به گزارش مشرق به نقل از بلومبرگ، اوپک و متحدانش بهدنبال مخالفت یکی از اعضای کلیدی و به خطر افتادن اتحاد این ائتلاف مذاکرات عرضه نفت را به روز دوشنبه موکول کردند.
مذاکرات این ائتلاف بهخاطر تأکید امارات برای افزایش سهمیه تولید آن، بدون رسیدن به هیچ قراردادی جهت افزایش عرضه نفت به پایان رسید، این مسئله که مذاکرات را به روز دوم کشانده بود، میتواند مدیریت این گروه بر بهبود بازار نفت پس از بحران کرونا را به خطر بیندازد.
بیشتر بخوانید:
پایان بی نتیجه نشست اوپک پلاس
مذاکرات در روز دوشنبه از سر گرفته خواهد شد. آمریکا در مورد افزایش قیمت بنزین با بالا رفتن قیمت نفت تا ۷۵ دلار در هر بشکه ابراز نگرانی کرده است.
شکست ائتلاف اوپکپلاس در توافق بر سر افزایش تولید، بازار را تحت فشار خواهد گذاشت و قیمت نفت را بالاتر میبرد ولی یک سناریوی دیگر هم وجود دارد: اگر اتحاد این ائتلاف کلاً از بین برود، مانند اتفاقی که در جنگ قیمت سال گذشته افتاد، قیمت نفت سقوط خواهد کرد.
طبق گفته آرمیتا شن از مؤسسه مشاوره انرژی اسپکتس در لندن: «مسئله فعلی نشانه واضحی از مقاصد امارات است. آنها دستورالعمل آشکاری برای افزایش تولید دارند و بهدنبال نفوذ بیشتر هستند».
ابوظبی در ۲۰۲۰ قصد ترک اوپک را داشت تا بتواند نفت بیشتری تولید کند و از سرمایهگذاری میلیارد دلاری در توسعه ظرفیت تولیدش سود ببرد. مخالفت امارات در جلسات اوپکپلاس نشان میدهد آنها هنوز هم هم همین نیت را دارند.
بیشتر اعضای اوپکپلاس موافق پیشنهاد افزایش تولید روزانه ۴۰۰ هزار بشکهای پس از ماه اوت و تمدید این قرارداد تا پایان ۲۰۲۲ هستند.
ولی امارات قصد دارد مبنای تولید خود را که سهمیه تولید با توجه به آن محاسبه میشود، افزایش دهد و مبنای فعلی را ناعادلانه میداند و تا وقتی که با این درخواست موافقت نشود اجازه عقد قرارداد را نمیدهد، به این ترتیب ۷۰۰ هزار بشکه در روز به تولید امارات اضافه خواهد شد.
قیمت نفت خام بهدنبال بهبود تقاضا ۵۰ درصد در سال جاری میلادی افزایش یافته است. روند رشد تقاضای نفت در زمان حاضر سریعتر از افزایش عرضه نفت است.