به گزارش مشرق، یک تحلیلگر مستقر در «دهلینو» با اشاره به آنکه تحریمهای آمریکا مانع از خرید نفت از سوی هند از ایران شده از دوستی با آمریکا انتقاد کرده است.
«براهما چیلانی»، ژئواستراتژیست، نویستده و تحلیلگر مستقر در دهلینو با نقل قولی از «هنری کیسینجر»، وزیر خارجه اسبق آمریکا سیاستهای تحریمی آمریکا را مورد انتقاد قرار داده است.
چیلانی جزو تحلیلگران سرشناس هند در مسائل بینالمللی به شمار میرود. روزنامه گاردین، از او به عنوان «تحلیلگر و نویسنده برجسته مسائل بینالملل» یاد کرده و روزنامه «تایمز هند» او را به عنوان «کارشناس برجسته هند در مسائل سیاست خارجی» توصیف میکند.
چیلانی دقایقی پیش در توییتر نوشت: «هنری کیسینجر زمانی به کنایه گفته "دشمنی با آمریکا ممکن است خطرناک باشد، اما دوستی با آمریکا مهلک است. " به عنوان مثال، آمریکا دوستانش را از وارد کردن نفت ایران منع کرده و چین را آزاد گذاشته تا نفت ایران را با تخفیف بخرد.»
قبل از تحریمهای آمریکا هند بزرگترین بازار نفت ایران محسوب میشد و پس از چین بیشترین خرید را از ایران انجام میداد که پس از تحریمهای آمریکا خرید خود را به طور کامل از ایران قطع کرد، اما چین همچنان خریدار نفت ایران باقی مانده است.
«دونالد ترامپ»، رئیسجمهور سابق آمریکا بعد از خروج از برجام در راستای سیاستی موسوم به «فشار حداکثری» علاوه بر بازگرداندن تحریمهای متوقفشده ذیل این توافق و اعمال تحریمهای جدید به سیاستهایی تحریکآمیز مانند ترور سردار «قاسم سلیمانی»، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روی آورد.
تئوری ترامپ این بود که این سیاستها میتواند جمهوری اسلامی ایران را به مذاکره بر سر توافقی جدید به جای «برجام» وادار کند.
او روز ۲۰ ژانویه سال جاری میلادی در حالی از قدرت کنار رفت که در تحقق این هدف شکست خورده بود. ترامپ به دلیل نداشتن راهبرد در قبال ایران، تشدید بیمورد تنشها با این کشور و جدا کردن مسیر آمریکا از متحدانش از سوی منتقدانش آماج انتقادات تند قرار گرفت.
دولت جدید آمریکا به ریاست «جو بایدن» ضمن اعتراف به اینکه سیاست فشار حداکثری شکست خورده گفته قصد دارد ایالات متحده را به برجام بازگرداند.