به گزارش مشرق و به نقل از مدایندیا، نتایج یک آزمایش بالینی جدید نشان میدهد که یک داروی دیابت موسوم به "داپاگلیفلوزین"(Dapagliflozin) میتواند روند کاهش عملکرد کلیه را در بیماران مبتلا به "بیماری مزمن کلیه"(CKD)، صرف نظر از اینکه به دیابت مبتلا هستند یا خیر، کند کند.
بیشتر بخوانید
مصرف قهوه بر کدام اعضای بدن تاثیر مثبت میگذارد؟
پژوهشگران "مرکز پزشکی دانشگاه خرونینگن"(UMCG) هلند، در این آزمایش که "DAPA-CKD" نام دارد، ۴۳۰۴ شرکتکننده مبتلا به بیماری مزمن کلیه را به صورت تصادفی با داپاگلیفلوزین و دارونما آزمایش کردند.
اگرچه شرکتکنندگان بدون دیابت نیز با مصرف داپاگلیفلوزین، کند شدن کاهش عملکرد کلیه را تجربه کردند اما تاثیر این دارو در افراد مبتلا به دیابت، بیشتر بود.
"هیدو لمبرز هیرسپینک"(Hiddo Lambers Heerspink)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: نتیجه اصلی این است که داپاگلیفلوزین میتواند یک درمان موثر برای کند کردن روند کاهش عملکرد کلیه هم در بیماران مبتلا به بیماری مزمن کلیه باشد که به دیابت نوع دو مبتلا هستند و هم در بیمارانی که به دیابت مبتلا نیستند. بنابراین همان گونه که پیشتر در آزمایش DAPA-CKD نشان داده شده بود، داپاگلیفلوزین علاوه بر کاهش خطر نارسایی قلبی یا مرگ و میر، روند پیشروی کاهش عملکرد کلیه را نیز کند میکند.
این پژوهش، با عنوان "تاثیر داپاگلیفلوزین بر میزان کاهش عملکرد کلیه در بیماران مبتلا به بیماری مزمن کلیه" انجام شده است.