته بخش قابل توجهی از آن را نیز هنوز دریافت نکردهایم.
وزیر بهداشت گفت: در انگلیس در هفته اول، با آن تجهیزات بیمارانشان در خیابان سرگردان شدند، در جمهوری اسلامی ایران با وجود مشکلات، نه تنها بیمار کرونایی برای یافتن تخت خالی سرگردان نشد، بلکه بیماران دیگر نیز خدمت دریافت کردند.
نمکی بیان داشت: ما در دوران کرونا ۲۵۰ هزار تبعه افغانستانی را رایگان مداوا کردیم و هیچ کس نمیتواند بگوید تبعیض قومیتی در ارائه خدمات سلامت در دوران کرونا وجود دارد، ما پیرزن ۱۰۳ ساله را در کردستان مداوا و مرخص کردیم و مانند کشورهای دیگر دستگاه را از افراد سالمند جدا نکردیم تا آن را به جوانان متصل کنیم.
وی با بیان اینکه من احساس میکنم به اندازه قطرهای از خون شهدا برای نظام جمهوری اسلامی کار نکردهام، خاطرنشان کرد: شما ببینید چگونه شد که برای ۴۷۵۰ قلم دارو، در اوج تحریم، مردم سرگردان نشدند. حتی یک دقیقه اتاق عمل تعطیل نشد و در اوج طالمانهترین تحریمها بیماران معطل نماندند و ما در ۵۰ روز توانستیم مایحتاج کادر درمان را در داخل کشور تولید کنیم. رمدسیویر و فاویپیراویر با یک دهم قیمتی که در خارج از مرزها وارد میشد در دو ماه در داخل کشور تولید شد.
وزیر بهداشت تصریح کرد: رشد اقتصادی ما مثبت بود و کارگران ما خیالشان از تخت بیمارستانی راحت بود، ما در بدترین شرایط، ۳۰ درصد ظرفیت خالی آیسییو داشتیم و در طول یکسال، ظرفیت ICU را دوبرابر کردیم. در اوج تحریم ۴۶۰ اکسیژنساز تامین کردیم. بیمارستانهای ما برای شرایط عادی طراحی شده بود یعنی یک تا ۵ لیتر اکسیژن برای بیماران تولید میشد اما ۴۶۰ دستگاه اکسیژنساز تامین کردیم و یکی از افتخارات جمهوری اسلامی ایران این است که هیچ بیماری به دلیل نداشتن پول، پشت در بیمارستان نماند.
وی در پایان تاکید کرد: دنیا از حماسه واکسن سازی کرونا در ایران حیرت خواهد کرد و برای اعتلای غرور ملی در بین کشورهای منطقه که دستشان برای واکسن وارداتی به بیرون از مرزها دراز است، باید این حماسه به تصویر کشیده شود.