به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون اخبار ویژه خود نوشت: روزنامه صبح نو درباره منفی بافیهای افراطیون مدعی اصلاحات برای ناامید کردن مردم نوشت: چندی پیش بود که خبر ادامه حضور ایران در لیست سیاه FATF، جنجالآفرینی مجدد اصلاحطلبان را در پی آورد. رسانههای اصلاحطلب که پیشتر سختی واردات واکسن و عدمعضویت دائم ایران در سازمان شانگهای را به FATF ربط میدادند، با بزرگنمایی آنچه «فتف» نسبت به ایران انجام داد، وضعیت را سیاه تصویر کردند.
اقدام اخیر FATF باعث شد رسانههای اصلاحطلب بار دیگر با بزرگنمایی از آثار و نتایج اقتصادی قرار گرفتن در لیست سیاه، خود را در مقام منتقد وضعیت موجود و دلسوز معیشت مردم قرار بدهند. روزنامه اعتماد تیتر «ایران همچنان در لیست سیاه» را انتخاب کرد و از چالشهای اقتصادین نوشت. روزنامه شرق نیز در بخشی از گزارش خود مدعی شد: «حلنشدن این مسئله، عملا در قریببهاتفاق پروژههای سیاست خارجی ایران تاثیر منفی جدی خواهد گذاشت ».
رسانههای طیف اصلاحطلب درحالی مدعی تاثیر منفی حضور ایران در لیست سیاه بر پروژههای سیاست خارجی کشورمان هستند که پیشتر همین ادعا را درباره موانع پیوستن تهران به سازمان همکاری شانگهای نیز تکرار میکردند. پیش از شرکت رئیسجمهور در نشست اعضای سازمان همکاریهای شانگهای، اصلاحطلبان تبلیغات وسیعی در جهت ناکام گذاشتن درخواست ایران برای عضویت دائم در این سازمان به راه انداختند. محور اصلی ادعای رسانههای اصلاحطلب این بود که تا پیش از تعیینتکلیف نسبت ایران با FATF و خروج از لیست سیاه، اساسا صحبت از عضویت در سازمانهای تجارتی بینالمللی و انجام مراودات اقتصادی با سایر کشورها، سخن لغو و غیرکارشناسانهای خواهد بود. همزمان، روزنامه اعتماد نیز وجود تحریمها را مانعی بزرگ بر سر راه پیوستن ایران به سازمان شانگهای برشمرده بود. همان موقع احمد شیرزاد، فعال اصلاحطلب در گفتوگو با روزنامه تعادل، مدعی شد که عضویت ایران در شانگهای در گروی حل مشکل تحریمها و FATF است. با وجود همه این ادعاهای بیپشتوانه، سازمان همکاریهای شانگهای درخواست ایران برای عضویت دائم در این سازمان را پذیرفت و درحالحاضر مقدمات این عضویت در حال سپری شدن است.
پیش از آن نیز، اصلاحطلبان و مقامات ارشد دولت روحانی، بیکفایتی خود در واردات واکسن را نیز به موضوع FATF و لیست سیاه آن گره زده بودند. وقتی با رویکارآمدن دولت جدید، روند واردات واکسن کرونا سرعت خیرهکنندهای به خود گرفت، همگان چشم و گوش تیز کرده و در مقام پرسشگری درآمدند که چرا در دولت روحانی واکسن وارد کشور نمیشد؟ وقتی مواضع مقامات ارشد دولت قبل و حامیان سیاسی آن واکاوی شد، این خط تبلیغاتی به دست آمد که با بهانه قرار دادن حضور ایران در لیست سیاه، واردات واکسن را امری صعب و تا حد زیادی ممتنع قلمداد میکردند؛ برای نمونه، علی مطهری گفته بود: «بهخاطر اینکه در لیست سیاه FATF قرار داریم نتوانستیم 50میلیون دلار مبلغ سهمیه ایران از واکسن کرونای سازمان جهانی بهداشت برای هشتمیلیون ایرانی را منتقل کنیم». علی ربیعی، سخنگوی وقت دولت نیز تصریح کرده بود: «نپیوستن به FATF آثار خود را نشان خواهد داد». همزمان عبدالناصر همتی، رئیسکل وقت بانک مرکزی نیز ادعاهای مذکور را تکرار کرده بود.
با ذکر موضوعات فوق، این سؤال مطرح میشود که اصلاحطلبان چرا دوباره مشغول بازنماییهای مغرضانه از واقعیتاند و با دستمایه قراردادن حربههای تکراری ازجمله ایجاد ارتباط میان مقولاتی نظیر FATF با اقتصاد، درپیاستثنایی جلوهدادن شرایطاند؟ در پاسخ به این سؤال، باید گفت که اولا اصلاحطلبان درک درستی از مناسبات بینالمللی روز ندارند و تصور میکنند با اخم غرب، نمیشود کار مملکت را پیش برد. دلیل دوم به این بازمیگردد که اصلاحطلبان برای خروج از انزوای سیاسی کنونی و برآمدن مجدد بهعنوان یک جریان سیاسی مدعی، به بازنماییهای دروغین از واقعیت نیاز دارند. بیشک نشان دادن کارآمدی به مردم ازسوی دولت و مجلس کنونی، شرط مقابله با حربههای مدعیان خواهد بود.
این فضاسازیها در حالی است که بر اساس نظرسنجیهای مختلف، داخلی و خارجی، بالای 72 درصد مردم به سرانجام اقدامات دولت جدید برای بهبود شرایط اقتصادی امید دارند.