کد خبر 1279171
تاریخ انتشار: ۹ مهر ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۲
دلیل افزایش قیمت دارو چیست؟

اتاق بازرگانی تهران در گزارش جدید خود به بررسی وضعیت تجارت خارجی صنعت دارو و پزشکی ایران در پنج ماهه نخست سال جاری پرداخته است.

به گزارش مشرق، بر اساس براوردهای صورت گرفته کل تجارت خارجی صنایع دارویی و پزشکی کشور تا پایان مرداد ماه امسال، ۷۰۷ میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایشی بیش از ۳۲ درصدی را نشان می‌دهد. همچنین وزن کل اقلام دارویی جابجا شده نیز به ۸۰۸ هزار تن می‌رسد.

در بررسی آمارهای جزئی به نظر می‌رسد که فاصله میان صادرات و واردات این اقلام در اقتصاد ایران بسیار زیاد است. در پنج ماهه نخست سال جاری ایران حدودا ۴۰ میلیون دلار دارو صادر کرده که این عدد تنها ۰.۲ درصد از کل صادرات کشور را شامل می‌شود. این در حالی است که با رسیدن وزن اقلام صادراتی ایران به ۱۰۵ هزار تن، نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشدی حدودا ۳۰ درصدی به ثبت رسیده است.

در حوزه واردات میزان کل اقلام دارویی و پزشکی وارد شده به ایران ۶۶۷ میلیون دلار بوده که در مجموع چهار درصد از کل واردات ایران در این مدت را شامل می‌شود. واردات دارویی کشور به وزن ۷۰۳ هزار تن رسیده و در قیاس با مدت مشابه سال قبل افزایشی ۳۵.۵ درصدی را نشان می‌دهد.

در میان داروهای وارداتی، گروه داروهای متشکل از محصولات مخلوط شده یا نشده برای مصارف درمان یا پیشگیری با سهم ۱۱۳ میلیون دلاری اصلی‌ترین کالاهای وارداتی بوده‌اند و پس از آن واکسن با ۱۰۲ میلیون دلار در رده بعدی قرار گرفته است. حدود ۱۵ درصد از کل واردات دارویی ایران در این مدت به واکسن‌ها اختصاص داشته است.

در میان کالاهای صادراتی، آنتی سرم‌ها و مشتقات خونی با ۱۴.۶ میلیون دلار، ۳۶ درصد از صادرات ایران در این حوزه به شمار می‌رود و پس از آن رادیو داروها با ۳۰ درصد در رده بعدی قرار دارند.

در میان کشورهای صادرکننده دارو به ایران، چین صدرنشین است. ایران در طول این مدت حدود ۱۱۹ میلیون دلار معادل ۱۹ درصد از کل واردات دارویی خود را با چین انجام داده است. امارات متحده عربی با ۱۱۵، ترکیه با ۴۹، آلمان با ۴۹ و سوییس با ۴۱ میلیون دلار در رده‌های بعدی قرار دارند.

در میان اصلی‌ترین واردکنندگان دارو از ایران اما آلمان صدرنشین است. حدود ۳۰ درصد از کل صادرات دارویی ایران معادل ۱۲.۲ میلیون دلار به آلمان انجام شده است. سوریه با ۱۰.۶، افغانستان با ۴.۴، ترکیه با سه و اتریش با ۲.۲ میلیون دلار دیگر واردکنندگان اصلی دارو از ایران در پنج ماهه نخست سال جاری بوده‌اند.

منبع: ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 7
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۵:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۹
    2 0
    دولت جدید وحاکمیت انقلابی چه زمانی قصد دارد دست عده ای لیبرال جماعت و وارد کننده بنام «اتاق بازرگانی»را از سر کشور کوتاه کند ،آقایلن بس نیست این وضعیت اسفناک دلار وارز بایستی فککر اساسی برای این دلا لها ی لیبرال ماب کرد.
  • IR ۱۶:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۹
    3 1
    آلمان از ایران دارو میخره! خدایی تعجب کردم.
    • IR ۱۹:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۹
      1 0
      حتی بخشی از ورق فولادی ماشین های بی ام هم از ایران تامین می شود
  • IR ۱۹:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۹
    1 0
    کل واردات دارو در ایران دست ۱۰۰ شرکته. حجم عظیم این سود باد آورده باعث شده این شرکتها به شدت سر راه تولید داخلی مانع تراشی کنند
  • ربيعى IR ۱۹:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۹
    0 0
    من خودم در فرانكفورت و هامبورگ ديدم داروخانه هاپر از داروهاي ايرانى بودند Levotyroxie رازك و Nitroglycerrine 2.6 البرز دارو و اقلام ديكر ولى تعجب ميكنم بيشر واردات داروىى ما از چين است ولى داروهاي چينى در داروخانه ها اروميه نيست !
    • نسخه پيچ داروخانه IR ۱۳:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۰
      0 0
      نه تنها در اروميه شما در هيچ داروخانه اى در تهران هم نيست.
    • اروم ادا IR ۰۹:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۵
      0 0
      نه بكى. دوتا داروخانه ها " پر " از داروهاي ايرانى بود كاشكى يك عكس ميگرفتى براى پينوكيو ميفرستادى - همه گويند ولى نقل (قوال) ربيعى دگر ايست چرا مشرق نيوز ايى نوع ديدگاه بى ارزش را منعكس ميكند ؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس