کد خبر 1250189
تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۰:۵۲
روحانی جهانگیری

اظهارات معاون اول رئیس‌جمهور، اعتراف دیرهنگام به نتایج تلخ مدل توسعه مطلوب طیف متبوع وی است که به بی‌عدالتی و تبعیض انجامیده است.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون اخبار ویژه خود نوشت: جهانگیری اخیراً در مقابل اعتراض نخبگان و سران عشایر خوزستان، مجبور شد بگوید مدل توسعه‌ای که ما اجرا کردیم، موجب نارضایتی مردم شده است. روزنامه وطن امروز با مرور این سخنان می‌نویسد: میزان غریب بودن بحران آب در یکی از خطه‌های جلگه‌ای ایران که چندین رود به آن سرازیر می‌شود، به اندازه تمام شاخص‌هایی است که دولت‌های یازدهم و دوازدهم برای اقتصاد ایران رقم زدند؛ آرزو شدن خرید خانه، رشد افسارگسیخته قیمت‌ها، شکسته شدن رکورد تورم اقلام خوراکی، کاهش بی‌سابقه میزان سرمایه‌گذاری خارجی و داخلی، تحمل یکی از بدترین میزان نابرابری‌ها و.... اگر بگوییم شرایط امروز خوزستان و اقتصاد ایران مولود یک تفکر مدیریتی بوده، بیراه نگفته‌ایم بویژه وقتی که اسحاق جهانگیری در کسوت مرد شماره یک اقتصادی دولت روحانی لب به اعتراف می‌گشاید و در برابر اعتراض‌های مردم خوزستان به ظلمی که به آنها رفته، می‌گوید: «به عنوان کسی که همه عمر خود را در توسعه سپری کرده‌ام، باید بگویم توسعه‌ای که ما اجرا کردیم متاسفانه عوارض خود را اینچنین نشان داده است. باید توسعه با رضایت مردم باشد و وقتی مردم نفع می‌برند که تبعیض، بی‌عدالتی و نابرابری را از توسعه متوجه نشوند». این اعتراف هر چند دیر اما برای آینده کشورمان در آستانه شروع دولت سیزدهم و فرصت سیاست‌گذاری جدید برای اقتصاد بسیار ارزشمند است. اظهارات اسحاق جهانگیری به عنوان یکی از مدیران تکنوکرات خط پایانی بر تمام تفکراتی است که سعادت کشور را در پرتو اقتصاد آزاد می‌دانست. جهانگیری به صراحت سیاست اجرا شده در کشور ذیل عنوان توسعه را نافی عدالت می‌داند.

اما این تفکر تنها مختص دهه 90 نبوده و ریشه در ایدئولوژی‌ای دارد که از دهه 70 سرنوشت معیشت مردم را در اختیار گرفت. غالب شدن تفکر اقتصاد آزاد با رویکردی توسعه‌ای که با هر حربه‌ای تنها به بزرگ شدن کیک اقتصاد می‌اندیشید، نه ‌تنها در بایسته‌های خود مانند جذب سرمایه‌گذار خارجی، ارتباط اقتصادی با جهان، برون‌گرایی اقتصادی، رهاسازی بازار به نفع تولید و مواردی از این دست ناکام ماند، بلکه باعث لطمه زدن به عدالت نیز شد. از اواخر دهه 60 نخستین سنگ بنای برنامه توسعه با نقش‌آفرینی بسیار مرحوم هاشمی‌رفسنجانی گذاشته شد. زمانی که به شاخص‌ترین اقدامات دولت‌های حسن روحانی مانند برجام، ارز ترجیحی، یارانه به تولیدکنندگان پس از کرونا و... نگاه می‌کنیم، درمی‌یابیم مردم آخرین منتفعان از این سیاست‌ها بوده‌اند. در تمام این سال‌ها هیچ کدام از نظام‌های توزیع ثروت بدرستی وظایف خود را انجام ندادند و حتی به نفع طبقه‌ای خاص بودند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 8
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • IR ۰۱:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۴
    3 0
    یک بررسی دقبق از نقش بانک ها خاصه خصوصی ها و اینکه اونجا کی چکاره است و سرمایه شان که از بانک مرکزی قرض گرفتند و حتی پس از سالها با اقدامات خودشان مثل ورود به بخش های غیر مولد مثل کارهای دلالی و سفته بازی بر تورم افزودند و عملا ارزش پول دریافتی به بیست سی درصد اولیه رسیده باز از پرداخت پول امتناع ورزیدند و در اصل انگار وام های غیر مولد که اگر بررسی شود به چه افرادی واگذار شده . که به احتمال زیاد بواسطه های صوری بنام خودشان میرسی . . داده شده . و حتما بخش های نظارتی از این ولنگ واری مطلع بوده و اگر هیچ کاری .حتی قانونی برای مبارزه انجام نداده از بی عرضگی او حکایت داره . و گرنه در فساد شریک شده و سهمی نصیب برده و چشمها را بسته . همه این ها را با دقت و ظرافت بررسی شود . حتما بنتایج مهمی میرسند ... همین یک قلم کار انجام شود . متوجه خواهید شد که اساسی ترین این بی همتی ها و نقص کردار . از همین امور نشات گرفته و بمانند بحث آبرسانی و فاصلاب خوزستان که چند نوبت اعتبارات ارزی و ریالی اختصاص یافته . مشخص نیست به کجا سرانجام و هزینه شده که اامروزه مسبب مشکلات عدیده و بحق مردم برای رفع آنها هنوز پابرجاست .. این مدل توسعه ای مسلم است باید مورد ملامت و خلاف نظر و عزت مردم قرار گیرد ... دولت آینده و حکومت حتما . خاصه در بانکداری نیاز به پایش و پالایش جدی دارند . با جدیت دنبال کنند و بدون اعتنا به اشخاص و حفظ حرمت افراد ( که در اصل میتوانند جز مفسدان و مروجان باشند) . این مهم را به سرانجام برسانند . کار سخت و دشواری است . چون با گردن کلفتان که پول بادآورده ی فراوان که از گرده همه مردم ایران کنده شده در اختیار دارند و میتوانند خرج تبلیغات و آوردن افراد متخصص نزدیک بخود بمیدان . کنند و هزار و یک چیز دیگر ... باید در بیفتد .. که اگر ریشه ای حل شود . بهمان اندازه به اقتصاد و حکمرانی کمک شده است
  • K IR ۰۳:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۴
    4 4
    اقتصاد آزاد و سرمایه داری کنترل شده بهترین نوع اقتصاده ، کمونیسم هیچ وقت به درد کشوری نخورده مملکت ما از سو مدیریت ، عدم شفافیت و دزدی به همراه سیاست ناپایدار خارجی و داخلی به مرز نابودی رفته ....
  • IR ۰۶:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۴
    4 0
    جهانگیری هرگز از مدل سرمایه داری غربی که زیردستان و طبقات پائین جامعه را نادیده می گیرد هرگز پشیمان نمی شود چون تمام ثروت و دارایی خودش را و گوشت و پوست و استخوانش با سرمایه داری آمیخته شده است.
  • IR ۰۶:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۴
    5 0
    اشرافیگری شهری و الویت دهی به مصرف کنندگان و انهدام تولید و روستا ره آورد تفکر لیبرال است. .
  • IR ۰۶:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۴
    0 0
  • IR ۰۷:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۴
    3 0
    ... برسر شون که ... بر سرمون کردن
  • IR ۰۷:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۴
    4 0
    در حال تطهیر خودش است. میخواهد حسابش را از روحانی و افسادطلب ها جدا کند. چند وقت دیگر هم میگوید من کاره ای نبودم!
  • DE ۱۴:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۴
    0 0
    یک نوع بیماری روانی هست که انسان درد و رنج دیگران را متوجه نمیشه از کودکی هم همراه است دیدید بعضا یک بچه قلدر پررو یه مظلوم رو گیر میاره داره خفش میکنه واقعا طرف نمیتونه نفس بکشه. مثل همون پلیس کثیف امریکایی که جلوی دوربین ها او بدبخت را نشست روی گردنش و کشتش . حالا تعداد زیادی از اینها با همین روش اینقدر میان بالا تا میرسند به سیاست و وزارت....اینها کلا درد مردم را نمیفهمند دروغ میگویند هنر پیشه اند . وظیفه هر حکومتی اینست این گونه افراد را شناسایی کند و همون پایین دستها بهشان دستبند بزند تا کلا به این بالاها نرسن.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس