به گزارش مشرق، سازمان بین المللی کار در بیانیهای که چند رسانه عربی هم آن را باز نشر دادند، اعلام کرد، بسیاری از کارگران و خدمتکاران در عربستان به استثمار کشیده میشود و با وجود آن که ۹ خدمتکار موفق شدند از دست کارفرمایان خود بگریزند اما مسئولین سعودی که قرار است پناهگاه آنها باشند چنان عرصه را بر آنها تنگ کرده اند که شرایط آن دست کمیاز دوره حضور نزد کارفرماهایشان ندارد.
براساس این گزارش مسئولین این پناهگاه حتی از تامین آب و غذای این کارگران هم استنکاف میکنند و شرایط لحظه به لحظه برای آنها پشت درهای بسته این پناهگاه که شبیه به زندان است، بدتر میشود.
در بخشی دیگری از این بیانیه آمده است: با وجود آن که این ۹ زن موفق شدند به پناهگاه مهاجران آسیب دیده در ریاض عربستان برسند اما کمبود امکانات در این پناهگاه باعث شده است تا آنها حتی از تامین آب و غذای خود هم در مضیقه باشند در حالی که کمکهای دولت فیلیپین نیز به اتباعشان نیازمند پروسه زمانی بیشتری است.
به گفته این گزارش: میزان غذایی که مسئولین سعودی برای آنها تهیه میکنند بسیار ناچیز است به نحوی که کل جیره تهیه شده برای تمامیآنها فقط کفاف ۳ یا چهار نفر را میدهد، به این افراد صبحها یک هات داگ داده میشود در حالی که نوبت بعدی غذای آنها بین ساعتهای ۱۰ تا ۱۱ شب توزیع میشود.
یکی از این ۹ زن خدمتکار که ۴۳ ساله است در این رابطه میگوید ما از زمان رسیدن به این پناهگاه همیشه پشت درهای بسته قرار داریم، حتی نمیتوانیم برای خود آب تهیه کنیم یا در صورت وقوع حادثه از این محل بگریزیم.
به گفته کارگران خارجی، دولت عربستان به شکل هدفمندی آنها را در مراکزی که به آن پناه میآورند تحت فشار قرار میدهد تا تا آنها مجبور شوند نزد کارفرمایان خود بازگردند، اما آنها به رغم تمامیاین مشکلات خواهان بازگشت به میهن خود هستند.
یکی دیگر از این خدمتکاران میگوید من سالها قربانی بدرفتاری و معامله غیر انسانی کارفرمای خود بودم، او حتی سعی کرد به من تعرض کند، مرا تا اتاق خواب هم کشید اما موفق شدم از دست او گریخته و داخل اتاق یکی از فرزندانش پنهان شوم.
به گفته این زن رفتارهای وقیحانه این کارفرمای سعودی آن قدر شدید شد که من خود را مجبور به فرار از خانه یافته و دست آخر توانستم خود را به این پناهگاه برسانم.