به گزارش مشرق، مطابق پیشبینیها و با توجه به شرایط خاص اربعین امسال که صرفاً امکان سفر به صورت محدود و از طریق هوایی وجود دارد، متاسفانه شاهد هستیم که در روزهای اخیر قیمت بلیت هواپیما به مقصد عراق افزایش عجیبی داشته و بسیار بالاتر از سقف مقرر و اعلام شده قبلی که چیزی در حدود ۵ میلیون تومان است در حال فروش در بازار سیاه و به صورت غیرقانونی است!
بیشتر بخوانید:
ویزای اربعین رایگان شد
مطابق بررسیهای میدانی به عمل آمده و گزارشهای واصله، شرکت هواپیمایی کیش ایر، بلیت اربعین را به قیمت ۸ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان برای روز دوشنبه ۲۹ شهریور عرضه میکند و شرکت هواپیمایی معراج نیز در حال فروش پرواز همان روز به قیمت ۹ میلیون تومان است.
همه این ها درحالی است که محمدرضا رضایی کوچی؛ رئیس کمیسیون عمران مجلس در حاشیه صحن علنی مجلس در جمع خبرنگاران اعلام کرد: شرکتهای هواپیمایی حق ندارند بیش از ۵ میلیون تومان برای رزرو بلیت رفت و برگشت پروازهای اربعین از زائران و مسافران مطالبه کنند و قبل از آن هم بر اساس اعلام سازمان هواپیمایی کشوری، مقرر شده که قیمت بلیت پروازهای رفت و برگشت اربعین حداکثر ۵ میلیون تومان باشد.
بیشتر بخوانید:
اطلاعات زوار نرسید؛ فروش بلیت شروع نشد
پیشتر هم بر اساس اعلام سازمان هواپیمایی کشوری، مقرر شده که قیمت بلیت پروازهای رفت و برگشت اربعین حداکثر ۵ میلیون تومان باشد.
بر همین اساس و از آنجایی که چندی پیش حرمت الله رفیعی؛ رییس هیئت مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی کشور نسبت به افزایش قیمتها در ایام نزدیک به اربعین تا سقف احتمالی ۳۰ میلیون تومان در بازار سیاه هشدار داد در مصاحبهای علت این گرانی را از وی جویا شدیم.
رفیعی درباره افزایش و کمیاب شدن قیمت بلیت اربعین گفت: مثل ادوار گذشته این اتفاق نتیجه انجام قیمتگذاری دستوری و به دنبال آن عدم نظارت کافی است.
بیشتر بخوانید:
گرانفروشی پروازهای اربعین در آژانسهای حج و زیارت!
وی که چندی پیش نیز در مصاحبهای بر لزوم انجام نظارت کافی در ایام اربعین بر شرکتهای هواپیمایی تاکید کرده بود، گفت: وقتی نظارت کافی به عمل نمی آید به راحتی قیمت ها افزایش یافته و این اجحاف در حق مردمی است که خالصانه قصد سفر به کربلا دارند.
به اعتقاد او، نحوه تهیه بلیت نیز دچار چندگانگی و پیچیدگی است و خود این امر بر افزایش قیمتها و عدم شفافیت تاثیرگذار است؛ چرا که از یک طرف سازمان حج و زیارت اعلام کرده برای اربعین باید همه در سایت سماح ثبت نام کنند و از طرفی دیگر عده ای علیرغم ثبت نام اساساً گذر نامه ندارند و عده ای نیز در این میان فاقد ویزا هستند و این پیچیدگی بستر سوءاستفاده را فراهم میکند.
رفیعی با گلایه از اینکه متاسفانه سامانه تهیه و رزرو بلیت که از سوی شرکتهای هواپیمایی در اختیار آژانس هاست همچنان بسته بوده و باز نشده است خطاب به مسئولان گفت: چرا قیمت گذاری نیز صرفا مختص این برهه است؟
بیشتر بخوانید:
زائران اربعین بدون ویزای عراق به فرودگاه امام نیایند
رفیعی متذکر شد: اگر مسئولان صحبت از آزادسازی قیمت بلیت میکنند چرا این امر دارای تناقض است و فقط در برخی ایام خاص مثل اربعین انجام شده سقف و کف قیمت اعلام میشود و برای کل ایام سال نیست؟!
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی همچنین تصریح کرد: آژانسهای مسافرتی متولی تعیین قیمت نبودهاند و فقط نماینده فروش هستند لذا اگر قیمتی بالا اعلام شود، متخلف شرکت هواپیمایی مربوطه است و ارتباطی به آژانسها ندارد.
به عقیده رفیعی همه افزایش قیمتها ناشی از عدم نظارت کافی و موثر است و راه حل انجام نظارت مؤثر نیز این است که به محض مشاهده تخلف، پرواز شرکت مربوطه تعطیل شود تا باعث سرگردانی آحاد مردمی که به تنها به علت عشق امام حسین که به کربلا می روند نشود.
فعال انجمن صنفی در ادامه همچنین با اشاره به اینکه حتی مسئولان نیز خودشان بعضاً سرگردانند و با ارایه لیست به آژانسها درخواست اخذ بلیت میکنند، افزود: علیرغم این درخواست اما متاسفانه به دلیل بسته بودن سامانه از سوی اغلب ایرلاینها، امکان تهیه بلیت برای آنها نیز وجود ندارد چه برسد به مردم عادی.
رفیعی با طرح این سؤال که چگونه وقتی تقریبا هیچ آژانسی امکان تهیه بلیت ندارد بلیتهایی به صورت زیرمیزی فروش میرود، گفت: امکان تحقق این امر جای بسی تعجب دارد و نیازمند پاسخ جدی دستگاه های نظارتی است.
وی در پایان خواستار رسیدگی جدی به موضوع افزایش قیمت ها شد و گفت: ایجاد کننده این مشکل خود سازمان هواپیمایی و ایرلاینها هستند چراکه خودشان به عنوان اجرا کننده تصمیم گیر و ناظر نیز هستند و این امر فسادزا بوده نتیجه آن عدم نظارت کافی در موقع اجرا است.