به گزارش مشرق، علیرضا ناجی در خصوص وضعیت رعایت پروتکلهای بهداشتی با توجه به گمانهزنیها درباره ورود به موج ششم کرونا ، اظهار کرد: هم اینک تصمیمات و نظرات متناقض است و قاطعیت لازم را در تصمیمگیریها مشاهده نمیکنیم.
بیشتر بخوانید
با واکسن گریزان چه کنیم؟
ناجی حرکت سینوسی آمارها را نسبت به ورود به موج ششم شک برانگیز خواند و افزود: مسلما به پیک ششم نیز نزدیک میشویم و بسیاری استانهای شرقی و مرکزی به رنگ قرمز درآمدهاند. در حال حاضر آمار مبتلایان استان سمنان به شدت بالا رفته است و این هشدارهایی است که نشان میدهد بسیار به پیک ششم نزدیک هستیم. تصمیمات باید در این شرایط درست و در راستای کنترل پیک باشد؛ نه اینکه پیک دامنهای بلند پیدا کند و تازه بخواهیم آن را کنترل نماییم.
رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص دریافت یک دز واکسن از سوی دانش آموزان گفت: یک دز واکسن در همه دورههای سنی مصونیت بسیار پایین ایجاد کرده که جلوی عفونت را نمیگیرد. مصونیت کامل را با دو دز تزریق، آن هم پس از سه هفته در نظر میگیریم و لذا با یک دز واکسن، یک جمعیتِ مصون را در کشور در نظر نخواهیم گرفت.
وی با بیان اینکه ایمنی جمعی بر اساسِ دو دز واکسن به دست میآید، تاکید کرد که تزریق کنندگان دو دز واکسن در صورتی که با ماسک در مدارس حضور یابند، مشکل آفرینی بسیار پایین تری دارند. در حال حاضر دپو و دسترسی مناسب به واکسن داریم و امروز بایستی مردم را به تزریق واکسن تشویق کنیم؛ لذا کار فرهنگی باید صورت گیرد. در زمینه واکسیناسیون باید برنامه ریزیِ مناسب نسبت به تفکیکِ دز بوستر اتفاق افتد و تزریق دز سوم باید سریع تر صورت گیرد. باید قدری صبر کنیم تا سطح واکسیناسیون افزایش یابد و اقدامات درمانی را برای مهار گردشِ ویروس بالا بریم و سپس نسبت به بازگشاییها تصمیم گیری کنیم.
وی با بیان اینکه گردش ویروس را در حدود ۱۰ هزار مورد جدید در روز، خطرناک توصیف است افزود: تصمیمات باید در راستای توقف در گردش ویروس باشد نه اینکه با آزادسازیها به این موج، بدمیم.
وی همچنین پوشش واکسیناسیون در دز دوم را کمتر از ۷۰ درصد در کشور تخمین زد و افزود: این آمار باید بالای ۸۰ درصد باشد.