شیوع مجدد ‌طاعون ‌در ‌طالقان تایید شد/ ابتلای تعدادی گونه "کل و بز" به بیماری/ اعلام آماده‌باش در استان البرز

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان البرز گفت: بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک در حیات وحش طالقان تایید شد.

به گزارش مشرق به نقل از اداره کل حفاظت محیط زیست استان البرز، فردین حکیمی مدیر کل حفاظت محیط زیست استان البرز با اعلام این خبر اظهار داشت: متاسفانه در روزهای اخیر، محیط بانان منطقه شکار ممنوع طالقان در حین گشت و کنترل و سرکشی زیستگاههای حیات وحش،  تعدادی لاشه مربوط به گونه کل و بز را مشاهده  و نتایج حاصل از بررسی ها، حکایت از تلفات حیات وحش در اثر شیوع مجدد بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک داشت که ضمن تداوم و تشدید برنامه های پایش منطقه و بهره گیری از ظرفیت جوامع محلی، نمونه برداری و آزمایشات تشخیصی توسط دامپزشکی البرز انجام و با توجه به سابقه شیوع بیماری در طالقان، ضمن آماده‌باش کامل نیروهای یگان حفاظت، به جهت ضرورت ایجاد هماهنگی و برنامه ریزی لازم به منظور همکاری و مشارکت دستگاههای اجرایی و استفاده از توان و امکانات آنها اعلام شد.

 وی افزود: ‌با توجه به اعلام اداره کل دامپزشکی مبنی بر مثبت بودن شیوع بیماری طاعون نشخوارکنندگان، بلافاصله جلسه هماهنگی نهایی با مدیران استانی در محل استانداری و به ریاست مدیر کل مدیریت بحران استانداری تشکیل و بر همکاری و مشارکت کلیه دستگاهها بویژه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری، جهاد کشاورزی و امور عشایری و همچنین اداره کل دامپزشکی مطابق با « سناریو مقابله با شیوع بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک » تاکید شد.

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان البرز با بیان اینکه این بیماری مختص گونه‌های نشخوارکنندگان کوچک است، تصریح کرد:  گزارش ها حاکی از این است علاوه بر استان البرز، استانهای همجوار نیز درگیر این بیماری شده‌اند و به جهت پیشگیری بموقع از شیوع بیماری، محیط بانان  در حال انجام پایش‌های منطقه هستند و در حال حاضر میزان تلفات حیات وحش در این منطقه، بیش از پنج راس کل و بز بوده است.

وی با بیان اینکه برای مقابله با این بیماری ‌با همکاری مامورین یگان حفاظت منابع طبیعی در حال خروج دام‌ از منطقه هستیم و اداره دامپزشکی نیز واکسیناسیون تکمیلی دام‌های منطقه را در اولویت قرار داده است، ادامه داد: محیط‌بانان در منطقه در حال شناسایی مناطق آلوده، سوزاندن لاشه ها و امحای بهداشتی آنها و همچنین ضد عفونی کردن آبشخورها هستند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز با اشاره به اینکه طاعون نشخوارکنندگان کوچک یک بیماری ویروسی و خاصیت واگیری بالایی دارد، تاکید کرد: اگر شیوع بیماری در استان پیشگیری نشود به دلیل تردد دام‌های اهلی در  منطقه و زمان خروج دام‌های عبوری، شاهد تلفات گسترده ای خواهیم بود که به جهت پیشگیری از آن، هماهنگی های لازم به منظور خروج فوری دام‌ها از مناطق آلوده و جلوگیری از ورود دام‌های عبوری در دستور کار منابع طبیعی و محیط زیست قرار دارد.

وی با اشاره به اینکه کنترل این بیماری نسبت به سایر بیماری‌ها دشوارتر است، گفت: به علت جابجایی و گدارحیات وحش در زیستگاهها و تردد آنها حتی در مرز سایر استان‌ها، امکان انتقال و شیوع این بیماری در سایر استانها نیز وجود دارد.

حکیمی در پایان با اشاره به اینکه حیات وحش جزء سرمایه های ملی کشور است و حفاظت از آن ضروری است، افزود: از تمامی دستگاههای مسئول درخواست داریم در جهت مهار و کنترل بیماری با محیط زیست همکاری کنند و از هیئت های ورزشی و کوهنوردی، دوستداران محیط زیست و حیات وحش و همچنین جوامع محلی تقاضا می شود به جهت جلوگیری از جابجایی حیات وحش و گسترش بیماری، بدون هماهنگی با اداره محیط زیست طالقان از ورود به منطقه آلوده خودداری کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • IR ۰۰:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۸
    0 0
    گل بود وبه سبزه آراسته شد-
  • IR ۰۰:۴۱ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۸
    1 7
    طاعون و مرگ و میر از علائم احیای تمدن اسلامیست
  • 7 DK ۰۱:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۸
    1 0
    طاعون ارتباطی با تعداد گونه های مردار خوار مثل کرکس و کفتار نداره؟ یه چیزی مثل هاری و سیاه زخم که اگه کفتار و کرکس در طبیعت کم بشن به شدت شیوع پیدا می کنن
  • IR ۰۶:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۸
    0 0
    تورابخدا دیگه بسه حوصله ما از کرونا سر رفته طاعون دیگه نه خسته شدیم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس