به گزارش مشرق، وزیر خارجه انگلیس غروب چهارشنبه به وقت تهران اعتراف کرد که دولت این کشور تصور نمیکرده که کابل در سال جاری به دست طالبان سقوط میکند.
به گزارش شبکه «آی تی وی» «دومینیک راب» وزیر خارجه انگلیس گفت که شمار اتباع انگلیس که در افغانستان باقی ماندهاند صدها نفر است، اما افزود که نمی تواند شمار دقیق آنها را بگوید.
وی گفت که به وزیران دولت انگلیس اطلاعاتی داده شده بود که نشان میداد طالبان پس از خروج نیروهای غربی در پایان ماه اوت به تدریج افغانستان را تصرف خواهند کرد اما آنچه در واقع اتفاق افتاد این بود که دولت افغانستان در ۱۵ اوت سرنگون شد.
راب به نمایندگان مجلس انگلیس گفت، ارزیابی که ما در حال انجام آن بودیم و مطمئناً توسط کمیته مشترک اطلاعات و ارتش پشتیبانی شد، این بود که به احتمال زیاد با توجه به خروج نیروها در پایان ماه اوت، از آن زمان شاهد وخامت اوضاع متداوم خواهیم بود و بعید بود که امسال کابل سقوط کند.
«تام توگندات»، نماینده مجلس و رئیس کمیته روابط خارجی گفت که نقش انگلیس در بحران افغانستان بزرگترین شکست سیاست خارجی پس از ماجرای آبراه سوئز است.
تانگنداهات گفت: «دو هفته گذشته برای بسیاری از ما سخت بود. عصبانیت، شرم، حتی بی اعتمادی. ما هرگز فکر نمیکردیم روزی را ببینیم که نیروهای ناتو به رهبری ایالات متحده افغانستان را رها کنند.»
وی افزود: بسیاری از این احساسات اینک به پرسشهایی در مورد آینده سیاست خارجی انگلیس مبدل شده است. چگونه با طالبان برخورد خواهیم کرد؟ افغانستان چگونه راهبرد منطقهای ما را شکل خواهد داد؟»
بامداد سه شنبه، با پرواز هواپیمایی از فرودگاه بینالمللی حامد کرزای، اشغال ۲۰ ساله افغانستان توسط آمریکا و متحدانش در ناتو به پایان رسید. شبکه خبری «انبیسینیوز» پس از خروج آخرین هواپیمای آمریکا از فرودگاه بینالمللی کابل آن را «پایانی خونبار و پرآشوب» برای طولانیترین جنگ آمریکا توصیف کرد.
روز سه شنبه نیز هواداران طالبان مراسم نمادین حمل تابوتهای نیروهای آمریکا، انگلیس و فرانسه در ولایت خوست برگزار کردند.