به گزارش مشرق، محمد اسلامی وزیر سابق راه و شهرسازی نیمه تیرماه امسال با اشاره به افزایش وام طرح ملی مسکن به ۲۵۰ میلیون تومان، گفته بود: زمانیکه وام این طرح ۱۰۰ میلیون تومان بود، حدود ۱۰ درصد قیمت واحدها را پوشش میداد. با افزایش وام به ۲۵۰ میلیون تومان، حدود ۶۰ درصد هزینه ساخت واحدها با تسهیلات تامین می شود.
وی با اعلام اینکه بازپرداخت تسهیلات طرح ملی مسکن ۲۰ ساله است، اضافه کرد: از ۵۳۰ هزار واحد طرح مذکور تاکنون ۴۰ هزار واحد افتتاح شده و تا پایان سال ۱۴۰۰ در صورت تکمیل آورده متقاضیان ۱۵۰ هزار واحد دیگر تکمیل خواهد شد.
این در حالی است که امروز ۷ مهر ۱۴۰۰ عضو هیئت مدیره بانک مسکن از افزایش سقف تسهیلات ساخت مسکن طرح ملی مسکن به ۱۵۰ میلیون تومان خبر داد. به عبارت دیگر سازندگان از این پس وام ۱۵۰ میلیون تومانی برای ساخت پروژههای مسکن ملی را دریافت خواهند کرد.
محمدحسن علمداری یادآور شد: سقف تسهیلات ساخت مسکن طرح ملی مسکن به دنبال تصویب نامه هیات وزیران و ابلاغ بانک مرکزی، از ۱۰۰ میلیون تومان به ۱۵۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرد. این افزایش سقف تسهیلات در جلسه اخیر هیات مدیره بانک مسکن به تصویب رسید و اکنون به شعب بانک مسکن در سراسر کشور ابلاغ شده است.
وی تصریح کرد: بانک مسکن مطابق سهمیه تعیین شده از سوی بانک مرکزی برای بانک های عامل، ماموریت دارد به میزان مشخص (بیش از ۱۰۰ هزار واحد مسکونی) تسهیلات ساخت مسکن طرح اقدام ملی را پرداخت کند. بر این اساس اعتبارات لازم تدارک دیده شده و طی این مدت، متناسب با معرفی پروژه های ساختمانی از سوی دستگاه های مسئول اجرای طرح ملی مسکن، قراردادهای پرداخت تسهیلات بسته شده و به بخشی از تسهیلات متناسب با پیشرفت فیزیکی پروژه ها نیز به کارگاه های ساختمانی تزریق شده است.
عضو هیات مدیره بانک مسکن تصریح کرد: اکنون در پی تصویب نامه جدید، سقف تسهیلات ساخت در طرح اقدام ملی به ۱۵۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرده است که با نرخ سود مصوب شورای پول و اعتبار که در حال حاضر ۱۸ درصد است، در اختیار سازنده ها قرار می گیرد.
علمداری تاکید کرد، سقف جدید تسهیلات مسکن اقدام ملی مشمول تمامی قراردادهای طرح اقدام ملی مسکن که تا کنون قرارداد آنها در دفاتر اسناد رسمی ثبت نشده است، می شود. با این حال آن دسته از پروژه های ساختمانی طرح اقدام ملی که قرارداد پرداخت تسهیلات آنها به جریان افتاده و از تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومانی استفاده کرده اند، چنانچه درخواست مکتوب برای دریافت مابه التفاوت ارایه کنند، تسهیلات متمم در چارچوب ضوابط ناظر بر اعطای تسهیلات متمم، به آنها تعلق خواهد گرفت. البته درخواست باید از طرف نهاد متولی باشد و در سامانه TEM نیز ثبت شود.
وی با اشاره به امکان استفاده از تسهیلات صندوق پس انداز مسکن یکم در طرح اقدام ملی مسکن از سوی ثبت نام کننده های واجد شرایط، تصریح کرد: با توجه به ابلاغ ضوابط مربوط به بهره مندی از امتیاز حساب صندوق پس انداز مسکن یکم در پروژه های طرح اقدام ملی مسکن، امکان دعوت از متقاضیان دارای حساب در این صندوق برای طرح اقدام ملی مسکن وجود دارد.