به گزارش مشرق به نقل از هلث دی نیوز، دود آتش سوزی حاوی میزان بالایی از PM ۲.۵، کشندهترین نوع آلودگی ناشی از ذرات است به حدی که میتواند در اعماق ریهها نفوذ کرده و وارد جریان خون شود.
بیشتر بخوانید:
قند شیر مادر به پیشگیری از عفونت نوزاد کمک می کند
«سام هفت نیل»، سرپرست تیم تحقیق از مرکز تحقیقات محیط زیست استنفورد آمریکا، در این باره میگوید: «در آینده، ما انتظار داریم که شاهد دود شدید آتش سوزی به دلیل عوامل زیادی از جمله تغییرات آب و هوایی و ساخت خانههای بیشتر در حاشیه جنگلهای مستعد آتش سوزی باشیم.»
وی در ادامه افزود: «در نتیجه، بار سلامتی ناشی از قرار گرفتن در معرض دود از جمله زایمان زودرس افزایش مییابد.»
تحقیقات جدید نشان داد که حدود ۷۰۰۰ زایمان زودرس بین سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۲ ممکن است ناشی از قرار گرفتن در معرض دود آتش سوزی باشد. این زایمانها قبل از هفته ۳۷ بارداری رخ داده و خطر عوارض عصبی، گوارشی و تنفسی برای نوزاد و احتمالاً مرگ را افزایش میدهد.
برای این مطالعه جدید، محققان دادههای مربوط به دود را با تخمین آلودگی PM ۲.۵ و سوابق زایمان در کالیفرنیا ترکیب کردند.
آنها دادههای ماهوارهای را برای شناسایی روزهای پردود تجزیه و تحلیل کردند. برآورد آلودگی سطح زمین با استفاده از الگوریتم یادگیری ماشین که شامل دادههای سنسورهای کیفیت هوا، مشاهدات ماهوارهای و مدلهای کامپیوتری نحوه حرکت مواد شیمیایی در جو زمین است، ایجاد شد.
محققان دریافتند که هر روز اضافی قرار گرفتن در معرض دود در دوران بارداری خطر زایمان زودرس را افزایش میدهد. یک هفته کامل قرار گرفتن در معرض دود به معنای ۳.۴ درصد خطر بیشتر در مقایسه با یک زن باردار بود که در معرض دود آتش سوزی نبود.
قرار گرفتن در معرض دود شدید در سه ماهه دوم، که بین هفتههای ۱۴ تا ۲۶ بارداری است، بیشترین تأثیر را داشته است.
به گفته محققان، ممکن است آلودگی باعث واکنش التهابی شده که موجب تحریک زایمان میشود. آنها خاطرنشان کردند که افزایش خطر نسبت به همه عواملی که در تولد یک نوزاد سالم و کامل نقش دارند، نسبتاً اندک است