به گزارش مشرق علی بهادری جهرمی در صفحه اینستاگرامی خود نوشت: انتخابات ریاست جمهوری در کشور ما، یک رسوایی مهم هم بیرون از مرزهای ایران داشت: واضح تر از هر زمان دیگری، ماهیت ضد حقوق بشری پر ادعا ترین کشورها در زمینه حقوق بشر عیان شد.
1- «حق رای» یا همان «حق انتخاب کردن» از بدیهی ترین حق های مندرج در ابتدایی ترین اسناد حقوق بشری است. منشور جهانی حقوق بشر مواد متعددی را به حدود و ثغور این حق بنیادین اختصاص داده است. همان گونه که در دکترین حقوق بشر مطرح است، پر بیراه نیست اگر حق رای را پس از «حق حیات» شالوده سایر حق های بشری بدانیم، چه با اجرای همین حقِ انتخاب کردن است که «حق تعیین سرنوشت» شکل گرفته و طیف متعددی از حقوق بنیادین بشر، از نسل اول تا نسل چهارم، حول آن نضج میگیرد. مفهوم مخالف این موضوع چنین میشود: سلب حق رای به معنای نقض سایر حق های بشری است.
2- به دلیل همین میزان از اهمیت حق انتخاب کردن است که در اسناد متعدد بین المللی، کشورها ملزم شده اند تمام تمهیدات لازم را برای اِعمال حق رای اتباع سایر کشورها فراهم کنند. این مهم به قدری بدیهی است که در این رابطه هیچ نظر مخالفی نه در دکترین و نه در رویه عملی کشورها ابراز و اجرا نشده است.
3- با وجود اعلام چند ماه پیش ایران به دولت و وزارت خارجه کشورهایی که ایرانی ها در آنجا ساکن هستند و به رغم اطلاع آنها از انتخابات ریاست جمهوری ایران، بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکایی ماهیت ضد حقوق بشری خود را در روز انتخابات ایران، به طور عملی نشان دادند: کانادا، یکی از پر ادعا ترین کشورهای آمریکایی در رابطه با حقوق بشر، در اقدامی بی سابقه و عجیب اصلا اجازه برپایی صندوق رای انتخابات ریاست جمهوری ایران را در کشورش نداد؛ کشورهای پر ادعای اروپایی هم مانند آلمان و انگلستان با زیرپا گذاشتن بدیهیات حقوقی، جان رای دهندگان ایرانی را به خطر انداختند. اخبار متعددی پیرامون حمله و حتی ضرب و شتم ایرانیان رای دهنده در کشورهای اروپایی منتشر شد.
4- نه فقط حقوقدانان و کارشناسان ایرانی، که صاحبنظران و فعالان بسیاری در عرصه بین الملل به سوءاستفاده سیاسی غرب از مفاهیم و مصادیق حقوق بشر اذعان داشته و دارند، مصادیق زیادی هم برای این موضوع ذکر شده و می شود.
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.